“Και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, οι άγνωστοι είναι γνωστοί.”

- Ο γνωστός ακατανόμαστος για τους άγνωστους γνωστούς..

“Δεν υπάρχουν άγνωστοι. Ας δούμε το βίντεο.”

- Ο Μάκης για τους άγνωστους γνωστούς
Το σήμα των αναρχικών, το κυκλούμενο α.

Πολιτιστικός σύλλογος, ιδρυθείς προ δεκαπενταετίας από οικογενειακά ευαίσθητους και κοινωνικά ανήσυχους νέους, με σκοπό την ορθότερη κατανόηση και εμβάθυνση σε θέματα όπως αστυνομοκρατούμενο κράτος, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι, παρ' τα άρρωστε μπάτσε, της γιαγιάς σου ο κώλος κωλόμπατσε, και πάει λέγοντας και κλαίγοντας. Κάποιοι ιστοριοδίφες ισχυρίζονται ότι ο εν λόγω σύλλογος δραστηριοποιείται σε ανάλογα θέματα ήδη από 25ετίας, αλλά δρούσε υπογείως και μυστικώς για γνωστούς, ίσως και άγνωστους λόγους. Το ότι η παραπάνω υπόθεση ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού είναι κάτι παραπάνω από προφανές, αφού τότε ο σύλλογος θα ονομαζόταν Φιλική Εταιρεία.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τα μέλη του συλλόγου. Τα διαθέσιμα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, τόποι διαμονής, αριθμοί ταυτοτήτων, κλπ.) δεν επιτρέπουν την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τα μέλη του συλλόγου. Γενικά, πάντως, πιστεύεται ότι πρόκειται για άτομα άγνωστα.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι ευκαιρίες προβληματισμού (γνωστές στο ευρύ κοινό και ως πορείες) είναι συχνότερες, ποσοτικότερες, και μαζικότερες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι ευκαιρίες πολλαπλασιάστηκαν με τέτοιο ρυθμό, ώστε οι εγγραφές μελών να μην ικανοποιούν τη ζήτηση. Για τον λόγο αυτό, σε περιόδους έντονης δραστηριότητας εισάγονται συνάδελφοι από άλλα αστικά κέντρα ώστε να γίνει σαφές σε όλους ότι ο σύλλογος δεν κωφεύει στις προκλήσεις των καιρών.

Κάποιοι θεωρούν ότι οι Γνωστοί Άγνωστοι έχουν σχέση με κόμμα του αριστερού χώρου με το όνομα ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ γιατί δικηγόροι του συγκεκριμένου κόμματος εθεάθησαν στην ΓΑΔΑ επανειλημμένα κατά τις προσαγωγές των Γνωστών Αγνώστων.

Πασίγνωστα πρόσωπα που κυκλοφορούν με κουκούλες στα επεισόδια. Αίτημά τους είναι να σταματήσουν να φορούν κουκούλες, αν και τα ματ σταματήσουν να φορούν κράνη!

Οι αναρχικοί έχουν χωθεί ανάμεσα σε όλες τις διευθύνσεις των ημέιλ. πχ άναρχας@τζιμέιλ.κομ, ηλίθιος@ηλίθιμ.ορκ, μικρομαλάκη@βασιλούπορτες.πόρτες.κομ κτλ.

Μνημείο στο γνωστό άγνωστο.

ΔραστηριότητεςΕπεξεργασία

 • Περίπατοι στο κέντρο της Αθήνας υπό νέφους δακρυγόνων
 • Κατασκευή έξυπνης μολότωφ (αυτής, δηλαδή, που καίει την δεξιά ποδάρα του μπάτσου, αφού ως γνωστόν, δεξιά = φασισμός)
 • Βία στην βία του κράτους.
 • Βία στην βία με την οποία το κράτος απαντά στην βία.
 • Βιαιότερη βία.
 • Βία
 • Βιασμός βιαστών.
 • Βιαστικός βίαιος βιασμός βιαστών σε βιασύνη βιασίματος.
 • Κάψιμο τραπεζών, ΑΤΜ, κάδων, μπάτσων, στρατιωτών, χημικών μπιντέδων, χημικών σκέτο, χημικών με γέμιση σοκολάτα, φυσικών, θεολόγων, γυμναστών, σκυλιών, γατιών, ποντικιών, αμοιβάδων, βουνών, και γενικά ό,τι τους έρθει εκείνη την ώρα.
 • Ομαδική έφοδος σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, με σκοπό την προπόνηση σε βανδαλισμούς (κατεστραμμένα αμφιθέατρα, σπασμένα εργαστήρια, κλπ). Για την εμπειρία που αποκομίζουν στις προπονήσεις βλ. στην προηγούμενη δραστηριότητα.
 • Προσωρινές ενώσεις (ευρέως γνωστές με το άγνωστο ακρωνύμιο Π.Ε.Ο.Σ.= Πρωσοροινί Ένοσυ Οργοισμαίνων Σπασαρχοίδον) με τα ξαδερφάκια τους, τους Χούλιγκαν, με σκοπό την ψυχαγωγία εντός γηπέδων. Όταν μάλιστα οι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι αρχίζουν χωρίς γνωστό λόγο τα επεισόδια, τα μέλη των Π.Ε.Ο.Σ. φροντίζουν να καλύψουν με ένα πέπλο διακριτικότητας - ενίοτε καπνογόνων - τον χώρο του γηπέδου ώστε τα μικρά παιδάκια να μην αντικρίσουν από την τηλεόραση τα αίσχη του κράτους καταστολής.
 • Δεκεμβριανά
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.