Ένα ακόμη ΟΜΚ (Όπλο Μαζικής Καταστροφής) της Microsoft. Το Xbox 370 στην ουσία είναι η τελική (final) έκδοση του Xbox 360 το οποία ήταν beta προϊόν. Παρόλα αυτά για λόγους κύρους, ακέραιας διαίρεσης με το 4 (ήτοι 360 / 4 = 90 ημέρες εκτιμώμενης ζωής της συσκευής) και επειδή το τμήμα Μάρκετινγκ δεν είχε επικοινωνία με τους σχεδιαστές, πρόλαβαν και τύπωσαν τα κουτιά με τον αριθμό 360. Στη συνέχεια ανακαλύφθηκε πως το 370 δεν υπήρξε ποτέ παρά μόνο ως μια βίρτουαλ ρεάλιτυ ιδέα σε ένα από τα παράλληλα σύμπαντα στα οποία ζει ο Τάκης (ιδρυτής της Microsoft), οπότε στα κουτιά συσκευάστηκαν τα beta 360 που είχαν κατασκευαστεί.


Και αυτό το όπλο της Microsoft ακολουθεί τις σχεδιαστικές αρχές της Μπλε Οθόνης Θανάτου, όμως για να στοχεύσει και τους ανθρώπους-θύματα με αχρωματοψία δεν εμφανίζει μπλε οθόνες αλλά τα 3 Κόκκινα Δαχτυλίδια Θανάτου. Το περίεργο είναι πως δεν αποτελούν δαχτυλίδια (για λόγους κόπυραητ της ταινίας του Άρχοντα) αλλά 3 τεταρτημόρια ενός δαχτυλιδιού. Εικάζεται ότι με επιτάχυνση 8G σε συνδιασμό με τροφοδοσία συνεχούς τάσης 85.365 Βολτ και ενώ περνάει με γωνία 36 μοιρών κοντά από πηνίο Τέσλα, ανάβει και το τέταρτο τεταρτημόριο και εμφανίζεται το Μάτι Που Βλέπει Τα Πάντα.


Η μέση διάρκεια ζωής της κονσόλας ήταν πάντα υπολογισμένη να βγαίνει κάτω του ενός χρόνου ώστε να είναι συνεπής και με τη φράση "Φέτος το πήρα, Φέτος χάλασε". Σε περίπτωση αγοράς κατά τα τέλη μιας χρονιάς (πχ. Νοέμβριος 2009) η κονσόλα υπολόγιζε τις υπόλοιπες ημέρες του έτους και κανόνιζε να χαλάσει την τελευταία ημέρα του έτους, τη στιγμή που τα καταστήματα λιανικής έκλειναν ώστε ο ιδιοκτήτης-θύμα να μην προλάβει την αντικατάστασή της. Αργότερα με φίρμγουερ απντέητ αυτή η λειτουργία προγραμματίστηκε να συμβαίνει όσο τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, γιατί παρατηρήθηκε από το τμήμα Μάρκετινγκ ότι πολλά θύματα αγόραζαν μανιωδώς καινούρια συσκευή, κάτι αρκετά κερδοφόρο. Αυτό ήταν το γνωστό σε όλους ΝΧΕ απντέητ, ή αλλιώς Νεξτ Χμποξ Εξπίριενς.

298183 f260.jpg

Η κονσόλα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη θέση. Εάν τοποθετηθεί κατακόρυφα, είναι σχεδιασμένη ώστε να γρατσουνάει τα δισκάκια που εισάγονται στο ντιβιντι-ντράηβ ώστε τα θύματα να αγοράζουν 2 και 3 φορές παιχνίδια όπως Χάλο (όλη την τριλογία και τα σπέσιαλ εντίσιονς). Εάν τοποθετηθεί οριζόντια, δημιουργεί μικρο-κραδασμούς στο έπιπλο που τοποθετήθηκε ώστε να ακούγεται συνεχής βόμβος (χρησιμοποιείται σε συνδyασμό με προγράμματα μαήντ κοντρόλ της αμερικάνικης κυβέρνησης), συγχρονίζει με το μοτέρ του ψυγείου ενώ σε κάθε τράβηγμα κουρτίνας το ντιβιντι-ντράηβ κολλάει.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.