Το αλάτι έχει κάλλιο και νάτριο. Χρησιμεύει στο φαΐ και για να διώχνουμε καλεσμένους που δεν φεύγουνε με τίποτα (ενίοτε και σκούπες).

Η προϊστορία τουΕπεξεργασία

Το αλάτι το ήξεραν διάφοροι λαοί σε πολλά μέρη σε όλη τη Γη. Από τότε που άρχισαν να ψήνουν το κρέας το αλάτι εδραίωσε την θέση του στον πολιτισμό. Αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες και τα βιβλία των λαών εκτός από τους Εμπρεέ-Σου (+3,4), φυλή φυτοφάγων κανίβαλων από την Νοτιοβόρεια Εσκεμπερκία. Έρευνες που έγιναν στα Καστανά Όρη, δημιούργησαν υπόννοιες ότι το αλάτι είναι κατασκεύασμα των εξωγήινων και ότι φτιάχτηκε για να κατακτήσουν τον κόσμο αλλά επειδή πήρε πολύ καιρό για να πραγματοποιήσουν το άγνωστο σε εμάς σχέδιό τους, παράτησαν αυτή την κίνηση. Όσοι επιστήμονες διέδωσαν ή υποστήριξαν αυτή την φήμη εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς (ένας κάθε Πέμπτη).

Μελετώντας στο στέκι του ΜπράουγΕπεξεργασία

Ίσως από αυτήν την αποτυχημένη προσπάθεια να έχει μείνει κάποιο γένος εξωγήινων στην Παταγονία, δίπλα στο ψιλικατζίδικο του Μπράουγ. Αυτός ήταν γόνος παλιάς αριστοκρατικής οικογένειας από την Γερμανία που επένδυσε όλη του την περιουσία για να φτιάξει το μαγαζί αυτό σε μία άγνωστη περιοχή που είχε 2 κατοίκους κάθε 90 χιλιόμετρα. Το 2001 πέθανε η κυρία που καθάριζε πατάτες. Τώρα ο Μπράουγ έχει απομείνει μόνος και έχει ειδικευθεί στα μπινελίκια και τους γαμόσταυρους. Τελευταία φορά που πήγε πελάτης στο ψιλικατζίδικό του ήταν το 1979 μετά την μεγάλη πετρελαϊκή κρίση. Ήταν ο πρωτοπόρος ερευνητής για το αλάτι, δρ. Ριμπέρα.

Δικαίωμα στο αλάτιΕπεξεργασία

Τις έρευνές του συνέχισε 25 χρόνια μετά η ομάδα "Δικαίωμα στο αλάτι" που ξεκίνησε έπειτα από προτροπή του δρ. Φαμπίστο Άρντε ο οποίος βρήκε τις σημειώσεις του δρ. Ριμπέρα τις έστειλε στους μαθητές του και μετά αυτοκτόνησε.

Παραλήρημα αλατιούΕπεξεργασία

Επίσης το αλάτι είναι άσπρο και κρυσταλλώδες και κινείται σε ήπια εδάφη.
Το σπίτι μου είναι μαλακό και άρτιο στην θέση του ημι-άργιλου πόρου και κάποτε φιλοξενούσα ανθρωπόμορφες γάτες. Ήταν το ίδιο εξηγήσιμες με τα λεφτά.
Τα λεφτά τα αφήνω κάθε μέρα στον τενεκέ με τα λεμόνια.
Πόσο μ' αρέσουν τα λεμόνια, όπως γεμίζουν τα κασόνια, κι όσο κι αν φεύγουνε τα χρόνια, πάντα θα θυμάμαι τα λεμόνια.
Αργυρώ όταν αφήνεις ανοιχτή την βρύση, βγάζε και κάνα χιλιάρικο.
Τα εισιτήρια για τον εχθρό χειροτερεύουν.
Πίσω μας κουνιούνται ανέμελα τα αριστουργήματα.
Κώλος από μέση έχουν διαφορά.
Τι έλεγα στην αρχή;
Πίσω από την μπαταρία ανακάλυψα το λάθος του Καντ.
Πόσο κακοί τύποι κυκλοφορούν!

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.