“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο εαυτός μου, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”

~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν

To be fair, you have to have a very high IQ to understand Frikipaideia jokes. The humour is extremely subtle, and without a solid grasp of theoretical physics most of the jokes will go over a typical viewer’s head. The fans understand this stuff; they have the intellectual capacity to truly appreciate the depths of these jokes, to realise that they’re not just funny- they say something deep about LIFE. As a consequence people who dislike Frikipaideia truly ARE idiots. I’m smirking right now just imagining one of those addlepated simpletons scratching their heads in confusion as Frikipaideia’s genius wit unfolds itself on their computer screens. What fools.. how I pity them..

- ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τη Φρικηπαίδεια
Bouncywikilogo9.gif
  Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Αλβέρτο μας.
  ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀  



Μεγάλος φυσικός και χέαρ-στάιλιστ τον περασμένου αιώνα. Γεννήθηκε στη Γερμανία στις 14 Μαρτίου 1879. Το όνομά του είναι συνώνυμο της ιδιοφυΐας, της εξυπνάδας και του υψηλού δείκτη νοημοσύνης. Για παράδειγμα:

“Και πού θες να ξέρω εγώ, ρε, πώς το φοράνε το καπέλο του καουμπόη; Αϊνστάιν είμαι;”

- Ο Όσκαρ Ουάιλντ όταν έπαιζε τους καουμπόηδες με τους κολλητούς του

Το 1899 σε ηλικία 20 ετών άρχισε να διδάσκει χημεία, φυσική και τριγωνομετρία στο Πανεπιστήμιο Χόγκουαρτς.

Η Θεωρία της ΑνουσιότηταςΕπεξεργασία

 
"Σιγά μη σας πω τι σημαίνει η Θεωρία της Σχετικότητας! Νια, νια, νια νια νια..."

Πατέρας της κβαντικής κλανιάς. Είναι επίσης γνωστός για τον τύπο της Θεωρίας της Σχετικότητας, τον οποίο ΔΕΝ, επαναλαμβάνουμε, ΔΕΝ διατύπωσε πρώτος ο Τσακ Νόρις. Ο τύπος έχει ως εξής:

[math]\displaystyle{ \,E=mc(hucknorris)^2 }[/math]

...αλλά τι τον γράφουμε, αφού τον ξέρετε ήδη. Πόσοι, όμως, από σας ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο τύπος; Ή, μάλλον, πόσοι από σας ρώτησαν τι σημαίνει αυτός ο τύπος, αλλά, αφού πήρατε την απάντηση, δεν καταλάβατε τίποτα;

Ας μην ξεχνάμε και την θεωρία της στριφογυριστής κλωτσιάς: [math]\displaystyle{ E=mc(Kick)^2=Chuck Noris O^999 }[/math]

Μη σκάτε. Ο τύπος δεν σημαίνει τίποτα. Απλώς (και όχι "απλά"! Αμάν πια, δυο λέξεις δεν μπορείτε να τις ξεχωρίζετε!), ο Αϊνστάιν, φοβούμενος μήπως οι δημοσιογράφοι του Star αποκαλύψουν πράγματα για την προσωπική του ζωή, έφτιαξε στην τύχη έναν τύπο που να ισχύει, όποιο πείραμα και να εφαρμοστεί για να τον αποδείξει. Τον έδωσε στη δημοσιότητα και τον έκανε τόσο διάσημο, που δεν χρειαζόταν να δίνει του κόσμου τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφήσεις. Ο κόσμος πλέον είχε μάτια μόνο για τη Θεωρία της Σχετικότητας.

Είπε επίσης αναφερόμενος στον Αλέξη Μοντελοπνίχτη Κούγια:
«Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτό τον κόσμο:το σύμπαν και η μαλακία του ανθρώπου. Για το πρώτο δεν είμαι βέβαιος.»

Το φωτοηλεκτρικό φαινόμενοΕπεξεργασία

Όλοι εσείς οι καριόληδες που ήρθατε να διαβάσετε αυτό το άρθρο, σίγουρα πιστεύετε ότι η Θεωρία της Σχετικότητας ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του Αϊνστάιν, σωστά; Λάθος! Στην πραγματικότητα, είστε τόσο άσχετοι που απλώς πιστεύετε ότι η Θεωρία της Σχετικότητας ήταν το μόνο επίτευγμα του Αϊνστάιν. Παραδεχτείτε το! Μόνο για τη σχετικότητα τον ξέρετε, ρεεε!

Αλλά αρκετά με τα χάλια σας... Μόνο εμείς, οι πραγματικοί επιστήμονες ξέρουμε απ' έξω κι ανακατωτά όλα τα σημαντικά επιτεύγματα του Αϊνστάιν, όπως ότι:

  • Ανακάλυψε ότι ο Θεός δεν παίζει ζάρια, αλλά κουλοχέρη, ρουλέτα και κίνο
  • Βρήκε το φάρμακο κατά της τριχόπτωσης.
  • Ανακάλυψε πως το μεγάλο δάχτυλο τρυπάει πάντα την κάλτσα (χωρίς πλάκα!)
  • Κατάλαβε ότι το φως στρίβει στις γωνίες και πέφτει από τα ταβάνια.
  • Απέδειξε ότι οι emo βλέπουν μόνο από το ένα μάτι, και
  • Εξήγησε το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο.

Τι είναι αυτό το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο, λέτε; Ω, τίποτα, μόνο που πήρε το Νόμπελ γι' αυτό! Μάλιστα. Κι εσείς νομίζατε ότι το πήρε για τη Σχετικότητα! Φταίω εγώ τώρα να σας αφήσω χωρίς εξηγήσεις;

Άντε, έχετε χάρη που είμαι στις καλές μου. Διαβάστε προσεκτικά και μην προσπαθείτε να καταλάβετε.

Είναι γνωστό ότι ένα σύρμα που πέφτει πάνω του φως ξερνάει ηλεκτρόνια. (Όχι, όχι, αυτά δεν είναι ηλεκτρόνια, είναι απλώς η σκόνη που σηκώνεται καθώς ξεφυσάτε! Αφήστε το σύρμα ήσυχο και γυρίστε στην οθόνη σας!) Μέχρι τον Αϊνστάιν, όλοι οι δήθεν ειδήμονες ήξεραν το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο, αλλά κανείς δεν καταλάβαινε πώς γίνεται. Τότε, ήρθε ο Αϊνστάιν και έγραψε:

[math]\displaystyle{  hf = \phi + E_{k_{max}} \, }[/math].

Δυστυχώς, κανείς δεν το κατάλαβε ούτε κι αυτό. Τότε, ο Αϊνστάιν εξήγησε ότι το φως αποτελείται από φωτόνια που διώχνουν τα ηλεκτρόνια από το σύρμα μέσω τηλεκίνησης. Επίσης, λυγίζουν κουτάλια με τον ίδιο τρόπο:

“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο Γιούρι Γκέλλερ, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε τα πάντα.”

~ Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τα κουτάλια


Για την εργασία του αυτή ο Αϊνστάιν πήρε τελικά το βραβείο Νόμπελ, αφού κανείς στην επιτροπή δεν μπορούσε να του την πει.

Χέαρ-στάιλινγκΕπεξεργασία

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο Αϊνστάιν ήταν και σπουδαίος χέαρ-στάιλιστ. Εισήγαγε ένα πιο ατημέλητο κούρεμα, μαλλιά δηλαδή ανακατεμένα και ξασμένα. Αυτό είχε αντίκτυπο στο χώρο της υψηλής ραπτικής. Οι ράφτρες μόδιστροι, έτρεχαν να αντιγράψουν το

 
Το στυλ που γέννησε το "Bad Hair Day".

ατημέλητο look του Άλμπερτ κι έτσι δημιουργήθηκε ένα ρεύμα, γνωστό ως "Bad Hair Day".

Μετέπειτα ζωή και θάνατοςΕπεξεργασία

 
Ο Αϊνστάιν αγιοποιήθηκε πρόσφατα από την Ορθόδοξη Εκκλησία του διαγαλαξιακού πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ως άγιος της Γνώσης και της Επιστήμης.

Σύμφωνα με εγγραφα που ήρθαν στο φως (από το τούνελ) με την συνδρομή του αειμουστακαλή ερευνητή Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μέτα από την διατύπωση της Σχετικότητας όλοι γελούσαν μαζί του και τον έλεγαν φαντασιόπληκτο και ΕΛομανή (Ελ+μανία). Μέχρι και η γυναίκα του που τύχαινε να ήτανε πρώτη ξάδερφη και θεία του ταυτόχρονα, τον χώρισε για τα μάτια του Στίψεν Χόκινγκς.

Τα χρόνια πέρασαν και η ζωή ήταν πιο ήρεμη για τον Αϊνστάιν, ώσπου μια νύχτα είδε στον ύπνο του ότι δυο διαρρήκτες έκλεψαν όλα τα υπάρχοντά του και ανακάλυψαν ένα χαρτί που έγραφε ότι η Θεωρία της Σχετικότητας ήταν μούφα. Έτσι, ο Άλμπερτ έκαψε τα χαρτιά του και κοιμήθηκε. Ξέχασε, όμως, να σβήσει τη φωτιά και πέθανε από τις αναθυμιάσεις. Ακόμη και το ημερολόγιό του καταστράφηκε από τη φωτιά, και έτσι δεν έχουμε πράγματα να σας πούμε για τη ζωή του πριν την διατύπωση της Θεωρίας. Σόρι...

Θεωρίες ΣυνωμοσίαςΕπεξεργασία

Θεωρείς Συνωμοσίας λένε ότι δεν πέθανε αλλά έκλεψε την θεωρία του Τσακ Νόρις (Ε = Τσακ Νόρις²) και εκείνος του έδωσε στριφογυριστη κλωτσιά, σήμερα είναι γνωστός ως Στήβεν Χόγκινγκς.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.