Βασίλι Ζάιτσεφ, ο φασιστοκυνηγός

Vasily Zaytsev 2.jpg

Ο Βασίλι Ζάιτσεφ (Vasily Zaytsev, 1915-1991) ήταν διάσημος φασιστοκυνηγός με πλούσια δράση που κατάφερε να ανακηρυχθεί Άγιος. 

Το κόψιμο ναζιστικών κώλωνΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στη Ρωσία στις 23 Μαρτίου 1915 και μεγάλωσε στα Ουράλια Όρη. Σε εκείνα τα βουνά άρχισε στα παιδικά του χρόνια να κυνηγάει ελάφια και λύκους. Στο σπίτι του συνήθιζε να ακούει μέσα στη νύχτα χέβι μέταλ (Heavy Metal) συγκροτήματα όπως : Black Sabbath, Judas Priest, W.A.S.P., Witchfinder General και άλλα. Όσο μεγάλωνε, τόσο περισσότερο άρχιζε να βαριέται τα παραμύθια που του έλεγε ο παππούς του για τα «3 γουρουνάκια» κτλ, ώσπου αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Όταν άρχισε η εισβολή της Ναζιστικής Γερμανίας (του μαστουρωμένου μουστακαλή Αδόλφου Χίτλερ) στη Σοβιετική Ένωση (1941), ο Βασίλι (ή Μπίλυ ο Τρομερός) πήρε το τουφέκι του και κατατάχτηκε εθελοντικά στον Κόκκινο Στρατό (Red Army) για να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το να σκοτώνεις ναζί και φασίστες είναι χόμπι πολύ πιο ενδιαφέρον … από το κυνήγι λύκων και ελαφιών.

Η μονάδα του έγινε τμήμα της 62ης Σοβιετικής Στρατιάς στο Στάλινγκραντ το Φθινόπωρο του 1942 και η φήμη του Ζάιτσεφ ως δεινού ελεύθερου σκοπευτή άρχισε να εξαπλώνεται ακόμα και έξω από τη Ρωσία, προκαλώντας τρόμο σε πολλά ναζιστικά κουράδια και εκνευρισμό στους (ναζι-άρηδες) αξιωματικούς του Χίτλερ. Η Βέρμαχτ τον επικήρυξε με 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ζάιτσεφ κατάφερε να κόψει τους κώλους πολλών φασιστών και έτσι έφτιαξε το πρώτο παριζάκι στην ιστορία, πολύ πριν εμφανιστούν τα παριζάκια Νίκας και Υφαντής. Πήρε μέρος σε διάφορες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όπως π.χ. η Μάχη του Στάλινγκραντ, η Μάχη στα Υψώματα Ζέελοβ και άλλες, κέρδισε τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης και έμεινε στην ιστορία ως Μέγας Φασιστοκυνηγός.

Η ανακήρυξή του σε ΆγιοΕπεξεργασία

Όταν έφυγε ο Ζάιτσεφ από τη ζωή, στις 15 Δεκεμβρίου 1991, η σωρός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Κίεβο. Επίσης, ο Ζάιτσεφ ανακηρύχτηκε Άγιος (Μεγάλη η χάρη του !), καθώς απάλλαξε την ανθρωπότητα από τουλάχιστον 225 χιτλερικούς βρικόλακες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και 11 ελεύθεροι σκοπευτές ! Άγιο ανακηρύχτηκε … και το τουφέκι του, μάρκας Mosin Nagant, το οποίο τέθηκε και αυτό σε λαϊκό προσκύνημα.

Η μνήμη του Αγίου Ζάιτσεφ του Φασιστοκυνηγού εορτάζεται στις 23 Μαρτίου κάθε χρόνο.