“Καλύτερα μιας ώρας σκλαβιά και φυλακή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.”

- Βασίλης Παλαιοκώστας

“ Άντε και του χρόνου.”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον Βασίλη Παλαιοκώστα


“δείτε το βιντεάκι του Γεωργίου για τον Παλαιοκώστα, καλύτερα”

- Γιώργος Γεωργίου για τον Βασίλη Παλαιοκώστα

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας (αγγλικά:Bill Oldkostas) είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κοπανατζήδων (ΣΕΚ) που ιδρύθηκε από τον ίδιο. Επίσης είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στην κινηματογραφική υπερπαραγωγή Korydallos Break που πρωτοπαίχτηκε στις 6 Ιουνίου 2006 (κατά τελείως διαβολική σύμπτωση), ενώ προχθές πρωτοπαίχτηκε το remake (είχε την ίδια επιτυχία με την πρώτη έκδοση), με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο ίδιο σημείο που παίχτηκε και το πρωτότυπο.


ΜπαϊόγκραφιΕπεξεργασία

Ο Παλαιοκώστας γεννήθηκε κάποτε κάπου αλλού π.Χ. ή μ.Χ. θα σας γελάσω. Δεν άντεχε στην κοιλιά της μάνας του, και την κοπάνησε από κει στον 5ο μήνα (μοναδικό παγκοσμίως δείγμα πενταμηνίτικου. Σε ηλικία πέντε χρονών, κρατούσε ομήρους όλο το νηπιαγωγείο. Στο δημοτικό ο Παλαιοκώστας έγραψε ιστορία, αφού έκανε 2.385 κοπάνες την πρώτη ώρα (παγκόσμιο ρεκόρ). Στο γυμνάσιο δίδαξε τα μυστικά του, αφού μια φορά πήρε όλο το σχολείο και έκαναν κοπάνα τη μέρα της εκδρομής. Στις καταλήψεις ο Παλαιοκώστας πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα, και κανένας δεν τον έπαιρνε χαμπάρι. Στο στρατό, κρατούσε όλη τη μονάδα μαζί με το διοικητή του στρατοπέδου ομήρους, και αφού πήρε από όλους δέκα σακουλάκια Lays, έφυγε από την κεντρική πύλη χωρίς ούτε μία μέρα φυλακή.

Μετακόμιση και επαγγελματική καταξίωση στη ΓερμανίαΕπεξεργασία

Ο Παλαιοκώστας έκανε 16 χρόνια nach Deutschland, όπου δίδαξε στους Γερμανούς τα μυστικά του. Για να του το ανταποδώσουνε, οι Γερμανοί συμφώνησαν ότι όποτε το χρειάζεται, θα του ΄χουνε έτοιμο ελικόπτερο.


Return to GreeceΕπεξεργασία

Όταν γύρισε στη Δημοκρατία της Μαλακίας, έμπλεξε με την παρανομία. Έκανε συνολικά 2.385 ληστείες (900.000 ντόλαρς και άλλα τόσα γιούρα).


Korydallos Break 1Επεξεργασία

Η Ελληνική Αστυνομιά αντιλήφθηκε τις μεγάλες αυτές επιδόσεις του Παλαιοκώστα, και ναι μεν τον έπιασαν, δεν είχαν υπολογίσει όμως την Ε+Γ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ο Παλαιοκώστας είχε κλείσει εισιτήρια για το Μουντιάλ, και τρεις μέρες πριν την έναρξη, έκανε ηρωϊκή έξοδο από τον Κορυδαλλό (Korydallos Break 1) και πήγε Τζέρμανι. Ήτανε μπροστά και στο ιστορικο΄κουτουλίδι του Ζινεντίνε Ζινεντάνε' στον Ματεράτσι


Korydallos Break 2Επεξεργασία

 
Η αφίσα του Korydallos Break 2

Το remakeτης ταινίας (σε πρώτη προβολή, Greek Police Studios) παίχτηκε πρόσφατα. Τώρα ο Παλαιοκώστας την έκανε για Σάουθ Άφρικα, για ακόμα ένα Μουντιάλ.

Σκηνές από την ταινίαΕπεξεργασία

Ριζάι; Κύριου, κύριου, ήρτε το επισκέπτη με το ελικόοτερο
Παλαιοκώστας; Καλά, πες του να περάσει... 'Ελληνας κρατούμενος, ειδικευμένος στα ελικόπτερα, 12 γράμματα. Ποιος να ΄ναι;

Σκηνή 2η
Πιλότος: Πού πάμε;
Τύπισσα: Κορυδαλλό
Πιλότος: Δώσε όμως τρία ευρώ ταρίφα

Σκηνή 3α
Παλαιοκώστας και Ριζάι την κάνουνε σαν κύριοι απο΄την κεντρική πύλη.
Παλαιοκώστας: Γεια χαραντάν μάγκες. Α, και να μη χανόμαστε, ε...

Σκηνή 4α
Μπάτσος: Αμάν ρε γυναίκα, μη με παίρνεις συνέχεια στο κινητό. Τι; Όχι πάλι ρε γυναίκα ντολμαδάκια. Φτιάξε κάνα κεφτέ να μασαμπουκώσουμε.

Σκηνή 5ε
Πιλότος: Εδώ σ΄ αφήνω;
Τύπισσα: Εδώ Ορίστε κι η ταρίφα σου.
Πιλότος: Ωχ μανούλα μου. Πόσα είναι αυτά μωρή; Αυτά είναι πάνω από πέντε χιλιάρικα.

Σκηνή 6η
Μπάτσος: Ρε Μήτσο, κοίτα κει ρε. Σκουληκόμυγα. Φέρε ρε τη μυγοσκοτώστρα.
Ειδικός φρουρός: Ψηλά είναι. Κάτσε να πάρω την καραμπίνα. Τρρρρρρρρ, αμάν, τον πούτσο μου πέτυχες ρε!!!

Σκηνή 7η
Παυλόπουλος; Τζάμι τα περνάμε πάλι. Έχει γούστο τώρα να χτυπήσει το τηλέφωνο, και να μου πουν ότι το ΄σκασε ο Παλαιοκώστας με ελικόπτερο. Ντριν, ντριν, ντριν
Παυλόπουλος: Λέγουτι.
Καραμανλής: Έλα ρε Πάκη, Το ΄σκασε ο Παλαιοκώστας απ΄ τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο.
Παυλόπουλος: Καλά. Κι εγώ είμαι τυφλοπόντικας-νίντζα

Koridallos Break 3Επεξεργασία

Η Paramount αποφάσισε να λανσάρει κατά το 2012 το τελευταίο κομμάτι της τριλογίας και να την ολοκληρώσει, ώστε να πάει ο Παλαιοκώστας και στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία και να χορέψει σάμπα.