Ozzy Osbourne the God Of Heavy Metal.jpg
Mona Heavy Metal.jpg

Ως γνωστόν, η χέβι μέταλ μουσική (Heavy Metal Music) είναι θρησκεία, όπως λένε συχνά οι οπαδοί της. Όλοι οι χεβιμεταλάδες πιστεύουν στην Αγία Τριάδα[1].

Η Αγία ΤριάδαΕπεξεργασία

Η Αγία Τριάδα της χέβι μέταλ αποτελείται από τον Ozzy (Black Sabbath), τον Rob Halford (Judas Priest) και την ηλεκτρική κιθάρα. Οι μεταλλάδες μαζεύονται κάθε μέρα και νύχτα (όχι μόνο κάθε Κυριακή) για να προσκυνήσουν με θρησκευτική ευλάβεια την Αγία Τριάδα, να ουρλιάξουν ομαδικά και να ακούσουν τους ιερούς δίσκους, δηλαδή τα CD της μέταλ.

Το ιερό βιβλίο (Αγία Γραφή), για την ακρίβεια CD, αυτής της δημοφιλούς θρησκείας είναι το άλμπουμ των Black Sabbath με τίτλο: «Black Sabbath» (Μαύρο Σάββατο) (Μαυροσάββατο).

Η γενέθλια ημερομηνία της νέας θρησκείας ήταν η Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 1970, αφού τότε κυκλοφόρησε το παραπάνω CD. Μέσα από τα συνολικά 7 τραγούδια του, μπορείτε να ακούσετε τον Λόγο (τη γαϊδουροφωνάρα) του Θεού... δηλαδή του Ozzy!

Ο Ozzy είναι με λίγα λόγια ο ένας και μοναδικός. Ο γίγαντας που έπλασε τον μεταλικό κόσμο, θέλοντας να απαλλάξει την ανθρωπότητα από μουσικά τετράποδα όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Λευτέρης Πανταζής και η Ελένη Φουρέιρα. Οι τιμές και τα εγκώμια προς το πρόσωπό του είναι λίγα, αν σκεφτούμε ότι κατάφερε μόνος του να ανοίξει έναν εντελώς νέο δρόμο (στις 13-2-1970) παρότι περπατούσε... μέσα στο σκοτάδι υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Άλλοι που βοήθησαν, για την ακρίβεια έβαλαν πολλά τούβλα για να χτιστεί το μέταλ οικοδόμημα ήταν ο Rob Halford, οι Led Zeppelin κ.ό.κ.

Ο Rob Halford στα παιδικά του χρόνια είχε υποστεί έντονη καταπίεση, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον περίγυρό του τον βομβάρδιζαν συστηματικά με τραγούδια της Έφης Θώδη και με διάφορα τσιφτετέλια, ώσπου μια μέρα δεν άντεξε. Έφυγε τρέχοντας και αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής των Judas Priest, σκεπτόμενος ότι: «Αφού ο Ozzy έγινε τραγουδιστής (!), φαντάσου τι μπορώ να γίνω εγώ».

Άπαντες μουσικόφιλοι γνωρίζουν το βρετανικό συγκρότημα Led Zeppelin, αλλά ελάχιστοι ξέρουν ότι τα μέλη του αρχικά ήταν αποτυχημένοι και πιωμένοι πιλότοι του γνωστού αερόπλοιου Ζέπελιν. Όταν το Ζέπελιν φουντάρισε και έπιασε φωτιά, αυτοί αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και το έριξαν στη μουσική.

Το μυστικό δείπνοΕπεξεργασία

Ο διάσημος ζωγράφος Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε το περίφημο «Μυστικό Δείπνο της Χέβι Μέταλ» μια νύχτα που είχε καταπιεί μερικά LSD. Σε αυτό το θεσπέσιο έργο τέχνης, βλέπουμε να κάθεται στο κέντρο του τραπεζιού ο ένας και μοναδικός αληθινός Θεός, ο Ozzy. Δίπλα του, στο ίδιο τραπέζι, βλέπουμε να είναι καθισμένοι από τα αριστερά προς τα δεξιά οι 12 απόστολοι: Dee Snider, Bruce Dickinson, Lemmy, Jon Oliva, Rob Halford, Dio, James Hetfield, Dave Mustaine, Phil Anselmo, Tom Arya, Zack De La Rocha, Max Cavalera. Αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά, θα δούμε ότι πίσω από την πλάτη του Lemmy και του Dio υπάρχουν φτερά αγγέλων, πράγμα που δείχνει ότι πλέον βρίσκονται στον Παράδεισο.

ΑίρεσηΕπεξεργασία

Κάποιοι ροκάδες θεωρούν τους μεταλλάδες αιρετικούς, γιατί αποκόπηκαν από την παραδοσιακή ροκ μουσική και δημιούργησαν μία επικίνδυνη αίρεση.

Από τον χώρο των επικριτών της μέταλ, η πιο γνωστή «προσωπικότητα» είναι η τσαμπουκαλεμένη χριστιανο-ταλιμπάν Ελένη Λουκά, η οποία πηγαίνει σε συναυλίες των Black Sabbath και τους πετάει στη μούρη μερικά μπουκάλια με αγιασμό. Οι ρασοφόροι της γνωστής επιχείρησης Εκκλησία Α.Ε. από την πλευρά τους, έχουν εκτοξεύσει χιλιάδες κατάρες εναντίον του Ozzy, αλλά καμία από αυτές δεν κατάφερε να τον βλάψει, καθώς ο πατριάρχης της Μέταλ είναι πραγματικά απτόητος και αθάνατος. Άλλωστε, κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει.

Οι οπαδοί της χέβι μέταλΕπεξεργασία

Η χέβι μέταλ θρησκεία είναι πολύ δημοφιλής σε εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας (που γεμίζουν τα δωμάτιά τους με αφίσες των ινδαλμάτων τους) και κυρίως φοιτητόφατσες. Ο ενδεδειγμένος τρόπος αμφίεσης για τους πιστούς μεταλάδες είναι οι μαύρες μπλούζες (με εικόνες συγκροτημάτων), τα μαύρα παντελόνια, τα μαύρα παπούτσια και τα μαύρα εσώρουχα. Τα αναρίθμητα CD της χέβι μέταλ θρησκείας χαρακτηρίζονται από τους οπαδούς της ως «τζάμπα μαστούρα».

ΥποσημειώσειςΕπεξεργασία

  1. Να μη συγχέεται με το Hard Rock Hallelujah.