Το γνωστό και ως GoalΕπεξεργασία

Το Γκολ είναι ο απόλυτος στόχος ενός ποδοσφαιριστή. Όταν η μπάλα μπει στα δίχτυα έχουμε Γκολ και ο παίχτης που το έβαλε πρέπει να τρεξει γυμνός για να αποδείξει ότι εκτός από παιχταράς, είναι και Άντρας!!!
Εκτός από την περίπτωση που κάποιος βάλει αυτογκόλ, οπότε και δίχνει στους συμπαίκτες του τον κώλο του, για να τον γαμήσουν, για την μαλακία που έκανε.
Στο ποδόσφαιρο το γκολ ενός παίχτη μετράει για 1 ενώ το γκολ του Τσακ Νόρις μετράει για 12 και το γκολ του ΠΑΟ πριν το 85' για 50, γιατί είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

Παγκόσμια θεώρησηΕπεξεργασία

Παρόλα αυτά, για το Ιταλικό ποδόσφαιρο το γκολ είναι απλώς ένας απ' τους στόχους του ποδοσφαιριστή, καθώς θα πρέπει επίσης να πετύχει 6 φάουλ, να βγάλει τουλάχιστον 3 μπαλιές , να βγάλει τον αντίπαλο οφσάιντ τουλάχιστον 1 φορά και τέλος να ξοδέψει 60' παίζοντας πάσες με τον τερματοφύλακα της ομάδας του.
Στην Λατινική Αμερίκη όμως, το γκολ είναι το μοναδικό πράγμα που κάνει κάποιον ποδοσφαιριστή και σε αυτό βασίζονται τα πάντα. (Εξ ου και το 2-3-5 που παίζεται τα τελευταία 80 χρόνια εκεί). Και επειδή μισθοί δεν υπάρχουν, ο κάθε παίχτης πληρώνεται ανάλογα με τα γκολ που βάζει, (γι' αυτό και βλέπουμε τους αμυντικούς να τριπλάρουν συνέχεια και να προσπαθούν να σκοράρουν "για να μην πεινάσουν")