Μη-αντιπροσωπευτικό δείγμα μαλλιού-κράνους
Αντιπροσωπευτικό δείγμα μαλλιού-κράνους/συρματόβουρτσα σε έναν βαρεμένο γκοθά.

Ή κουνουπιδάτο, ή, μαλλί συρματόβουρτσα, ή, τζίβα, ή, αναμαλλιασμένη τρελή είναι η κόμμη γυναικών μέσης ηλικίας που συνήθως είναι κολλημένες με τους γιούς τους, έχουν ωροσκόπο Λέων, βλέπουν Μυστικά της Εδέμ και έχουν κρυφή φαντασίωση να πάνε ως κοινό στα Παρατράγουδα (με άλλη ονομασία γνωστή και ως Κυριούλα).

Μια άλλη ομάδα ανθρώπων με αυτό το μαλλί είναι οι γκοθάδες/μεταλλάδες (από το πολύ κοπάνημα, το μαλλί παίρνει αυτή την ανακατωμένη υφή). Μια παραλλαγη του μαλλιού-κρανους διαθέτει και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (από την απλυσιά όμως δεν θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα).

Διαδικασία απόκτησης κόμης

  • Μέρα: Κάθε Σάββατο πλην Ψυχοσάββατου (κυριούλες), κάθε μέρα (τριανταφυλλο-πουλος), όποτε έχει κάποια καλή συναυλία (γκοθάδες/μεταλλάδες)
  • Τοποθεσία: Κομμωτήριο με ιδιοκτήτρια κοντή, ψυχωτική που μαζεύει τις τρίχες των πελατών για βουντού (κυριουλες), παντού (τριανταφυλλο-πουλος), χώρος συναυλίας (γκοθάδες/μεταλλάδες)
  • Τεχνική: Καβούρντισμα, τηγάνισμα (κυριουλες), απλυσιά (τριανταφυλλο-πουλος), κοπάνημα (χταποδια γκοθαδες/μεταλλαδες)

Αισθητικό αποτέλεσμα

  • Όγκος: 38 κυβικά χιλιόμετρα
  • Ύψος: 2 πόδια (τύπου Σκλεναρίκοβα)
  • Περίμετρος: 2πr
  • Υφή: Συρματόβουρτσας
  • Μυρωδιά: Συνδυασμός λακ όλων των εταιριών και όλων των κατασκευαστών πλυντηρίων (κυριούλες), απλυσιά σκαταποθήκης (τριανταφυλλο-πουλος), ακαθόριστη νεκρή (γκοθάδες/μεταλλάδες)

Διάρκεια

Από μία ημέρα (αν πρόκειται να ακολουθήσει μαλλιοτράβηγμα κυριούλας), έως για πάντα στην περιπτωση του τριανταφυλλο-πουλος (ή, μέχρι να αποφασίσει να πλυθεί).

Παρενέργειες

Μακροχρόνιες έρευνες απέδειξαν πως το 80% των γυναικών που επιλέγουν αυτού του είδους την κόμμη αναπτύσσουν φαγούρα στους προσαγωγούς, υπνηλία ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί και κόψιμο της μπεσαμέλ.

Το 10% αναπτύσσει φωλιά απο έντομα και παράσιτα, δάκο, βρύα και λειχήνες ενώ το άλλο 10% επιβιώνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (για τον ίδιο/ίδια, γιατί αν πάρουμε σαν περίπτωση τον Τριανταφυλλο-πουλο, κανένας γύρω του δεν επιβιώνει).