Ουπς! Μπας και εννοούσατε Ολυμπιακός;


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ BLUE-WHALE.COM/GAME! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΛΩΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ! ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ F57 ΣΤΟ VKONTAKTE! ΑΝ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ!


El-wiki-logo.png
Για τους δήθεν σοβαρούς, δεν υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια οπότε σας παραπέμπουμε στο:
Γαύρος.
Γαύρος

Οι Γαύροι εκτός από τα γνωστά ψαράκια που τρώγονται τηγανητά κι ενίοντε τηγαμημένα, είναι και ονομασία ενός λαού των Ελ , που αυτοί δεν τηγανίζονται γιατί είναι αχώνευτοι από τους υπόλοιπους Ελ. Ο διάσημος Ελ περιηγητής-υπερασπιστής της πράσινης ιδέας Κώστας Γκόντζος τους πρόσδωσε την ονoμασία αυτή. Ζουν σε μια περιοχή Πάνου απ'το αυλάκι και κοντά σε αυτό, στο κέντρο της πόλης τους έχουν μια μεγάλη πλατεία που αποκαλείται Τηγάνι. Οι Γαύροι έχουν γείτονες πολλές άλλες φυλές αλλά με δύο από αυτές υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Τούς βάζελους και τα Χανούμια.

Ιστορικά στοιχείαΕπεξεργασία

Όλα ξεκίνησαν όταν στην σημερινή περιοχή του τηγανιού ο πρώτος γαύρος, άγνωστο από που προερχόταν , έφτασε εκεί και βρήκε μια παράγκα που πίστευε ότι ήταν εγκαταλειμμένη, κι εγκαταστάθηκε σε αυτή. Το Βιβλίο των Ελ αναφέρει μια ιστορία για κάποιο θαλάσσιο τέρας που μεταμορφώθηκε σε τετράποδο και μετοίκησε στην ξηρά αλλά δεν είναι εξακριβωμένο αν ήταν αυτός, ελλείψη φωτογραφίας. Η Μυθολογία των γαύρων μας λέει ότι ήρθε από τον Σείριο ή έφτασε εδώ από την Βραζιλία και ήταν νόθο παιδί του Πελέ , η λαϊκή παράδοση λέει ότι ήταν ένα ψαράκι γαύρος που το είχαν βάλει στο τηγάνι και ψηνόταν, ο Θεός το είδε και το λυπήθηκε και το έκανε τετράποδο αλλά του άφησε και μια κατάρα , να ψήνεται κάθε Κυριακή στο τηγάνι που έφτιαξε !! .

Ο Γαύρος λοιπόν εγκαταστάθηκε στην παράγκα η οποία όμως δεν ήταν εγκαταλελειμμένη αλλά έμενε σε αυτή ο πρώτος βάζελος που είχε φτάσει λίγο καιρό ενωρίτερα . Γυρίζοντας ο βάζελος βρήκε τον γαύρο μέσα στη παράγκα και μην μπορώντας να τον διώξει χώρισαν το ένα δωμάτιο που είχε στη μέση και έμειναν και οι δύο εκεί. Από τότε οι δύο συγκάτοικοι ξεκίνησαν κόντρα , Ντέρμπι ονομάστηκε, για την επικράτηση στην παράγκα.

Οι γαύροι με τα χρόνια αυξήθηκαν και μετανάστευσαν σε άλλες περιοχές των Ελ αλλά την παράγκα δεν την άφησαν. Έχουν αντιπαλότητα και με μια άλλη φυλή για τον έλεγχο της γνωστής παράγκας, τα χανούμια τα οποία ήρθαν πολύ αργότερα από τα βάθη της Ασίας κι όταν λείπουν οι δύο ένοικοι της παράγκας εισβάλουν σε αυτή.

ΣήμεραΕπεξεργασία

Σήμερα οι γαύροι σε ανάμνηση της εγκατάστασης του πρώτου γαύρου μαζεύονται συχνά στο τηγάνι όλοι μαζί και φωνάζουν. Η τελετή αυτή γίνεται συχνά και έφτιαξαν κι ομάδα για αυτόν τον σκοπό τον Ολυμπιακό που παίζει στο τηγάνι.

ΠηγέςΕπεξεργασία

 • αγνώστου συγγραφέως , Η Βίβλος των Ελ
 • αγνώστου συγγραφέως, Η παράγκα
|\  |\________
| \ /    / \  
| \/    / O \ 
| /\   >\ \__/=====
| / \_______\__/
|/  |/  / 

Βραχογραφία με πιθανή αναπαράσταση του πρώτου γαύρου. φαίνεται το πλατύ χαμόγελο του γαύρου μετά την κατάκτηση του πρώτου πέτσινου στην ανθρωπινή ιστορία

Πρότυπο των ΓαύρωνΕπεξεργασία

Πρότυπο των γαύρων αποτελεί ο Τάκης Τσουκαλάς. Ο Τάκης φημολογείται πως έχει μεγάλο ταλέντο στο σφουγγάρισμα του παρκέ...Έγινε αρκετά γνωστός από την αγαπημένη του φράση σε ώρα λεκτικής αμηχανίας "Άντε γεια". Και φυσικά από την εκπομπή του θύρα 7 όπου συνήθιζαν να βλέπουν απεγνωσμένοι φιλάθλοι (κυρίως του Ολυμπιακού). Είναι αρκετά σημαντικό να αναφέρουμε πως ο Τάκης σταμάτησε την εκπομπή επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας λόγω επίθεσης του από βάζελους.