“Όχι, δεν θέλω να το μάθω! Θέλω να το φάω!”

- Ο Γιώργος Κωνσταντίνου για το προφιτερόλ


“Αφού τρώγεται μ' ενδιαφέρει!”

- Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για το προφιτερόλ


“Όχι, θα το άφηνα ασχολίαστο!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για το προφιτερόλ


“Ξεπέρασα τον εαυτό μου!”

- Ο ζαχαροπλάστης για το προφιτερόλ


“Εν αρχήν ήν το προφιτερόλ...”

- Ο Θεός για το προφιτερόλ


Το γνωστό σε όλους Nuclear Non-Profiterolation Treaty (ή Νιούκλεαρ Νον-Προφιτερολάσιον Τρίτη ή ΝΠΤ όπως θα του λέμε από τώρα) είναι μία διεθνής συνθήκη η οποία απαγορεύει σε όλα τα κράτη του κόσμου -εκτός από μερικά που έχουν ήδη πολλά- να μαγειρεύουν προφιτερόλ. Συνυπογράφηκε μια Τρίτη το 1968 (εξ' ου και Τρίτη) από πολλά κράτη τα οποία είτε δεν είχαν τα αναγκαία υλικά να μαγειρέψουν προφιτερόλ (ιδίως κρέμα -η πράσινη η φωσφορίζουσα, όχι η απλή, βαρετή άσπρη- ή σοκολάτα για τα μεγάλα προφιτερόλ), είτε δεν είχαν τα σκεύη (μηχανήματα για τη φυγοκέντριση της πράσινης κρέμας, σωλήνες μεγάλης ακρίβειας για να προωθούν την κρέμα, ηλεκτρονικά κυκλώματα για να την κατευθύνουν σωστά κλπ.) είτε απλά είχαν ήδη αρκετά προφιτερόλ για να χορτάσει ο κόσμος όλος και συνεπώς δεν χρειαζόντουσαν κι άλλα. Μερικά κράτη δεν την υπέγραψαν για να μπορέσουν να μαγειρέψουν μερικά για πάρτη τους ενώ άλλα απλά μαγείρεψαν μερικά ούτως ή άλλως. Η συνθήκη υπογράφηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Τα προφιτερόλ

Τα προφιτερόλ είναι τεράστια γλυκά τα οποία είναι είτε γεμάτα με κρέμα είτε με σοκολάτα. Η έρευνα πάνω στα προφιτερόλ ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου οπότε οι σύμμαχοι αποφάσισαν ότι αν μπορέσουν να πείσουν τον άξονα να φάει προφιτερόλ θα νικούσαν πολύ πιο εύκολα. Είναι πολύ γνωστές οι επιβαρύνσεις του προφιτερόλ στην υγεία. Οδηγεί σε καλοήθες ή κακοήθες ζάχαρο σε όλα τα όργανα του σώματος και άμα φαγωθεί σε πολύ μεγάλη ποσότητα με τη μία οδηγεί σε θάνατο. Τα προφιτερόλ λέγονται πυρηνικά επειδή η γέμιση βρίσκεται στους πυρήνες από τα πασίγνωστα σου που απαρτίζουν το τρομερό γλυκό. Παρά την παράδοση των Γάλλων στο να φτιάχνουν προφιτερόλ, οι ΗΠΑ τελικά τα κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο επιτυχημένο προφιτερόλ με γέμιση πράσινης κρέμας και συντόμως ακολούθησε και η {ΕΣΣΔ}. Τελικά ο Β' παγκόσμιος πόλεμος τελείωσε όταν οι Ιάπωνες έφαγαν 2 προφιτερόλ και αποφάσισαν ότι τους αρκεί ο πόλεμος.

 
Ένα από τα πρώτα, απλά προφιτερόλ.

Μετά τον πόλεμο, οι μεγάλοι νικητές δημιούργησαν τον δυτικό (ΡΟΟΟΟΟΟΚ, Τζαζζζ, Ποπ -κορν-, 5χ2μ αυτοκίνητα, Χάμπουργκερ κλπ.) συνασπισμό και τον ανατολικό (μπαλαλάικα, βότκα, Στάλιν, Καλάσνικοφ κλπ.) αντίστοιχα. Προκειμένου να νικήσουν ο ένας τον άλλον επιδόθηκαν σε τρομερούς αγώνες μαγειρικής και ένα σπουδαίο υπόδειγμα ήταν τα προφιτερόλ. Σύντομα φάνηκε ότι η πράσινη κρέμα, αν και δυνατή, δεν ήταν αρκετά δυνατή για να φτιάξει το τελειωτικό προφιτερόλ, οπότε οι αντίπαλοι ξεκίνησαν να πειραματίζονται με σοκολάτα. Τα προβλήματα ήταν πολλά και η σοκολάτα ήταν αρκετά πιο σταθερή από την αφρώδη πράσινη κρέμα. Τελικά μετά από πολλά πειράματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξουν προφιτερόλ με σοκολάτα ήταν σε μορφή κέικ. Φέτες από σοκολάτα εναλλάξ με φέτες από κρέμα κάναν το νέο και βελτιωμένο προφιτερόλ ιδρωγόνου -από το πολύ που ίδρωσαν μέχρι να σκεφτούν την ιδέα- απολύτως ακαταμάχητο. Οι Σοβιετικοί μάλιστα έφτιαξαν και ένα τεράστιο προφιτερόλ ιδρωγόνου με το όνομα Προφιτερόλ Τσάρος και αντίστοιχο βάρος 60 μεγατόνων χαμηλής γευστικότητας μπρόκολου -από αυτά που χρησιμοποιούν σε μεγάλες ληστείες παιδικών σταθμών-!

 
Το τερατώδες προφιτερόλ Τσάρος.

Περί το 1965, οι δύο αντίπαλοι κατάλαβαν ότι το να συνεχίζουν να φτιάχνουν προφιτερόλ ενώ είχαν αρκετό για να φάει όλος ο κόσμος μέχρι τελικού σκασμού -κυριολεκτικά- ήταν μάλλον ηλίθιο. Έτσι μετά από περίπου 2,5 δεκαετίες ανάπτυξης των προφιτερόλ αποφάσισαν να σταματήσουν να φτιάχνουν άλλα, αλλά συμφώνησαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κρέμα με μέτρο και μόνο για αθλητές που θέλουν πολλή ενέργεια. Συνεπώς γεννήθηκε η ιδέα του ΝΠΤ. Βέβαια μερικοί όπως ξέρουμε είτε έμειναν αδιάφοροι, είτε δεν το πήραν και πολύ στα σοβαρά.

Αποκλίσεις από το ΝΠΤ

Μερικές χώρες απέκλιναν από το ΝΠΤ, κάθε μία με τον δικό της τρόπο.

Ινδία/Πακιστάν

Αυτές οι δύο χώρες αποφάσισαν ότι μισιούνται τόσο, ώστε να ονειρεύονται ο ένας τον άλλον να πνίγεται με προφιτερόλ κάθε βράδυ. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να κρατηθούν και να μαζέψουν υλικά και σκεύη και να φτιάξουν εν τέλει προφιτερόλ. Βέβαια έπρεπε να κάνουν μεγάλες θυσίες για να τους βγει το προφιτερόλ και λίγο το προφιτερόλ, λίγο οι αγελάδες που είναι ιερές έμεινε ο πληθυσμός νηστικός. Οπότε, παρά τη συνθήκη αυτές οι δύο χώρες προχώρησαν ολοταχώς στην κουζίνα και τώρα έχουν αρκετά προφιτερόλ στα υπόγεια σιλό τους.

 
Ινδικό προφιτερόλ.

Βόρεια Κορέα

Αυτή η χώρα απομονώθηκε από όλον τον κόσμο το 1991 όταν ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ιλ αποφάσισε να φορέσει εκείνα τα απαίσια γυαλιά ηλίου, ένας ξένος διπλωμάτης το παρατήρησε και ο Κιμ θίχτηκε και έριξε ολόκληρη τη χώρα σε παγκόσμια απομόνωση. Από τότε, οι Βορειοκορεάτες προσπαθούν να αμυνθούν εναντίον όλων με προφιτερόλ. Τους πήρε αρκετές δεκαετίες και πολλούς έμπειρους μάγειρες μέχρι να κατασκευάσουν το πρώτο τους αληθινό προφιτερόλ. Όπως στην Ινδία και το Πακιστάν οι θυσίες που απαιτήθηκαν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Βορειοκορεατών για προφιτερόλ οδήγησαν τη χώρα στο λιμό.

Ισραήλ

Οι Ισραηλίτες αποφάσισαν να μην υπογράψουν τη συνθήκη, καθώς από τότε μαγείρευαν προφιτερόλ για το μεγαλύτερο πάρτι όλων των εποχών στο οποίο θα προσκαλέσουν όλους τους εχθρούς τους (ακόμη και τους παλαιστίνιους!) σε κάποια φάση στο μέλλον. Στο τραπέζι θα σερβιριστεί προφιτερόλ σε όλους, όπως επίσης και κοκτέιλ αλά Αμπάς. Καθώς το ισραηλίτικο προφιτερόλ μάλλον πληρώθηκε έμμεσα από τις ΗΠΑ και ίσως και άλλες χώρες, δε υπήρξαν παρενέργειες στην οικονομία ή τον πληθυσμό του Ισραήλ. Επίσης φήμες λένε ότι η αγάπη τους για τους εχθρούς τους έκανε να μαγειρέψουν προφιτερόλ από κοινού με τους Νοτιοαφρικανούς (οι οποίοι ήθελαν να κεράσουν με προφιτερόλ όλους τους μη λευκούς κατοίκους) άσχετα αν και οι δύο αρνούνται ότι μάγειρες των δύο χωρών συνεργάστηκαν.

 
Ισραηλινό προφιτερόλ

Οι παλιοί προφιτερόλερς

Φυσικά χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ήδη φτιάξει αρκετό προφιτερόλ εδώ και δεκαετίες αλλά καθώς η συνθήκη υπογράφηκε το 1968, δεν θεωρείται ότι την παραβίασαν. Αυτό καθιστά την αξίωσή τους να είναι οι μόνοι που διαθέτουν προφιτερόλ νόμιμη. Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης πήραν δωρεάν προφιτερόλ Ουκρανία, Λευκορωσία και Καζακστάν όμως αφού δεν ήξεραν πως να τα χρησιμοποιήσουν τα έδωσαν στη Ρωσία.

 
Η κουζίνα προφιτερόλ στο Springfield των ΗΠΑ.

Το Ιράν

Το Ιράν φημολογείται ότι θέλει και αυτό να φτιάξει προφιτερόλ. Με Ρώσικα κουζινικά σκεύη και κρέμα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για τον χρωματισμό της κρέμας από απλή άσπρη όπως έρχεται από τη Ρωσία σε πράσινη για προφιτερόλ. Αυτή η πράσινη κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την ολυμπιακή ομάδα του Ιράν, είτε για την κατασκευή προφιτερόλ. Η διαμάχη συνεχίζεται ακόμα (30/4/07).

Το μέλλον;

  Αυτό το άρθρο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια μελλοντικά γεγονότα!
Είδατε τι σαΐνια είμαστε;;
Τύφλα να 'χει ο Νοστράδαμος!

Μέλλον αβέβαιο φαντάζει το μάλλον για το ΝΠΤ. Με όλο και περισσότερες χώρες να αποκτούν την τεχνολογία και μαγειρική εμπειρία απαιτούμενη για την κατασκευή προφιτερόλ και ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό διεθνές κλίμα είναι πολύ πιθανό το μέλλον να κρατάει μία ανεπίσημη απομάκρυνση όλων από το ΝΠΤ. Θα μείνει το ΝΠΤ στα χαρτιά λοιπόν και θα ξεκινήσει μία νέα παγκόσμια ισορροπία τρόμου βασισμένη στη γλυκόζη; Θα το ξέρουμε σε μερικά χρόνια.

Το άρθρο αυτό δεν έχει ιντερβικιές.Πηγαίνετε γρήγορα να του βάλετε τις απαραίτητες ιντερβικιές, γιατί αλλιώς θα πάτε εδώ.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.