Περίληψη βιβλίου:

 
Αυτό το άρθρο χορηγείται απ' τον Λουμίδη.

Βρισκόμαστε περίπου στα τέλη του 17ου αιώνα μ.Χ. στην Άπω Ανδαλουσία. Ο μικρός Ουραμπέμπε από την Κένυα ξεκινάει το ταξίδι του με σκοπό να ανακαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά του καφέ. Την ίδια ώρα, σε ενα μικρό ορφανοτροφείο της Αλικαρνασσού ένα αγόρι γεννιέται σε ηλικία 10 ετών... Παράλληλα, σε μία φαβέλα του Σάο Πάολο ένα μικρό παιδί ξεθάβει το πρόσωπο του φοβερού και τρομερού Γκάλμπατρον!

1ο Κεφάλαιο: Το ταξίδι στην Αίγυπτο

Πολλούς αιώνες πριν κατασκευαστεί ο Παρθενώνας, ένα από τα αρχαιότερα καφενεία ολόκληρου του κόσμου, υπήρχαν άλλα, εξίσου διάσημα καφενεία στην Αίγυπτο. Ο μικρός Ουραμπέμπε από την Κένυα θα βάλει μπρος για ένα μεγάλο ταξίδι από την την Άπω Ανδαλουσία για να εξερευνήσει τα καλά κρυμμένα μυστικά του καφέ.

2ο Κεφάλαιο: Η μυστηριώδης πτώχευση των Στάρμπακς

Όταν ξεμπάρκαρε στην Αίγυπτο και άρχισε να ψάχνει για στοιχεία, έμαθε για την πτώχευση των Στάρμπακς. Αυτό του φάνηκε πολύ περίεργο και έτσι, άρχισε να αναρωτιέται τα αίτια της πτώχευσής τους. Έτσι, ο Ουραμπέμπε έπιασε συζήτηση με τους λόγιους της εποχής, αλλά τελικά, έφυγε με περισσότερες απορίες απ' όσες είχε πριν. Έτσι, πήρε μια καμήλα και συνέχισε τον δρόμο του.

3ο Κεφάλαιο: Το πρώτο κατάστημα Λουμίδη

5 χρόνια μετά, ο μικρός Πάκης από την Αλικαρνασσό χαράζει το δικό του ταξίδι. Βάζει πλώρη για την Πάτρα, όπου ανοίγει και το πρώτο κατάστημα Λουμίδης. Τώρα, πώς του ήρθε να ονομάσει το κατάστημα "Λουμίδης" και τι σχέση έχει αυτό που σας λέω τώρα με όλα τα παραπάνω, ε λοιπόν, αυτό δεν το ξέρω... Ξέρω μόνο ότι μας πλήρωσε καλά κι εμείς τον διαφημίζουμε.

4ο Κεφάλαιο: Η εκδίκηση του Γκάλμπατρον

Μέσα στην καυτή υγρασία της ζούγκλας Χάνει-Μάνι, η φωνή ενός ορνιθοράπτορα πνίγεται από την κόρνα του οργισμένου Γκάλμπατρον!!! Ο Γκάλμπατρον, μετά από 3.000 χρόνια ύπνου έχει πια ξυπνήσει... Τι θα γίνει μετά; Θα το μάθετε μόλις αγοράσετε και διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο. Τσιγκούνηδες!