Αχ Θεούλη μου, άλλα δέκα λεπτάκια μόνο...

Κατάσταση την οποία επιτελεί ο οργανισμός καθημερινά (ορισμένοι το καταφέρνουν και χωρίς να κλείνουν τα μάτια κατά τη διάρκεια της μέρας) με σκοπό να ξεκουραστεί ο οργανισμός και να ανακτήσει δυνάμεις ώστε να συνεχίσει τις ασχολίες του με μεγαλύτερη ευχέρεια. Στην ειδική περίπτωση των φοιτητών προϋποτίθεται ότι διενεργούνται άλλες εργασίες πρώτα ώστε να μπορούν μετά να κοιμηθούν καλύτερα. Αυτό ορίζετε και ως "μερική απασχόληση", δηλαδή: εργάζονται λίγο, κοιμούνται πολύ.

Κοιμισμένος και Βασικά χαρακτηριστικά κοιμισμένουΕπεξεργασία

Κάποιος που βρίσκεται στην σωματική και ψυχική κατάσταση "ύπνος" ονομάζεται "κοιμισμένος". Κύριο χαρακτηριστικό ενός "κοιμισμένου" είναι η απουσία επαφής με το περιβάλλον. Εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες ο "κοιμισμένος" ανακτά τις αισθήσεις του θεωρούνται τα μπουγελώματα του "κοιμισμένου" με διάφορα είδη υγρών ή η παραγωγή έντονου θορύβου και καλό είναι να αποφεύγονται διότι υπάρχουν παρενέργειες στην μετέπειτα λειτουργία και συμπεριφορά του "κοιμισμένου" καθώς οδηγούν σε κακοδιαθεσία και υπνηλία. Για τους παραπάνω λόγους το λεγόμενο "ξύπνημα" του κοιμισμένου πρέπει να αποφεύγετε. Για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους ο ύπνος συμβολίζεται με ένα κομμάτι ξύλο και ένα πριόνι να το κόβει. Φημολογείται ότι ο πονοκέφαλος που νιώθουμε όταν "ξυπνάμε" προέρχεται από το πέσιμο του κομμένου ξύλου στο κεφάλι μας.

Τσακ Νόρις και ύπνοςΕπεξεργασία

Ο Τσακ Νόρις εφηύρε τον ύπνο για να δώσει κάτι στο Θεό να παίζει και να έχει μια πειστική δικαιολογία για όταν δεν φτιάχνει κόσμους (ο δεύτερος υπό την αυστηρή επιτήρηση και καθοδήγηση του πρώτου). Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι ο Τσακ Νόρις δεν χρειάζεται ξεκούραση και συνεπώς δεν κοιμάται...Διότι όπως λέει και ο Ανέστης το τρολ από τα Γιάννενα, ο Τσακ Νόρις, δεν κοιμάται, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Μορφέας (όχι αυτός του Μatrix)Επεξεργασία

Ένας ετεροφυλόφιλος γιος του Τσακ Νόρις (το ετεροφυλόφιλος όταν συνοδεύεται από τον τίτλο ευγενείας "γιος του Τσακ Νόρις" εννοείται και γι αυτό κανονικά παραλείπεται αλλά θέλω να δώσω έμφαση σε αυτό) ο οποίος παρασέρνει άθελά του (με την ομορφιά που όλοι ξέρουμε από πού κληρονόμησε) θνητούς ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας και προκειμένου να γλυτώσει από αυτούς τους βάζει στην κατάσταση "ύπνος" και μετά την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Όσκαρ Ουάιλντ και ΎπνοςΕπεξεργασία

Ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι αυτός που κατάφερε να δώσει γραπτή μορφή στον ύπνο...Από τότε ο ύπνος συμβολίζεται στα επίσημα έγγραφα (και γενικότερα όπου δεν μπορούμε να έχουμε οπτική απεικόνιση δλδ το ξύλο και το πριόνι) το περίφημο "zzzzzzzzz..." που αναλόγως με το πόσο βαθύς και σημαντικός είναι ο "ύπνος" έχει και τον ανάλογο αριθμό από "z" με ελάχιστο αριθμό ψηφίων τα 3 για ευνόητους λόγους...(καμία λέξη δεν έχει λιγότερους από 3 χαρακτήρες διαφορετικά είναι άρθρο κάτι που θα ήταν βλασφημία για ένα δημιούργημα του τετραμέγιστου-φανταστικοαπίθανου Τσακ Νόρις). Η σημαντικότητα του ύπνου συμβολίζεται με ακολουθία κεφαλαίων "Ζ" μετά από τα 3 πρώτα μικρά "z" ενώ μπορεί πιο μετά να υπάρχει εναλλαγή από κεφαλαία και μικρά για αν προσδιοριστεί επακριβώς η βαθύτητα και η σημαντικότητα. Τα κεφαλαία συμβολίζουν τη σημαντικότητα και τα μικρά τη βαθύτητα. Πχ: ο ύπνος ενός δημοσίου υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της δουλειάς απεικονίζεται ως:"zzzZzzz", ενώ ο ύπνος ενός σκληρά εργαζόμενου φοιτητή (το προηγούμενο νοηματικό ασύμβατο χρησιμοποιείται για να τονίσουμε το παράδειγμα) που μόλις έφτιαξε τον φραπέ του θα συμβολιζόταν ως: "zzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzzZZZzzz"

Διάσημες ατάκες κοιμισμένων ή ατόμων έτοιμων να μεταβούν στην κατάσταση "ύπνος"Επεξεργασία

 1. Γρουμφξουμφουχιχι (κάποιος που βλέπει όνειρο)
 2. Τράβα γαμήσου "κοιμάμαι"/(πιο ευγενικά) (σπανίως απαντούμενη έκφραση) παράτα με κοιμάμαι/ (και σπανιότερα) άσε με κοιμάμαι.
 3. Ωχ!!! παρακοιμήθηκα και έχασα το μάθημα (πολλοί Έλληνες φοιτητές. Μέση ώρα που ακούγεται αυτή η ατάκα 2:30 το μεσημέρι γι αυτούς ξημερώματα)
 4. Έχει το περήφανο βλέμμα της κοιμισμένης αγελάδας (φράση που χρησιμοποιείται για να κοσμήσει τον πιο δραστήριο της παρέας. Ενίοτε θεωρείται και τίτλος ευγενείας).
 5. Με πήρε ο ύπνος πάνω στα βιβλία (στο λάπτοπ ενώ έπαιζα) μαμά (Έλληνας μαθητής που δίνει πανελλήνιες).
 6. Λέω να πάρω έναν υπνάκο και μετά θα συνεχίσω τη δουλειά (Έλληνας δημόσιος υπάλληλος)
 7. Γιαουν...(κάποιος που χρειάζεται επειγόντως ύπνο)
 8. Ωραίο δέντρο...ας πάρω έναν υπνάκο (Rip Van Winkle).
 9. χρρρρρ χρρρρρρρρρρ χρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ (ροχαλητό)
 10. Μπράβο! Μπράβο! Μπορούμε να κοιμηθούμε τώρα;
 11. Ο "ύπνος" είναι για τους θνητούς (Τσακ Νόρις).
 12. Pause (Μάκης)
 13. -------------ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΤΑΚΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!!!------------- Όχι τώρα αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο.
 14. -Θα κάνω τα πάντα για να με αφήσετε να κοιμηθώ...
-Ποια; αυτά τα γλυκούλικα αρκουδάκια;

Απαγορευμένες εκφράσεις και καταστάσεις που μπορεί να διαταράξουν την ψυχική ηρεμία του κοιμισμένουΕπεξεργασία

 
όνειρα γλυκά.
 1. ΞΥΠΝΑ!!!
 2. Βρουουουουουουουουουουουουουουμ (ηλεκτρική σκούπα)
 3. sweet little girl... (ramones)
 4. "Υποκοριστικά" /αγαπούλα μου /λατρεία μου /ρε μαλάκα
 5. ντρυυυυυυυν (τηλέφωνο)
 6. ντριιιιιιιιιιιιιιιν (οξύς ήχος) (ξυπνητήρι)
 7. ντουπ ντουπ ντουπ ααααααααααααααααααααου (γείτονας που κάρφωνε κάδρο και χτύπησε το χέρι του)
 8. κνοκ κνοκ (room service /έρανος /κάλαντα /ενοχλητικός /Κνίτης)
 9. γκρουουν γκρουουουν γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρουουουουουν (αλυσοπρίονο)
 10. Πλατς (νερό) (αν για κάποιο λόγο αποφασίσετε να κάνετε αυτή την απονενοημένη πράξη να έχετε υπόψη σας ότι ίσως να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε ποτέ και γι' αυτό το λόγο να την αποφεύγετε)

ΝανουρίσματαΕπεξεργασία

Για ένα ευχάριστο ύπνο...

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Τί, τί, τί;
Δεν ξέρεις Αγγλικά;
Πρόβλημά σου!
ha, ha, ha...