Final Fantasy (ファイナルファンタジーI Fainaru Fantajī masabuki στα Ιαπωνικά)Επεξεργασία

Το Final Fantasy είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο είναι γνωστό σε ηλικίες άνω των 25 ετών, γιατί είναι τόσο παλιό όσο και η μάνα του Καποδίστρια. Το παιχνίδι αυτό εκτυλίσσεται στον κόσμο της Gaia, ελληνιστί Γαία, γιατί, ως γνωστόν, τα αμερικανάκια και τα γιαπωνεζάκια τρελαίνονται όταν ακούν μια κουλ λέξη όπως αυτή, για τον απλούστατο λόγο πως κάτι ελληνικό είναι άγνωστο σε αυτά, άρα νομίζουν πως κάτι καλό πρέπει να είναι.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να φας την γαρδούμπα στο τελικό dungeon του παιχνιδιού, και με αυτό τον τρόπο να σώσεις τον κόσμο (όχι κλισέ). Α, μην ξεχάσω, στο τέλος του παιχνιδιού ο Tidus πεθαίνει, ο Sin είναι ο Jeckt, και η Tifa από το Final Fantasy 7 συναντάει τον κλώνο της, την Trifilenia. Το παιχνίδι αυτό κυκλοφόρησε το 1301 και μερικά αντίτυπά του βρίσκονται στον τάφο του μεγάλου πυγμάχου Οσάμα Μπουν Λάτεν. Η ονομασία του έχει κάνει πολλούς νουμπάδες να αναρωτιούνται τι στο όνομα της Κλεοπάτρας σημαίνει Final, αφού η σειρά έχει πάνω από 15 παιχνίδια στο ενεργητικό της.

Είναι πλέον επίσημο, πως και ο δημιουργός της σειράς (ナルフタジ ή Ναρεφουτάτζι, ή τέλος Μουπατάς Τοποδαράκι) έχει ξεχάσει και αυτός μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή, γιατί το ονόμασε τελικό. Απόκρυφες πληροφορίες από εξωγήινους του τρίτου ράιχ που μιλούσαν αρχαία ελληνικά μιλούν για παραπλάνηση του κοινού, και για χρησιμοποίηση του τίτλου Final που υποσυνείδητα μας λέει να φάμε μπιφτέκι.

Η αλήθεια είναι πως όταν βγήκε το πρώτο Φάιναλ Φάντατζι, ο δημιουργός, Hironobu Sakaguchi, το έφτιαξε νομίζοντας πως θα είναι μια αποτυχία, όπως τα αλλά παιχνίδια της τότε Square η οποία κόντευε να φαληρίσει. Οπότε σε μια επίδειξη μαύρου χιούμορ το ονόμασε Τελικό για να έχει τη συνείδησή του καθαρή, και να μην κοροϊδεύει και τον εαυτό του (γιατί δεν κάνει). Ο φιλαράκος μας όμως έπιασε τζακ ποτ και το παιχνίδι όχι μόνο έσωσε τη Square από χρεοκοπία αλλά απέκτησε και κοινό. Μάλιστα, έφτασε σε απήχηση και το Dragon Quest της Enix (που παρεμπιπτόντως στην Ιαπωνία είναι πιο επιτυχημένο από το Final Fantasy.)

Μάθε τέχνη κι άστηνε, κι όταν ανέβεις level πιάστηνεΕπεξεργασία

Ήρωας όνομα Ικανότητες?
  Μαχητής Ο μαχητής είναι ο κλασικός βλάκας με το σπαθί που στο τέλος σώζει την πριγκίπισσα και χαίρεται ένα one night stand.
  Κλέφτης Εδώ έχουμε την προσωποποίηση της κλεπτομανίας του δημιουργού του παιχνιδιού, που σκοπό έχει να εισάγει υποσυνείδητα μηνύματα στα αθώα παιδιά που έχουν στα χέρια τους τούτο το παιχνίδι. Ουου 666!! (ο κολλητός μου ο Άγγελος ανήκει σε αυτή την κατηγορία)
  Λευκός μάγος Ομοφυλόφιλος χαρακτήρας, μόνο στον περιορισμένο αριθμό αντιτύπων της έκδοσης Final Fantasy: pink power - Καλέ Έτσι με 'χεις κάνει! που κυκλοφόρησε μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  Ο Ταμ-ταμ-ταμ,
ή αλλιώς νέγρος.
Εδώ πρόκειται για φυλετική διάκριση, ο λόγος που το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε στην Βόρεια Κορέα.
  Σουγκλάκος Ο έχων δέκα νταν, μαύρη ζώνη, γνωστός και ως καραμπουζουκλής/λεμονοστύφτης/μπαγάσας/Ο Μπάμπης ο Σουγιάς και άλλα.
  Μάριο Μυστικός χαρακτήρας, από άλλη εταιρία που τον αποκτάς όταν έχεις τερματίσει το παιχνίδι τρεις φορές και χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαγικά, έχεις νικήσει τον Sin ΙΙ, στο κάστρο Πανδαιμόνιο κρατώντας το χειριστήριο με το δεξί πόδι και πίνεις μίλκο με το αριστερό.
  Λεβέντης
Α.Κ.Α. Νταρκ Ματέρια
Ο τελικός αρχηγός μετά τον 'Χάος', είναι ο Λεβέντης Α.Κ.Α. Νταρκ Ματέρια, συνήθως επιλέγει επιθέσεις τύπου αέρα, που είναι και το είδος του, όπως αλήτες! (9999 HP damage σε όλους) και αρκουδέηδες! (9999 ΗΡ damage στον καθένα).

Θα πρέπει να τον νικήσετε γρήγορα γιατί έτσι και φτάσει στο τελικό επίπεδο Λίμιτ Μπρέικ μεταλλάσσεται σε Λεβέντης Necron και άμα σας επιτεθεί με το τρομερό Να πάνε στο διάολο όλοι! όπου όλοι είναι Κ.Ο. κατευθείαν.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.