Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Φρικηλεξικό:φλούξους»

(Νέα σελίδα με '== Φλούξους == "Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα ν...')
Ετικέτα: sourceedit
 
Ετικέτα: sourceedit
 
(5 ενδιάμεσες εκδόσεις από 3 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
  +
{{Λεξικό}}
== Φλούξους ==
 
 
"Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα νοημοσύνη πεντάχρονου. Γενικά, χαρακτηρίζεται ως το κίνημα της "αντιτέχνης" και ουσιαστικά έχει τις ρίζες του στην προϊστορική εποχή (βλ. τα ζωάκια που σχεδίαζαν οι άνθρωποι των σπηλαίων).
 
   
 
"Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα νοημοσύνη πεντάχρονου. Γενικά, χαρακτηρίζεται ως το κίνημα της "αντιτέχνης" και ουσιαστικά έχει τις ρίζες του στην προϊστορική εποχή (βλ. τα ζωάκια που σχεδίαζαν οι [[Άνθρωπος|άνθρωποι]] των σπηλαίων).
   
=== Ετυμολογική Προέλευση της λέξης ===
 
Η λέξη "Φλούξους" προέρχεται από τις λέξεις Φλου και Ξου, γιατί όταν πρωτοεμφανίστηκε το κίνημα, οι άνθρωποι έπαιρναν καθημερινά αντικείμενα που έβρισκαν σε δημόσιους χώρους (πχ κοτρώνα) και τα χρησιμοποιούσαν για να τρομάξουν και να διώξουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά (εξ' ού και το ξου). Τέλος μετά της δύο λέξεις, βάζουμε και ένα ''ς'' για να γίνει πιο σούπερ-γουάου και να μοιάζει με Λατινική λέξη.
 
   
 
== Ετυμολογική Προέλευση της λέξης ==
   
 
Η λέξη "Φλούξους" προέρχεται από τις λέξεις Φλου και Ξου, γιατί όταν πρωτοεμφανίστηκε το κίνημα, οι [[Άνθρωπος|άνθρωποι]] έπαιρναν καθημερινά αντικείμενα που έβρισκαν σε δημόσιους χώρους (π.χ. κοτρώνα) και τα χρησιμοποιούσαν για να τρομάξουν και να διώξουν τα αδέσποτα [[Σκύλος|σκυλιά]] και [[Γάτα|γατιά]] (εξ' ού και το ξου). Τέλος, μετά από τις δύο λέξεις βάζουμε και ένα ''ς'' για να γίνει πιο σούπερ-ουάου και να μοιάζει με Λατινική λέξη.
=== Πώς γίνεσαι καλλιτέχνης του Φλούξους; ===
 
   
 
== Πώς γίνεσαι καλλιτέχνης του "Φλούξους"; ==
"Καλλιτέχνης" στο κίνημα Φλούξους, ονομάζεται οποιοσδήποτε τοποθετεί ένα καθημερινό ή μη αντικείμενο σε δημόσια θέα (πχ μια κουράδα στην πλατεία Συντάγματος). Δηλαδή, αν εσύ αγαπητέ αναγνώστη πάρεις μια κουτσουλιά και κολλήσεις σε ένα άγαλμα, έγινες καλλιτέχνης του Φλούξους!!!! Well Done!!!!
 
  +
 
"Καλλιτέχνης" στο κίνημα Φλούξους ονομάζεται οποιοσδήποτε τοποθετεί ένα καθημερινό ή μη αντικείμενο σε δημόσια θέα (π.χ. μια [[Σκατά|κουράδα]] στην [[πλατεία Συντάγματος]]). Δηλαδή, αν εσύ αγαπητέ αναγνώστη πάρεις μια κουτσουλιά και την κολλήσεις σε ένα άγαλμα, τότε έχεις ενταχθεί στο κίνημα του "Φλούξους" και μπορείς πλέον να αποκαλέισαι καλλιτέχνης (ή και καλλιτέχνις, γιατί πάντα το 'ι' δίνει μια πιο όμορφη χάρη στη λέξη την οποία το περιλαμβάνει!)!!!! Well Done!!!!

Τελευταία αναθεώρηση της 13:05, 19 Απριλίου 2017

Καλώς ήλθατε στο Φρικηλεξικό, το γλιεξ!ικό που κανένας δεν θα έπρεπε να ανοίξει.

α ά β γ δ ε έ ζ η ή θ ι ί κ λ μ ν ξ ο ό π ρ σ τ υ ύ φ χ ψ ω ώ

Τυχαία λέξηWikiLeksiko.png

"Φλούξους" λέγεται αυτό που κάνει ο καλλιτέχνης που έχει ψυχή και πάνω απ' όλα νοημοσύνη πεντάχρονου. Γενικά, χαρακτηρίζεται ως το κίνημα της "αντιτέχνης" και ουσιαστικά έχει τις ρίζες του στην προϊστορική εποχή (βλ. τα ζωάκια που σχεδίαζαν οι άνθρωποι των σπηλαίων).


Ετυμολογική Προέλευση της λέξηςΕπεξεργασία

Η λέξη "Φλούξους" προέρχεται από τις λέξεις Φλου και Ξου, γιατί όταν πρωτοεμφανίστηκε το κίνημα, οι άνθρωποι έπαιρναν καθημερινά αντικείμενα που έβρισκαν σε δημόσιους χώρους (π.χ. κοτρώνα) και τα χρησιμοποιούσαν για να τρομάξουν και να διώξουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά (εξ' ού και το ξου). Τέλος, μετά από τις δύο λέξεις βάζουμε και ένα ς για να γίνει πιο σούπερ-ουάου και να μοιάζει με Λατινική λέξη.

Πώς γίνεσαι καλλιτέχνης του "Φλούξους";Επεξεργασία

"Καλλιτέχνης" στο κίνημα Φλούξους ονομάζεται οποιοσδήποτε τοποθετεί ένα καθημερινό ή μη αντικείμενο σε δημόσια θέα (π.χ. μια κουράδα στην πλατεία Συντάγματος). Δηλαδή, αν εσύ αγαπητέ αναγνώστη πάρεις μια κουτσουλιά και την κολλήσεις σε ένα άγαλμα, τότε έχεις ενταχθεί στο κίνημα του "Φλούξους" και μπορείς πλέον να αποκαλέισαι καλλιτέχνης (ή και καλλιτέχνις, γιατί πάντα το 'ι' δίνει μια πιο όμορφη χάρη στη λέξη την οποία το περιλαμβάνει!)!!!! Well Done!!!!