Η Βέρα Λάμπρου (που όπως μας λέει και το όνομά της, υπήρξε και στεφάνι κάποιου Λάμπρου, αλλά μάλλον ο τυπάκος την έκανε με ελαφρά ύστερα από το -δεδομένο- κέρατο που θα έφαγε...) αποτελεί έναν από τους τελευταίους ποιοτικούς ερμηνευτές της ρημάδας αυτής ελληνικής κοινωνίας (χαρακτηριστικό παράδειγμα κατανόησης της ποιότητας αυτών των τραγουδιστριών αποτελεί η Στέλλα Μπεζαντάκου και η Σάσα Μπάστα).

Nini sernei karavi.jpg

Βίος και πολιτείαΕπεξεργασία

Η Βερούλα είναι ήδη μητέρα (άγνωστος ο αριθμός παιδιών και των πατεράδων, εντός και εκτός συνόρων) ενώ συχνά της κάνει κέφι και εμφανίζεται στην πλέον αξιόλογη εκπομπή της μεσημεριανής TV, φυσικά εννοούμε το Χριστινάκι, όπου επιδίδεται σε διάφορες επιδείξεις μαγειρικής με την κατάλληλη πάντα -κοινώς ξέκωλη- ενδυμασία που ταιριάζει σε μια ντίβα τέτοιου μεγέθους.

Με το συνηθισμένο πλέον στους Έλληνες βλέμμα της αγελάδας, που προφανώς στοχεύει κάπου στο υπερπέραν, ενώ όταν χαμογελά μαγνητίζει πάνω της βλέμματα χιλιάδων ανθρώπων, που σημειωτέον δεν είναι μόνο άνδρες, αλλά και αγανακτισμένοι, κοινώς μπουχτισμένοι και σκασμένοι όσο δεν παίρνει τύποι κάθε ηλικίας που ξεσπούν σε κύμα γέλωτος -δηλαδή κρατούν την κοιλιά τους από τα γέλια- ενώ βλέπουν την σοβαρή αυτή τραγουδίστρια να ερμηνεύει την μεγαλύτερή της επιτυχία "Το νινί σέρνει καράβι!!!"

Η Βέρα Λάμπρου και στην πολιτικήΕπεξεργασία

Ένα μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει για την πολιτική ιστορία του τόπου αυτού αφού η πολυτάλαντη αοιδός (που μόνο στο τραγούδι δεν έχει ταλέντο) βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Δήλωσε χαρακτηριστικά "Το όνειρό μου δεν ήταν να γίνω τραγουδίστρια" (άγνωστο βέβαια ποιος της είπε ότι είναι τραγουδίστρια). Βλέπετε η γυναίκα αυτή έκανε την θυσία να γίνει τραγουδίστρια για να μην στερήσει ένα τέτοιο ταλέντο από τον ελληνικό λαό!

Εδώ βέβαια που τα λόγια είναι περιττά, εγώ ένα έχω να πω: Έλα νινί στον τόπο σου...


Είπαν για την ΒέραΕπεξεργασία

“Σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι η μεγάλη μου πουτάνα υπήρξε η Βέρα Λάμπρου, στην οποία εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική και η σοφία του αιώνα μας χρωστάμε ένα χέρι βρωμόξυλο.”

- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για την Βέρα Λάμπρου

“Από φωνή μουνί αλλά από μουνί... ακόμα πιο μουνί.”

- Ο Όσκαρ Ουάιλντ για την Βέρα Λάμπρου

“Ρε όταν την πρωτοάκουσα αυτήν ένιωσα Μαρία Κάλλας.”

- Η Κατερίνα Στανίση για την Βέρα Λάμπρου

“Θέλει η Βέρα Λάμπρου να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει.”

- Ο σοφός λαός για την Βέρα Λάμπρου

“Η κόρη μου η παρτόλα που είναι μέσα σ' όλα.”

- Η δόλια μάνα της για την Βέρα Λάμπρου

“Όπως πήγαινα στο γήπεδο στη Θύρα την 7, είδα τη Βερούλα με έξω τα βυζιά και όπως την χαιρέτισα της είπα άντε γεια.”

- Τάκης Τσουκαλάς

Η αλήθειαΕπεξεργασία

Φυσικά οι παραπάνω κακοήθειες καμία σχέση δεν έχουν με το (υπέροχο) πρόσωπο της Βέρας. Απλά Απλώς την ζηλεύουν όλοι για την καταπληκτική της φωνή και την ευγενική της ομορφιά. Γι' αυτό τα μεγάλα κανάλια δεν την προβάλλουν (φοβούνται τον φοβερό ανταγωνισμό γι' αυτούς που προωθούν) κι έτσι η Βέρα προβάλλεται σε άλλα κανάλια της χώρας μας, σε εκπομπές με αξι(κ)ώλογους αλλά μη αναγνωρισμένους από την κοινωνία παρουσιαστές, όπως την Μαρία Μπεκατώρου και τον Αλέξανδρο Πετρίδη.

Το έργοΕπεξεργασία

Η δισκογραφία της Βέρας είναι ανεξάντλητη (αλλά μην την αναζητήσετε, γιατί έχει εξαντληθεί). Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τα α σ ύ λ λ η π τ α τραγούδια:

  • Το μουνί νινί σέρνει καράβι
  • Χίλιες χιλιάδες δις (αλ)ευρώ

και άλλα πολλά

Η κολλητικότητα των τραγουδιών της αηδού(ς) είναι τεράστια. Όχι όπως ισχυρίζονται οι κακοπροαίρετοι βασιζόμενοι στο Νόμο, λόγω της χαμηλής ποιότητας των τραγουδιών, αλλά αντίθετα λόγω της πανύψηλης ποιότητάς τους, που οδηγεί στις πολλές επαναλήψεις τους (σχέδιο των πολυεθνικών για να "καούν" τα άξια αυτά τραγούδια και να μην αποτελούν πια ανταγωνισμό).

Διακρίσεις-ΒραβείαΕπεξεργασία

  • Της ανοιχτής παλάμης (από την αρχή της καριέρας της)
  • Του μπάζου της χρονιάς (από την αρχή της καριέρας της)
  • Του ψαριού της χρονιάς (για την φοβερή της επιτυχία "Το νινί σέρνει καράβι")