Πρόκειται για τον τόπο προσωρινά (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) του Πρέσβη της Φρικηπαίδειας Δημήτριου Ω´ του Αχρείου.

Είναι οικισμός στην Αγγλία, για την θεμελίωσή του όμως έχουν υποστηριχθεί πολλά.

1η διαπίστωσηΕπεξεργασία

Προέρχεται από τη Βοστώνη. Οι άποικοί του ήταν Γέρλληνες. Αυτό προκύπτει από το συμπέρασμα ότι το όνομα της Βοστώνης είναι σύνθετη λέξη από τις βοστ + όνος που σημαίνουν λουκάνικο + γαϊδούρι αντιστοίχως. Προφανώς τότε τα σημερινά φιλήσυχα γαϊδουράκια ήταν σαρκοφάγα ή απλώς το σχήμα τους θύμιζε λουκάνικο.

Η Βοστώνη λοιπόν, ως μεγάλη αποικία, έπρεπε να έχει και μία βοηθητική (θυγατρική) πόλη ώστε να επεκτείνεται στο εμπόριο και να αμύνεται εναντίον οπιουδήποτε εχθρού. Δημιουργήθηκε τότε ένας οικισμός, με το όνομα Μπόστον. Το Μπόστον αργότερα έγινε Μπ'στον (εν λόγω συντομίας), ύστερα Μπ'τον (αποκοπή του σ ), έπειτα 'μπτον, Έμπτον ή Άμππτον. Αργότερα όταν οι Ελ κυρίευσαν την υδρόγειο, ονομάστηκε Νότιο Άμπτον, διότι οι Ελ ήσαν Νότιοι.

Μια εφημερίδα αναφέρει σε άρθρο της ότι η Βοστώνη και το Άμπτον ήταν από την αρχή Ελ-ληνικά, αλλά κατά τον αμερικανικό εμφύλιο οι Ελ υποστήριξαν (μόνο λεκτικά) τους Νότιους. Προς τιμήν τους, ονόμασαν το Άμπτον Νότιο και μάλιστα με την αμερικανική του ονομασία για να μη δυσκολεύονται στην προφορά οι κάτοικοι του Μισσισίπι που εν καιρώ πολέμου άλειφαν τα μούτρα τους με βούτυρο (εξ'ου και η λέξη βουτυρόπαιδα) για καμουφλάζ.

2η διαπίστωσηΕπεξεργασία

Προέρχεται από τη Μασσαχουσέτη.

3η διαπίστωσηΕπεξεργασία

Προέρχεται από το Κέιμπριτζ.

4η διαπίστωσηΕπεξεργασία

Προέρχεται και από την Οξφόρδη.

5η διαπίστωσηΕπεξεργασία

Επειδή τα παιδιά είναι καλύτερα από τους γονείς, το Southampton είναι καλύτερο από όλα τα παραπάνω!

6η διαπίστωση-ανακάλυψηΕπεξεργασία

Είναι που λέτε 2 γειτονικά campus του πανεπιστημίου, που χωρίζονται από 1 πάρκο. Ανακάλυψα πως υπάρχει επίσημη πανεπιστημιακή κοινότητα με 401 μέλη, που απαιτεί να ξανανοίξει το υπόγειο τούνελ που τα ενώνει και τώρα είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό...

Το τουνελ δεν υπάρχει! Για την ακρίβεια δεν υπήρχε από τότε που χτίστηκαν τα campus! Ούτε πριν βέβαια, γιατί ποιος θα έφτιαχνε 1 τούνελ που θα ένωνε 2 οικόπεδα; Τέλος πάντων το θέμα ξεπερνάει ακόμα και τα όρια της Φρίκης και την κάμνει να φαίνεται σοβαρή. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

7η διαπίστωσηΕπεξεργασία

Επισήμως πλέον, έχουμε και πανεπιστημιακό φάντασμα!!!