Αντί-γραφή!

Η Αντιγραφή (αντί-γραφή) είναι ένα πανάρχαιο κίνημα, αντίθετο στην χρήση της γραφής ως μέσο επικοινωνίας.

“Γιατί Τοτέ έδωσες λευκή κόλα;”

- Η δασκάλα στον Τοτό

“Μα κυρία δεν είναι λευκή, είναι αποτέλεσμα αντιγραφής!!”

- Ο Τοτός στη δασκάλα

“Τότε, μπράβο Τοτέ!”

- Η δασκάλα στον Τοτό

ΙστορίαΕπεξεργασία

Πρωτοπόροι όπως πάντα, οι αρχαίοι Έλληνες, ήταν οι πρώτοι πιστοί της αντιγραφής. Αυτό άλλωστε εξηγεί και το γιατί υπάρχουν γραπτά αρχαιότερα εκείνων των αρχαίων Ελλήνων, κάτι εν γένει ανεξήγητο. Πιο συγκεκριμένα οι Αρχαίοι Έλληνες, αν και είχαν γραφή για την γλώσσα τους δεν την χρησιμοποιούσαν, αφού ήταν αντίθετοι στην χρήση της. Όταν όμως είχαν αρχίσει να γίνονται ο περίγελος του αρχαίου κόσμου, αποφάσισαν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το αλφάβητό τους, όμως αυτό ήταν αδύνατο αφού αυτό είχε χαθεί στα βάθη των αιώνων.

 
Η αιτία της εξαφάνισης της πρώιμης αντιγραφής.

Έτσι έστειλαν στον Άγιο Βασίλη μέσω καψοταχυδρομείου ένα ιμέιλ γραμμένο σε γκρίκλις, ζητώντας ως δώρο ένα αλφάβητο. Ο Άγιος τους απάντησε μέσω του αλφάβητου των Φοινίκων και τους είπε να ωριμάσουν και ότι δεν είναι παιδάκια πιά. Όμως το θέαμα των γραμμάτων άρεσε στον Μπάμπη Νιώτη κι έτσι κράτησαν το αθλιοαλφάβητο των Φοινίκων, που υπάρχει ακόμα και σήμερα, χάρη στη Βικιπαίδεια. Αυτό ήταν το τέλος της αρχαίας ή πρώιμης αντιγραφής.

Σύγχρονη αναβίωσηΕπεξεργασία

Σήμερα, αν και πρόκειται για περιθωριακό κίνημα, παρατηρέιται μια αναβίωση, κυρίως σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της κακιάς ώρας, όπως το σχολείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΕΜΠ κ.ά.

Στο σχολείοΕπεξεργασία

Στο σχολείο οι αντιγραφείς είναι σεβαστά μέλη της μαθητικής κοινότητας και χαίρουν προνομίων, όπως βαθμούς που δεν πιάνουν πολύ χώρο, συχνές άδειες για περιπάτους (αποβολές), δυνατότητα παρακολούθησης της ίδιας τάξης πολλές φορές κ.ά. Συνήθως οι αντιγραφείς διαπρέπουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, κι έτσι οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα σε μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικού ή του εσωτερικού.

Στο πανεπιστήμιοΕπεξεργασία

Οι αντιγραφεις στα πανεπιστήμια δεν χαίρουν της ίδιας εκτίμησης με τους σχολικούς ομοϊδεάτες τους, αφού δεν απολαμβάνουν των ίδιων προνομίων, παρά μόνο μικρό μέρος αυτών. Γι' αυτό το λόγο οι, πάντα επαναστάτες, φοιτητές έχουν δημιουργήσει διάφορες επαναστατικές οργανώσεις, όπως τη ΔΑΠ (Δειλέ Αντέγραψε, μΠορείς), την ΠΑΣΠ (Πολύ Αντέγραψε Σύντροφε, Πολύ), την ΠΚΣ (Παναντιγραφική Κτηνωδία Συνδικαλισμού) κ.ά., που αγωνίζονται για το δίκιο του αντιγράφου φοιτητή.

Σημαντική συνεισφορά στο φαινόμενο της Αντιγραφής είναι πλέον το ίντερνετς. Η Αντιγραφή με τη χρήση του ίντερνετς γίνεται για την εκπλήρωση χρονοβόρων κυρίως εργασιών και περιγράφεται από την εξής διαδικασία:

  • Βήμα 1ο: Αναζήτηση στο Google επί κάποια ώρα.
  • Βήμα 2ο: Επιλογή αρχείου που περιέχει τα επιθυμητά στοιχεία της εργασίας.
  • Βήμα 3ο: Άνοιγμα αρχείου.
  • Βήμα 4ο: Επιλογή με το mouse μίας περιοχής του κειμένου.
  • Βήμα 5ο: Δεξί κλικ.
  • Βήμα 6ο: Επιλογή του clopy.
  • Βήμα 7ο:Ctrl+V σε νέο αρχείο που θα είναι η τελική εργασία.

Η παραπάνω διαδικασία είναι γνωστή και ως clopy/paste.

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία