Κρητικό λύμα σχεδόν συνώνυμο του μαλάκας (aka αυνανιστής). Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι κατά τη διάρκεια του Μινωικού πολιτισμού, πριν τα ταυροκαθάψια, οι αθλητές έπαιζαν γρόθο στον ταύρο για να είναι πιο ήρεμος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αθλητές αυτών των αγώνων ήταν στην πλειοψηφία τους σαβούρες γυναίκες (aka πατσαβούρες, πατσούρες, σαυρίδια) και η μοναδική ευκαιρία τους να πιάσουν πέος ήταν η προαναφερόμενη. Έκτοτε δημιουργήθηκε το λεγόμενο κίνημα του Γρόθου που στη συνέχεια κατέληξε σε θρησκεία και μάλιστα πολύ δημοφιλή.

Ο ανάλογος του σημερινού πατριάρχη στο δόγμα των Γρόθων είχε τον επιτιμητικό τίτλο Γροθέμπορας. Τον τίτλο αυτόν μπορούσε να τον απολαύσει κάποιος μόνο αν περνούσε μια σωρεία σκληρών για την εποχή δοκιμασιών. Σήμερα αυτά μπορεί να ακουστούν καθημερινότητα αλλά τότε θεωρούταν βάναυσα και ελεεινά έως τρισάθλια βασανιστήρια.

ΔοκιμασίεςΕπεξεργασία

Η Πρώτη δοκιμασία του υποψήφιου Γροθέμπορα είναι να τραβάει επί ένα μηνά γρόθο δίχως σταματημό μπροστά σε φωτογραφία του Τάκη Ζαχαράτου και με την ηχητική υπόκρουση ρεμιξαρισμένου με κρητική λύρα Τάσου Φλωρινιώτη.
Η Δεύτερη τρομερή δοκιμασία που καλείτω να φέρει εις πέρας ο υποψήφιος γροθέμπορας ήταν να προχωρήσει στα έδρανα της βουλής την ώρα που στο βήμα ήτο η Μαρία Δαμανάκη και να φωνάξει «το Πολυτεχνείο ζει!» επειδή όμως αυτή η δοκιμασία ήταν πολύ σκληρή για τους υποψηφίους αντικαταστάθηκε από μερικό ευνουχισμό.
Η Τρίτη, πιο βάναυση και με τις περισσότερες αποτυχίες δοκιμασία ήταν η εξής :
Ο υποψήφιος Γροθέμπορας έπρεπε να παρακολουθήσει μέσα σε μια μέρα όλα τα επεισόδια της σειράς ΡΕΤΙΡΕ περικλειόμενος από σόμπες που προσομοίωναν καλοκαιρινό μεσημέρι.

Εφόσον οι δοκιμασίες τελείωναν και ο υποψήφιος τα κατάφερνε μαζί με τον τίτλο ο Γροθέμπορας έπαιρνε σαν επιτιμητικό δώρο 3 στρέμματα Μυλοποταμίσια κάνναβη που τον βοηθούσαν να ξεπεράσει τα ψυχολογικά επακόλουθα της παρακολούθησης του σήριαλ Ρετιρέ.

Σήμερα υπάρχουν ακόμη φανατικοί υποστηρικτές του δόγματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Νότης Σφακιανάκης, Βρούτος Μπουτσάκης (τραγουδιστής και τραγουδοποιός των Iron Maiden αγγλιστί Bruce Dickinson) και τέλος Βύρων Πολύδωρας ο οποίος το χει παρακάνει κιόλας και θα τυφλωθεί…