Μπακλαβάς

Αναθεώρηση ως προς 17:19, 17 Ιουλίου 2007 από τον Smigol (συζήτηση | συνεισφορές) (New page: Ε μα Μπακλαβά έχεις στο κεφάλι σου? Διάσημο γλυκό που πήρε το όνομά του από την οικογένεια Μπακλαβοτζόγ...)
(διαφ.) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφ.) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφ.)

Ε μα Μπακλαβά έχεις στο κεφάλι σου? Διάσημο γλυκό που πήρε το όνομά του από την οικογένεια Μπακλαβοτζόγλου στα σύνορα της αγάπης, την σειρά που έσπασε τα ταμεία του Μεγκαλίσιους καναλιού. Ο κύριος Μπακλαβατζόγλου μιλά άπτεστα την τουρκική γλώσσα και το μόνο που κάνει είναι Μπακλαβάς.

Προσφέρεται στα καλύτερα καφενεία και σε μερικά ζαχαροπλαστεία. Το διάσημο αυτό γλυκό φτιάχνεται στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, τον Λίβανο και την Συρία. Η Αμερική προσπαθεί τελευταία να πάρει το κοπυράιτ και να κάνει εκείνη την παραγωγή μπακλαβά. Αυτό δεν έγινε όμως γιατί ο Άρνολντ Σβατσνέγκερ υπεγραψε με τον Ψωμιάδη την παραγωγή μπουγάτσας.


Συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου

Φίλες και φίλοι μου, ο έρωτας περνά από το στομάχι. Πήρα πολλά γράμματα από όλους του φίλους. ....[..]..Ορίστε πως φτιάχνουμε μπακλαβά

 1. Παίρνουμε φυλλάκια μπακλαβά από το ψυγειάκι μας.
 2. Τα βάζουμε στο ταψί μας.
 3. Απλώνουμε με το πινελάκι μας το λαδάκι με τα αμύγδαλα.
 4. Ξαναβάζουμε τα φυλλάκια μπακλαβά.
 5. Απλώνουμε με το πινελάκι μας το λαδάκι με τα αμύγδαλα.
 6. Ξαναβάζουμε τα φυλλάκια μπακλαβά.
 7. Απλώνουμε με το πινελάκι μας το λαδάκι με τα αμύγδαλα.
 8. Ξαναβάζουμε τα φυλλάκια μπακλαβά.
 9. Απλώνουμε με το πινελάκι μας το λαδάκι με τα αμύγδαλα.
 10. Ξαναβάζουμε τα φυλλάκια μπακλαβά.
 11. Όταν τελειώσουμε αγαπητές μου φίλες και φίλοι προσθέτουμε και μέλι από πάνω και χαράζουμε τον μπακλαβά ανάλογα με τις μεριδούλες που θέλουμε.
 12. Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο για 30 λεπτάκια.
 13. Όταν έρθει ο άντρας μας αγαπητές μου φίλες θα ξετρελαθεί με την υπέροχη συνταγή μας.

Και να θυμάστε! Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά.

Η διαμάχη

Πως είναι καλύτερος ο μπακλαβάς? Με φυστίκια αιγίνης ή με αμύγδαλα.... Αυτό αποτέλεσε για χρόνια το κύριο θέμα συζήτησης των πολιτικών από τον καιρό του Ναπολέωντα ο οποίος προτιμουσε πασατέμπο. Ο Χίτλερ προτιμούσε τα παστά σύκα. Ακόμα δεν έχει βρεθεί η λύση.