Rambo

O μεγαλύτερος πολεμιστής όλων των εποχών. Εθνικός ήρωας των ΗΠΑ και όλων των χωρών του ΝΑΤΟ. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Ράμπος αλλά έχει μείνει στην ιστορία ως Rambo-δε-μάδερφάκερ.


Τα πρώτα χρόνια

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 19-κάτι και μεγαλωμένος στο Μπρόνξ έγινε απο πολύ μικρός συνηθισμένος στις κακουχίες της ζωής. Έκανε παρέα με τον Μπάμπη τον Σουγιά , τον νέγρο Λούις Φάκερ και τον Γιαπωνέζο Σουγαμότο Μαγαζάκι. Ο τελευταίος, ύστερα από πουστία που έπαιξε στον Rambo, έγινε ο χειρότερος εχθρός του και αιτία μίσους του Rambo για τους κίτρινους. Με αυτή την τσακαλοπαρέα έκανε δύσκολη τη ζωή των γειτόνων, οι οποίοι έπειτα από προσφυγή στον Πρόεδρο κατάφεραν να διώξουν τον μικρό Γιαννάκι και να τον στείλουν στο στρατό.

O RAMBO ασχολήθηκε και με τον αθλητισμο. Στα 12 του έκανε μπαρα 1250 κιλά, 662 πουσαπς με το ένα χέρι ενώ μπορούσε να μείνει κάτω απο το νερό 3 ώρες. Γιαυτό και πρωτοστάτησε στα ρινγκ του μπόξ νικόντας με knock down τον Μωχάμετ Αλί σε 12 δεπτερόλεπτα (a-single punch match, 1956). Πάντως το 1958 φυλακίστηκε στο Αλκατράζ αφού οδήγησε σαν καμικάζι ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πάνω σε 12 κτίρια και 25 αυτοκίνητα (ο ίδιος πρόλαβε και πήδηξε από ύψος 128μ σε κάτι έλατα και σώθηκε),(Πληροφορίες που θέλουν τον δραπέτη Παλαιοκώστα να μιμείται τον Rambo, κατά τη διάρκεια της απόδρασής του από τον Κορυδαλλό, δεν επιβεβαιώνονται...).Anyway από αυτή την πτώση σχίστηκε όλη η κοιλία και σπάσαν τα πλευρά του αλλά αυτός ράφτηκε μόνος του και έγινε καλά. Με την επιμονή του ωστόσο θα δραπετεύσει μετά από 12 ώρες αφού έψησε πρώτα στην ηλεκτική καρέκλα τον διευθυντή των φυλακών, και μετέτρεψε το Πράσινο Μίλι σε Κόκκινο Μίλι(σαφής αναφορά στα 25,87 λίτρα αίματος που χύθηκαν κατά την επιτυχημένη κατα τα άλλα απόδρασή του).

Πρώιμη Δράση

Ο Rambo εκπαιδεύηκε στο στρατό και αφού έγινε άριστος σκοπευτής με όλα τα είδη όπλων, αποφάσισε να μπει δυναμικά στον αγώνα του κατά των κίτρινων και πήγε στο Βιετνάμ. Εκεί κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ο λόγος που έτρεχαν οι Βιετναμέζοι στην χέστρα. Εδώ πραγματοποίησε και το πρώτο του killing-record έχοντας σκοτώσει-ξεκιλιάσει-σοδομίσει πολλούς κίντρινους, των 1203045 φόνων, καθώς και το ρεκόρ χρήσεως 500000000001 ριπών απο πολυβόλο και όχι μόνο.

Η μέση περίοδος

Αφού γύρισε από τον πόλεμο, κανένας δεν είχε τα αρχίδια να παραδεχτεί τα κατορθώματα του Rambo, και δεν του έδιναν σημασία. Τότε ο ήρωάς μας, τα πήρε στο κρανίο και αποφάσισε να γίνει cop-killer, βάζοντας τον εαυτό του κατά της κυβερνήσεως. Η κυβέρνηση στη συνέχεια, θέτει όλες της ένοπλες δυνάμεις εναντίον του Rambo. Αυτός όμως, επειδή ήταν και ο γαμιάς-της-γειτονιάς-μας, δεν κώλωσε, αλλά κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ του σκοτώνοντας 999999 μπάτσους και ανατινάζοντας άπειρα φορτηγά και κτήρια. Έπειτα, αφού πετύχει την αναγνώριση από το κράτος, αποσύρεται στις Μπαχάμες με 7 μουνιά. Οι διακοπές του όμως δεν κρατάνε πολύ και γυρνάει πίσω στο Βιετνάμ. Εκεί γνωρίζει την πανέμορφη Γάμα-μου-το-μουνάκι, την ξελογιάζει και την "σκίζει". Εδώ διαπιστώνεται και το νέο παγκόσμιο πλέον ρεκόρ θανάτου και καταστροφής (ούτε ατομική βόμβα να ήταν) των 1000000000 θανάτων και 300000 διελυμένων κτηρίων, οχημάτων και γενικά περιουσιακών στοιχείων.

Τελευταίος Σταθμός

Με το τέλος της προηγούμενης επειχήρησης, ο Rambo πηγαίνει στο Θιβέτ για να γίνει μοναχός Νίντζα. Αλλά και πάλι το καθήκον τον καλεί. Πηγαίνει στο Αυνανιστάν για να σώσει τον κόσμο από τους κακούς-πολύ κακούς Ρώσους. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ελικόπτερα (τα οποία δεν ξέρουν από σημάδι) και τα καταστρέφει, με ΟΥΚάδες των Ρώσων τους οποίους επίσης εξουδετερώνει με το τόξο του και τις τεχνικές Νίντζα που έμαθε στο Θιβέτ, με τανκς τα οποία λιώνει σαν κοσέρβες. Δεν καταφέρνει όμως να φτάσει και ως το αρχηγείο των Ρώσων λόγω έλλειψης καυσίμου. Εδώ έχουμε και το αστρονομικό ρεκόρ του Rambo με 3000000000 σκοτωμούς και κυρίως 5000000 οχημάτων, πράγμα που κάνει τον σημερινό άνθρωπο να αναρωτηθεί αν ο Rambo τελικά είναι Θεός. Έφερε και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το Μέλλον

Σήμερα ο Rambo βρίσκεται στα νησιά Φίτζι παρέα με τον Έλβις και τον Χίτλερ. Σχεδιάζει να επιστρέψει για νέες αποστολές και νέα ρεκόρ. Πιθανοί στόχοι είναι το Ιράν και η Κορέα και η φυλή των Μαορί. Φήμες όμως αναφέρουν οτι θα επιστρέψει στην δράση, σαν βετεράνος βετεράνος του Βιετνάμ, με το Ραμπο 4.

Φάκτς που ίσως δεν γνωρίζατε

Ο Rambo είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να περικυκλώσει μονος του τους εχθρούς του.Επίσης όποιο όπλο και να σηκώσει ο Γιάννης είναι ρουκετοβόλο (όπως απέδειξε στο Rambo 2)

Η πρώτη κουβεντούλα του Rambo, σε ηλικία 35 ετών, ήταν 'fuck them all'.