Ο Ανακίνιος Skywalker είναι φανταστικός χαρακτήρας του διάσημου σίκουελ Σταρ Γουόρς, του Γεώργιου Λουκά (μακρινός συγγενής της Ελένης Λουκά που αποσχίστηκε από την οικογένειά λόγω του αιρετικού έργου του).

Τα Πρώτα ΒήματαΕπεξεργασία

 
Ο μικρός Ανακίνιος

Ο Ανακίνιος ήταν ένα σκλαβάκι αγνώστου πατρός (πιθανολογείται του Πασχάλη) που ζούσε πολύ καιρό πριν σ' έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό, (αρκετά μακριά για να μην τρέχουν οι πορωμένοι της σειράς ν' αγοράζουν τηλεσκόπια μπας και δουν τίποτα). Αυτός και η μαμάκα του κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον νταβατζή τους, ο οποίος είχε μια τεράστια προβοσκίδα για άγνωστη χρήση. Για να καταπολεμήσει το ψυχολογικό του τραύμα, έπαιρνε συχνά μέρος σε υπεραπίστευτα επικίνδυνες κούρσες με αεριωθούμενα πράγματα τα οποια έφτιαχνε και μόνος του. Η μάνα του δεν έδειχνε παρ' όλα αυτά να της καίγεται καρφί καθ' ότι στην καλύτερη περίπτωση θα γλίτωνε από το μπάσταρδο.

Ο ΛιακόπουλοςΕπεξεργασία

Όσο ακόμα είχε η μαμά του λεφτά, ο μικρός Ανακίνιος έκανε ιδιαίτερα με τον Λιακόπουλο στην ιστορία, όπου ήταν σκράπας. Από τότε ήταν γνωστές οι προσφορές του Λιακόπουλου. Λόγω της οικονομικής κρίσης στον Τατουίν (πλανήτης που τον γέννησε), σταμάτησαν τα μαθήματα.

Το ΦευγιόΕπεξεργασία

Μια μέρα που ο Ανακίνιος μαλακιζόταν ασύστολα με τα άλλα σκλαβάκια/μπάσταρδα/μεταλλαγμένα παιδάκια του πλανήτη, προσγειώθηκε ένας Τζεντάι Μάστορας με τον παραγιό του και με την παιδόφιλη πριγκιποπούλα Αμιδάλα, αφού τους είχε φάει σκάλωμα το διαστημόπλοιο. Επειδή προφανώς η διαγαλαξιακή κυβέρνηση δεν πληρώνει και πολλά για παροχές, το διαστημόπλοιο ήταν μια μπακατέλα παλιάς κατασκευής και ο μόνος τρόπος να βρουν ανταλλακτικό ήταν να κάνουν ντηλ με τον νταβατζή του Ανακίνιου. Μετά από διαπραγματεύσεις και αφού πείσαν τον νταβατζή να μην συμπεριλαμβάνεται η πριγκίπισσα Αμιδάλα στο ντηλ, βάλανε στοίχημα το διαστημόπλοιό τους έναντι του ανταλλακτικού (το οποίο θα έλυνε το πρόβλημα του διαστημοπλοίου) και του Ανακίνιου (που γυάλισε και στον μάστορα και στην πριγκίπισσα). Επακολούθως, σύμφωνα με τις επιταγές των αδιάβλητων νομων του Ιερού Δάσους (Χόλιγουντ, ντε!) ο Ανακίνιος κερδίζει την κούρσα και φεύγουν για τον πλανήτη τους.

Το ΜεγάλωμαΕπεξεργασία

 
Η εξελιγμένη μορφή του Άνακιν, level 39,5.

Ο Ανακίνιος λοιπόν μπήκε στη μαθητεία του παραγιού του Τζεντάι Μάστορα, αφού ο τελευταίος τον έφαγε απο το flagsaber του Νταρθ Μωλ (παραγιού του κακού Κόμη Μητσοτάκουλα). Παράλληλα, βεβαίως, την έπεφτε στην πριγκίπισσα, κάτι που ήταν ενάντια στον κώδικα των Τζεντάι μαστόρων, που τους ήθελε αγάμητους και στην μαλακία μια ζωή.

Το ΣκοτείνιασμαΕπεξεργασία

Επειδή λοιπόν δε γούσταρε να είναι με το πουλί στο χέρι μια ζωή κι επειδή γκάστρωσε την πριγκίπισσα κι έπρεπε ν' αναγνωρίσει τα παιδιά, πήρε μετεγγραφή στο τάγμα του Κόμη Μητσοτάκουλα, που δεν είχε ηθικούς περιορισμούς, οπότε μπορούσε να γαμάει και να σκοτώνει όσο ήθελε. Αυτό φυσικά τσάντισε τον μάστορα του, ο οποίος πήγε με το Φωτόσπαθο στο χέρι να του κόψει το πουλί για να μην έχει πειρασμούς, όμως αστόχησε και του έκοψε τα πόδια και τα χέρια αντ' αυτού, ε και μετά τον άφησε να ψηθεί ζωντανός στην λάβα. Ο Κόμης Μητσοτάκουλας, φυσικά, δεν άφησε τον μαθητή του να πεθάνει, αλλά τον μάζεψε και του κόλλησε μεταλλικά χέρια και πόδια μαζί με μάσκα για να πηγαίνει καταδύσεις, καθώς και ενσωματωμένο Game Boy στο στέρνο, για να μη βαριέται. Επειδή όμως δε μπορούσε ν' αλλάξει κασέτες και αφού τερμάτισε το Τέτρις, άρχισε να φτιάχνει Άστρα του Θανάτου και να καταστρέφει πλανήτες. Τα δυο παιδάκια του εντωμεταξύ, τα οποία γεννήθηκαν κι αυτά μπάσταρδα σαν τον πατέρα τους, τα δώσανε απο 'δω και από 'κει με αποτέλεσμα αργότερα να δημιουργηθούν παρ' ολίγον αιμομιξίες.

 
Ο Ντάρθ Βέιντερ την περίοδο της οικονομικής κρίσης


Το ΤέλοςΕπεξεργασία

Πολλά χρόνια μετά, ο Ανακίνιος, πια γνωστός στην πιάτσα με το όνομα Νταρθ Βέιντερ, ενώ πήγαινε να κυβερνήσει τον γαλαξία μαζί με τον Κόμη Μητσοτάκουλα, οι κακοί επαναστάτες έρχονταν και του χάλαγαν τα παιχνίδια του χρησιμοποιώντας πυραύλους που κάνουν κωλιές και υπεραπίστευτα λέιζερ από σκάφη σε σχήμα αγγουριού. Σε μια αναμέτρηση με τον Λούκιο Σκάιγουοκερ, του κόβει το χέρι για να σταματήσει τη μαλακία που τον έχει τυφλώσει και δε βλέπει ότι γουστάρει την αδερφή του. Παράλληλα, του αποκαλύπτει ότι είναι και πατέρας του. Ο Λούκιος, λοιπόν, σε μια πράξη άρνησης (γιατί αν δεν ήταν πατέρας του θα μπορούσε άνετα να πηδάει την αδερφή του) πήγε και καθάρισε τον μπαμπάκα του.

Το έπος
Πόλεμος των Άστρων
Πρωτομάστορες (aka Jedi Master ή Ιππότες Τσενάι)
Καλοί: ΓιόνταΑνακίνιος SkywalkerΛούκιος SkywalkerJohnny SkyWalkerΜπόλεκ και ΛόλεκΚουί-Γκον Τζιν
Όμπι-Ουάν Κενόμπι
Κακοί: Νταρθ ΣίντιουςΝταρθ ΒέιντερΚόμης ΝτούκουΝταρθ Μολ
Όπλα μαστόρων
ΔύναμηΦωτόσπαθοΚλανόσπαθοΝτεθ Σταρ