Η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία (Ιαπωνικά: Η απονία) είναι μια χώρα που αντιγράφει τη Ελλάδα. Όμως έχει ακόμα αποτύχει στο να την ξεπεράσει, λόγω έλλειψης ενός γκαντέμη, και λόγω της καταπληκτικής τεχνολογίας της.


Η Ανακάλυψη

Η Ιαπωνία πριν την ανακάλυψή της από τον Μάρκο Πόλο ήταν άγνωστη στον ίδιο και στον αδερφό του. Αυτό συνέβη επειδή η Ιαπωνία είναι η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ ο Μάρκος και ο Γουότερ γεννήθηκαν στις Χώρες της Δύσης όπου ο ήλιος φτάνει λίγο μετά το μεσημέρι. Αν και τα δύο αδέρφια ήταν μαλωμένα και δεν μιλιούνταν, αποφάσισαν να ταξιδέψουν μαζί προς ανατολάς. Φυσικά, είχαν φροντίσει να κάνουν μερικά μαθήματα νοηματικής, ώστε κάπως να συνεννοούνται.

Δεν είναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο έφυγαν από την Βενετία. Οι γείτονες είπαν ότι ήθελαν να ανακαλύψουν την Αμερική, αλλά τους έπαιξε φουστιά ο Κωλόμβος (ο φούστης ξάδερφος του κανονικού Κολόμβου) και τους έστειλε λίγο πιο ανατολικά. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι η Βενετία κινδύνεψε με αποκλεισμό από κάθε αθλητική διοργάνωση, εμπορικό αποκλεισμό και πόλεμο επειδή έπαιρνε όλα τα πρωταθλήματα κάθε είδους πόλο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Έτσι διαολόστειλε τους αδερφούς Πόλο. Αυτοί νομίζοντας ότι τους είχε ανατεθεί μια πολύ σοβαρή αποστολή, ξεκινήσανε για του Διαόλου Τη Μάνα. Όταν καταλάβανε ότι δεν υπάρχει τέτοια χώρα, είχαν ήδη φτάσει στην Κίνα. Με τα μαλλιά και τα μούσια μέχρι τα γόνατα, μετά από χρόνια ταξειδιού και απλυσιάς, δεν έγιναν δεκτοί από τους Κινέζους. Ίσως οι τελευταίοι και να τους ζήλευαν κατά βάθος, αφού ως γνωστόν οι Κινέζοι βγάζουν τρίχα στο πηγούνι τους κάθε δίσεκτο έτος. Όπως και να 'χουν τα πράματα ξεπροβόδισαν τους σπασίκλες ξένους, που μόνον νεύματα και νοήματα κάνανε σαν νευρόσπαστα, μέχρι την Κουρέα, μια χώρα ακόμα πιο ανατολικά, με θέα στον Ωκεανό. Εκεί οι αδερφοί Πόλο μάθανε για την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που ήταν τίγκα στις γκέισες. Χωρίς δεύτερο νεύμα πέφτουνε στη θάλασσα και βάζουν τα δυνατά τους για να φτάσουν σ' αυτόν τον επίγειο Παράδεισο. Και όντως τα κατάφεραν. Δηλαδή, ο Γούτερ τα κατάφερε αφού ως πρωταθλητής στο ομώνυμο άθλημα μόνον λέπια δεν είχε βγάλει ακόμα. Ο καϋμένος ο Μάρκος όμως μόλις που δεν πνίγηκε. Ξαναβγήκε με χίλια ζόρια στην παραλία και έκανε νεύμα στον αδερφό του να τον περιμένει. Φυσικά ο Γούτερ που τραβούσε κάτι πεταλούδες, κάτι ύπτια και δεν συμμαζεύεται, ούτε που πήρε χαμπάρι. Αν ήθελε τίποτα ο Μάρκος ας μιλούσε, στο κάτω-κάτω. Έτσι τα αδέρφια χώρισαν για πάντα.

Πικραμένος ο Μάρκος, γύρισε στην Ευρώπη όπου διηγήθηκε τις περιπέτειές του αναφέροντας και την Χώρα της Άπω Ανίας (δήθεν, καταλάβατε;) απ' όπου προήλθε ο σημερινός όρος: Ιαπωνία. Για τη ζωή του Γουότερ στην Ιαπωνία αντλούμε πληροφορίες από τα έργα Οι αναμνήσεις μιας γκέισας και Ο Γουότερ και η Χαμουράι.

Κουλτούρα

Το αστρολογικό ημερολόγιο της Ιαπωνίας περιέχει μήνες όπως ο Ιαγουάριος, ενώ φέτος η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διανύει το έτος του Γκαίυ Ουρακοτάγκου.

http://i42.photobucket.com/albums/e310/Morgoth_Bauglir/c6a39d14.gif

Εδω βλεπουμε τη σημαια της Ιαπωνιας