Ήταν Αύγουστος του 1996 όταν συνέβη το εξής συγκλονιστικό περιστατικό το οποίο όμως δεν επέζησε πέραν του διημέρου. Τι συνέβη; Διαβάστε.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος συμβάντοςΕπεξεργασία

Ο γνωστός βοσκός Τσάκος της περιοχής Μαραγκλίτσας Γρεβενών ηρεμούσε ακούγοντας τα νέα τραγούδια της Άννας Βίσση στο γουόκμαν του, όταν ξαφνικά παρατήρησε μια έντονη λάμψη να διασχίζει τον μουντό για την εποχή ουρανό. Τρομοκρατημένος τόσο από την ένταση του ουράνιου αυτού φαινομένου όσο και από τις αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις των αιγοπροβάτων του, τράπηκε σε φυγή καλώντας συγχρόνως τον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής με το κινητό του.

Αξιωματικός υπηρεσίας έτυχε να είναι ο Αστυφύλαξ (πρώην χωροφύλαξ) Γιάννης Μανουλέας ο οποίος στο παρελθόν συμμετείχε και στην προσωπική φρουρά του Κίμωνα Κουλούρη. Ως εκ της πείρας του αμέσως συνειδητοποίσε το σοβαρόν του θέματος και ενημέρωσε τόσο την αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών όσο και το ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ. Τι ήταν να το κάνει. Έως το βράδυ το φαινόμενο απέκτησε μυθική διάσταση καθώς η περιοχή γέμισε από τηλεοπτικά συνεργεία, αλλά και πλανόδιους πωλητές σουβενίρ, κλπ.

ΠαρατράγουδαΕπεξεργασία

Η Αρχιεπισκοπή έκανε δεήσεις χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών. Ο Εισαγγελάτος έκλεισε 24 ωρες ζωντανής παρουσίας στην τηλεόραση. Η Άντζελα Δημητρίου προέβη σε δηλώσεις περί της χριστιανοσύνης της και γενικά επικράτησε κλίμα έλευσης «δευτέρας παρουσίας». Για να φανταστείτε, συνήλθε το ΚΥΣΕΠ και ο στόλος ανοίχτηκε στο Αιγαίο καθώς επικράτησαν φήμες ότι πίσω απ' το φαινόμενο κρύβονταν οι Τούρκοι σύμμαχοί μας...

ΡεζουμέΕπεξεργασία

Τελικά και περί τα μεσάνυχτα, το Αερολιμεναρχείο Γρεβενών εξέδωσε ανακοίνωση ότι το περιστατικό δεν ήταν αναδίπλωση του χωροχρονικού ιστού, ούτε εξωγήινη επίθεση, αλλά ούτε και πολεμική απειλή. Ηταν απλά η πτήση 234 της ΚΡΟΝΟΥΣ Αιρλάινς από Γρεβενά προς Μαϊάμι. Απλά ο βοσκός... τρόμαξε!!