Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Συζήτηση χρήστη:S(c)epticist»

ο κακοπροαίρετος επώνυμος (και οι συν αυτώ) διεκδικούν νομικό δικαίωμα για εξύβριση, δημόσια ύβρη, ηθική βλάβη και δεν ξέρω 'γω τι. Ειδικά εποχές που ζούμε ο καθένας γουστάρει να βγάλει μερικά χιλιαρικάκια αποζημίωσης και να το παίξει στα κανάλια ηθικολόγος και θιγμένος (και να κάνει και σούσουρο για λίγες μέρες με τ' όνομά του).
Όταν παρωδείς επώνυμα επωνύμων, με λέξεις όπως "Πουστέτσος", "Πουσταξίας", "Γλύφων Σαμαράς", "Παρακατιάνα Στεφανίδου", "Παπασυκαλιάτης", ισχύουν ακριβώς τα ίδια τα παραπάνω.
Πρωτοέγραψα το άρθρο πριν 7-8 χρόνια για δημοσίευση σε περιοδικό, το "18-30" (και προφανώς θα αφαιρέσω τη ληγμένη διαφήμιση απ' το γλήμμα...). Τότε ήμουν ακόμα πιο χειμαδιό από σήμερα και δε με πολυνοιάζαν τα μπλεξίματα: ήθελα απλώς να τα χώσω σατυρικά σε ό,τι ευτράπελο γύρω μου. Σήμερα ισχύουν ακριβώς τα ίδια, πλην του εκφραστικού χειμαδιού, και βέβαια στο ότι πλέον υπολογίζω πιότερο το να μη με μπουζουριάσουν οι κακοπροαίρετοι. Παρόλαυτά, το άρθρο είχε μείνει στο συρτάρι από τότε, και μόλις έκανα λογαριασμό πριν λίγα χρόνια στη ΦΠ είπα να τ' ανεβάσω να γελάσει ο κόσμος. Δεν περίμενα τέτοια τιμή τότε, να σολονιαστεί το γλήμμα πρώτο τραπέζι πίστα στη ΦΠ! Αλλά, όπως θα κατάλαβες, με πιάσανε τα νομοφοβικά μου. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει [[Ειδικό:WikiStats/main|Category: Humor]] παρόλο που μπήκα να έχω μια εικόνα. Δεν ξέρω δηλαδή τί ακριβώς κάλυψη είναι αυτό. Το ότι ο Τζίμπο καλύπτει την ανωνυμία μου δε λέει και πολλά από τη στιγμή που οι αρχές έχουν κάθε νομικό δικαίωμα να βρούνε την IP και τα στοιχεία μου κατόπιν εισαγγελικής (και μη) εντολής. Πέραν τούτου, το ψευδώνυμό μου είναι συσχετισμένο στο ίντερνετ με ένα συγκρότημά μου, με το οποίο κανείς βρίσκει εύκολα και το όνομά μου (η παρούσα πρόταση αφού διαβαστεί από εσένα, θα διαγραφεί για ευνόητους κι ανώνυμους λόγους). Το ότι έχω τα παράσημα από <s>3</s> διαχειριστές είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ τιμή και χαρά μου, δε θα με σώσει όμως στην περίπτωση καταγγελίας/μήνυσης.
Εκείνο το οποίο σκοπεύω να κάνω είναι απλώς να αντικαταστήσω τις συγκεκριμένες εικόνες με κάποιες άλλες, ούτως ώστε να γλιτώσω το 9ενδεχόμενο του) μπελά. Ενδεχομένως να αντικαταστήσω και το "Λιακόπουλος" με κάτι άσχετο, γιατί οι Χρυσαυγουλήτες έχουνε πάρει δέκα αερόστατα αέρα εδώ και καιρό. Και σίγουρα θα βρω κάποιον τρόπο να αντικαταστήσω τα παραπάνω επώνυμα με κάποια τεχνητά για να γλιτώσω τους δικηγόρους.
Εύχομαι οι φόβοι μου να είναι απλώς τραβηγμένοι. Περιμένω την απάντησή σου από τα κεντρικά κομιτάτα της ΦΠ, και θα πράξω αναλόγως αφού το ξανασυζητήσουμε. Ούτε εμένα μ' αρέσει να παίρνω πίσω τα λόγια μου, ούτε να υποχωρεί η σάτιρα στην κακή προαίρεση. Αλλά ούτε και θέλω να μπω σε μπελάδες και να βάλω κι άλλους μέσα: διότι άμα συμβεί κάτι με μένα, ίσως τραβήξουνε και άλλους γραφειοκράτες από εδώ σαν συνυπεύθυνους. Και άμα είναι να την πιει κάποιος και να τραβιέται, θέλω να είμαι μόνο εγώ και όχι άλλοι που δε φταίνε.
 
:Συμβουλή. Ότι ανεβαίνει, φαίνεται. Καλό είναι προσωπικά στοιχεία να μην αναγράφονται (για δική σου ασφάλεια), και αν θες κάτι πολύ προσωπικό να πεις σε κάποιον χρησιμοποίησε το "Στείλε μήνυμα σε αυτό τον χρήστη" στη μπάρα αριστερά. --[[Συζήτηση_χρήστη:Fililost|Φιλι]] 20:31, 21 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
 
:: Κοίτα ακόμα και σε πολύ χειρότερες δημοκρατίες -συμπεριαλαμβανομένων των σημαδιών των καιρών- από τη δική μας προστατεύεται ο σατιρικός λόγος. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για συκοφαντία, διότι δηλώνεται ξεκάθαρα ότι η Φρικηπαίδεια είναι ένα σατιρικό project. Συγκεκριμένα η περίπτωση στην οποία αναφέρεσαι αφορούσε στα θεία, τα οποία εξαιρούνται ρητά από την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα και προβλέπονται σοβαρές ποινές σε όποιον εκφέρεται εναντίον τους. Από την άλλη για τα περισσότερα άλλα ζητήματα από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά η Ελλάδα έχει αναπτυξει ένα καλό σύστημα προστασίας της ελευθερίας του λόγου όπου γενικά μόνο οι ξεκάθαρα κακόβουλες εξυβρίσεις και συκοφαντίες μπορούν να ευσταθήσουν. Αυτό που έχω να προτείνω αν θες να έχεις τα νώτα σου εξασφαλισμένα είναι τόσο στο άρθρο (κάτω-κάτω με μικρά γράμματα ή στη συζήτηση) όσο και στη σελίδα σου να βάλεις ένα disclaimer που θα λέει ότι τα γραφόμενά σου σε αυτό τον ιστοτόπο είναι σατιρικά, αποσκοπούν στο χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν προσωπικές σου απόψεις. Θα μεριμνήσω <ειρωνικό βλέμμα από Φιλι> μάλιστα να φαίνεται σχετικό γενικό disclaimer σε διάφορα σημεία της Φρίκης για νά'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αν και δε νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη. Αν η Uncyclopedians με τέτοια libel laws δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα, ούτε εμεις θα έχουμε. Πλην καμιας συγκυβέρνησης ΧΑΝΕΛ, οπότε θα έχουμε πολύ σοβαρότερο προβλήματα... Πάντως στο ιμέιλ της Φρίκης το τελευταίο 6μηνο δεν έχω λάβει κανένα παράπονο ή βρισίδι. Δε φαίνεται να ασχολούνται σοβαρά με μας. Φυσικά δε θα σε εμποδίσει κανεις να κάνεις τις αλλαγές που θες, αλλά όπως και στον έντυπο κόσμο, έτσι και ονλάιν, άμα γραφεί κάτι δημόσια, δύσκολα ξεγράφεται. Φυσικά μπορείς και να το αποκυρήξεις στη συζήτηση και εμεις να το κρατήσουμε και να συνεχίσουμε να το έχουμε. Θα λέμε για το άρθρο που '''δεν''' έγραψε ο septicist κλπ --[[User:JimmyX|Frikikanzler Sleepyhead]] <small><small>[[User talk:JimmyX|Complain here!]]</small></small> 07:12, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
4.313

επεξεργασίες