Στο μέσον με το πορτοκαλί μπλουζάκι, ο Έλβις Πρίσλεϊ. Διακρίνονται αριστερά με το θαλασσί ο Τζιμ Μόρισον και ο Τσακ Νόρις και δεξιά με τα πράσινα οι αδελφοί Κατσάμπα

“Τι παραπάνω έχει από εμένα το βλαχάκι; ”

- Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον Έλβις Πρίσλεϊ


Ο Έλβις Πρίσλει ήταν ένας φιλέλληνας που βοήθησε τους Έλληνες να νικήσουν τους Πορτογάλους κι άμα θέλετε το πιστεύετε. Ο λεγάμενος γεννήθηκε στο Τέξας το 1895, από μάνα βλάχα και πατέρα επίσης βλάχο. Όταν μεγάλωσε, οι γονείς του χώρισαν και τον έκοψαν στα δύο. Το πάνω μισό πήγε στο Πόρτο και το κάτω μισό πήγε κατά Γαλλία μεριά. Το 1914 κατατάχθηκε στον στρατό και πολέμησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επέστρεψε στο Τέξας το 1917. Το 1920 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο και τελικά το 1922 έβγαλε την πρώτη του επιτυχία το "Ζιγκουάλα". Από το 1925 άρχισε να συνεργάζεται με άλλους τραγουδιστές όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το 1940 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραμένει εκεί μέχρι το 1947. Το 1947 σκηνοθέτησε τον θάνατο του γιατί ήθελε να τραγουδά ραπ (ενώ η δισκογραφική τον αναγκάζε να βγάζει μόνο λαϊκά), μετακόμισε στον πλανήτη ΕΛ όπου κυβέρνηση ως βασιλιάς ως το 2006. Το 2015 η κυβέρνηση των ΕΛ ανακοίνωσε τον θάνατο του σε ηλικία μόλις 120 ετών στην κηδεία του παραβρέθηκαν πάνω 7 δισεκατομμύρια άτομα καθώς και ο Τσακ Νόρις, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Γιώργος Μπους και ο στρατιωτικός Γιάννης Ράμπος. Θάφτηκε στον Πειραιά όπως ο ίδιος ζήτησε δίπλα στον Michael Jackson. Στον πλανήτη ΕΛ υπάρχουν πάνω από 28 εκατομμύρια αγάλματα αφιερωμένα σε αυτόν.

Γενεαλογικό δέντροΕπεξεργασία

Μακρινός απόγονος των Κονιτοπουλαίων και του Μπομπ του Μάστορα, σε ηλικία πέντε ετών ανακάλυψε το Laser και κατάφερε να βγάλει πολλές δύσκολες πίστες στο Pacman.

Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τον Έλβις Πρίσλεϊ.

Έχει μακρινή συγγένεια με την μητέρα της απόλυτης Ελληνίδας Star Αννας Βίσση, ενώ ο πατέρας του (αγνώστων λοιπών στοιχείων) ασχολιόταν με τις κλανιές και ήταν άριστος βιρτουόζος της αέρινης κιθάρας. Γάμοι

• Το 1926 παντρεύτηκε την Rihanna αλλά πήραν διαζύγιο το 1937 γιατί πίστευε πως τον κεράτωνε. Απέκτησαν 10 παιδιά. • Το 1939 παντρεύτηκε την Πρίσλια Πρίσλεϊ πήραν διαζύγιο το 1944. Απέκτησαν 6 παιδιά.

• Το 1960 παντρεύτηκε την κόρη του πρωθυπουργού των ΕΛ, την ΕΛλη. Υπήρξαν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατο της το 1997. Απέκτησαν 12 παιδιά.

• Το 1998 παντρεύτηκε την ΕΛισάβετ Γ' κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ. Πήραν διαζύγιο το 2003 γιατί "δεν μαγείρευε σαν την μάνα του".

• Το 2005 παντρεύτηκε την Ωραία ΕΛένη. Παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατο του.

Δισκογραφία AlbumΕπεξεργασία

• Γιάννη Γίνε Καλός-Johnny B. Goode (1920)

• Τα Μπουζούκια (1921)

• Ζιγκουάλα (1922)

• Λαϊκό των Φυλακών-Jailhouse Rock (1924)

• Έλβις και Καζαντζίδης μαζί (1925)

• Λαϊκούρες (1930)

• Μπλέ Ριγέ Παπούτσια-Blue Suede Shoes (1931)

• 𝐄𝐥𝐯𝐢𝐬 & 𝐌𝐢𝐜𝐡𝐞𝐚𝐥 𝐉𝐚𝐜𝐤𝐬𝐨𝐧 (1932)

• Η Γυναίκα Που Μ'αρέσει (1934)