Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Αγρίνιο»

10 bytes αφαιρέθηκαν ,  22:22, 6 Νοεμβρίου 2014
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι παντελώς άθλιος, χωρίς σήμανση και με πολλές [[λακκούβα|λακκούβες]]. Αν [[Κωνσταντίνος Καβάφης|βγεις στον πηγαιμό]], κάνε τη διαθήκη σου πρώτα και κλείσε τους λογαριασμούς σου, δε φταίνε σε τίποτα να τρέχουν οι κληρονόμοι σου, άχρηστε.
 
== Η δημιουργία ενός Αγρινιώτη και η πεμπτουσία του πνεύματός του ==
 
Ο τίτλος του "Αγρινιώτη" δεν αποδίδεται σε κάθε αρσενικό που γεννιέται εντός των τειχών της πόλεως, αλλά κερδίζεται ύστερα από μία σειρά δοκιμασιών, κατά την ολοκλήρωση των οποίων οι επιζήσαντες χρίζονται "Αγρινιώτες υπερασπιστές των Τειχών και της Πόλης". Ωσάν άλλοι Σπαρτιάτες έτσι και οι Αγρινιώτες, γεννιόμαστεγεννιούνται από τη μάνα μας. Εφόσον γεννηθούν (σκαρφαλώνουν οι ίδιοι έξω απ την κοιλιά της μάνας τους, τραβώντας τον γιατρό απ' τα αρχίδια) ακολουθούν μία διαδικασία μύησης στα μυστικά της επιβίωσης μέσω ορισμένων δοκιμασιών. Δύο ώρες μετά τη γέννηση των νεογνών υποψηφίων Αγρινιωτών, όλα τα αρσενικά νεογνά της πόλης συλλέγονται και ακολουθεί πομπή προς τις εκβολές του Αχελώου ποταμού. Εφόσον η πομπή φτάσει στον προορισμό της ακολουθεί ρίψη όλων των νεογνών υποψηφίων Αγρινιωτών στα παγωμένα νερά του Δέλτα του Αχελώου. Αυτό σημαίνει και την έναρξη της λεγόμενης "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" κατά την οποία οι νεογέννητοι υποψήφιοι Αγρινιώτες πολεμιστές πρέπει να περάσουν δια πυρός και σιδήρου για να λάβουν το χρίσμα. Εφόσον λοιπόν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρίψης των νεογνών στο Δέλτα του Αχελώου, τα ίδια τα νεογνά πρέπει να κολυμπήσουν τα άγρια νερά του Αχελώου ανάποδα στο ρεύμα με πορεία προς τις πηγές του στην παγωμένη κορυφή του όρους Παναιτωλικού, ερχόμενα αντιμέτωπα με ορμητικούς χείμαρρους, άγρια ζώα, πιράνχας καθώς και τους φημισμένους κροκόδειλους του Αχελώου κατά τη διάρκεια της δύσκολης κολυμβητικής ανάβασης. Τα νεογνά που θα κατορθώσουν να επιβιώσουν από τα χιλιόμετρα κολύμβησης αντίθετα στο ρεύμα και ενάντια στα στοιχεία της άγριας φύσης του Αγρινίου και να αναρριχηθούν στην κορυφή του Παναιτωλικού όρους πρέπει να περάσουν τις επόμενες μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" κάνοντας τα πάντα για να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες της κορυφής όπου είναι το μοναδικό καταγεγραμμένο μέρος στον κόσμο που αναπτύσσονται θερμοκρασίες υπό του μηδενός (Κέλβιν). Ύστερα από την ολοκλήρωση της "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" τα επιζήσαντα νεογνά, έχοντας πλέον αποδείξει ότι είναι άξιοι να φέρουν τον βαρύτιμο τίτλο του "Αγρινιώτη", συλλέγονται και μεταφέρονται ,συνοδεία της αυτοκρατορικής φρουράς του Αγρινίου, στις πηγές του ουίσκι, αλλιώς γνωστά και ως "Whisky Falls" τα οποία βρίσκονται πέρα από το Μέγα Τείχος Του Αγρινίου, και ακολουθεί βάφτιση και ορκομοσία των νέων "Αγρινιωτών υπερασπιστών του Τείχους και της Πόλης" στους παλαιούς θεούς.
 
== Η ζωή στο απόρθητο Αρίνιο ==
== '''Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ ΚΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ''' ==
 
 
 
Ο τίτλος του "Αγρινιώτη" δεν αποδίδεται σε κάθε αρσενικό που γεννιέται εντός των τειχών της πόλεως, αλλά κερδίζεται ύστερα από μία σειρά δοκιμασιών, κατά την ολοκλήρωση των οποίων οι επιζήσαντες χρίζονται "Αγρινιώτες υπερασπιστές των Τειχών και της Πόλης". Ωσάν άλλοι Σπαρτιάτες έτσι και οι Αγρινιώτες, γεννιόμαστε από τη μάνα μας. Εφόσον γεννηθούν (σκαρφαλώνουν οι ίδιοι έξω απ την κοιλιά της μάνας τους, τραβώντας τον γιατρό απ τα αρχίδια) ακολουθούν μία διαδικασία μύησης στα μυστικά της επιβίωσης μέσω ορισμένων δοκιμασιών. Δύο ώρες μετά τη γέννηση των νεογνών υποψηφίων Αγρινιωτών, όλα τα αρσενικά νεογνά της πόλης συλλέγονται και ακολουθεί πομπή προς τις εκβολές του Αχελώου ποταμού. Εφόσον η πομπή φτάσει στον προορισμό της ακολουθεί ρίψη όλων των νεογνών υποψηφίων Αγρινιωτών στα παγωμένα νερά του Δέλτα του Αχελώου. Αυτό σημαίνει και την έναρξη της λεγόμενης "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" κατά την οποία οι νεογέννητοι υποψήφιοι Αγρινιώτες πολεμιστές πρέπει να περάσουν δια πυρός και σιδήρου για να λάβουν το χρίσμα. Εφόσον λοιπόν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρίψης των νεογνών στο Δέλτα του Αχελώου, τα ίδια τα νεογνά πρέπει να κολυμπήσουν τα άγρια νερά του Αχελώου ανάποδα στο ρεύμα με πορεία προς τις πηγές του στην παγωμένη κορυφή του όρους Παναιτωλικού, ερχόμενα αντιμέτωπα με ορμητικούς χείμαρρους, άγρια ζώα, πιράνχας καθώς και τους φημισμένους κροκόδειλους του Αχελώου κατά τη διάρκεια της δύσκολης κολυμβητικής ανάβασης. Τα νεογνά που θα κατορθώσουν να επιβιώσουν από τα χιλιόμετρα κολύμβησης αντίθετα στο ρεύμα και ενάντια στα στοιχεία της άγριας φύσης του Αγρινίου και να αναρριχηθούν στην κορυφή του Παναιτωλικού όρους πρέπει να περάσουν τις επόμενες μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" κάνοντας τα πάντα για να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες της κορυφής όπου είναι το μοναδικό καταγεγραμμένο μέρος στον κόσμο που αναπτύσσονται θερμοκρασίες υπό του μηδενός (Κέλβιν). Ύστερα από την ολοκλήρωση της "Διαβολοεβδομάδας του Αγρινίου" τα επιζήσαντα νεογνά, έχοντας πλέον αποδείξει ότι είναι άξιοι να φέρουν τον βαρύτιμο τίτλο του "Αγρινιώτη", συλλέγονται και μεταφέρονται ,συνοδεία της αυτοκρατορικής φρουράς του Αγρινίου, στις πηγές του ουίσκι, αλλιώς γνωστά και ως "Whisky Falls" τα οποία βρίσκονται πέρα από το Μέγα Τείχος Του Αγρινίου, και ακολουθεί βάφτιση και ορκομοσία των νέων "Αγρινιωτών υπερασπιστών του Τείχους και της Πόλης" στους παλαιούς θεούς.
 
== '''Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ''' ==
 
 
Η ρυμοτομία του Αγρινίου έχει κάνει τους πολιτικούς μηχανικούς του [[ΕΜΠ]] να σκίσουν τα πτυχία τους ομαδικώς. Εκεί θα βρείτε από χαμόσπιτα μέχρι βίλες καθώς η τάση για [[βλαχομπαρόκ|επίδειξη νεοπλουτισμού]] είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ της πόλης. Οι φυσικές ομορφιές που μπορεί να διαθέτει είναι τόσο καλά κρυμμένες που δεν τις γνωρίζει κανείς.
 
Θέλοντας να γίνει [[Αθήνα]] στη θέση της Αθήνας, το Αγρίνιο υιοθέτησε την έλλειψη πάρκινγκ και τον αριθμό των αυτοκινήτων της πρωτεύουσας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η κατοχή κυριλέ αυτοκινήτου είναι must. Από [[Audi]] και πάνω με σαφή προτίμηση στις [[BMW ]]& [[Mercedes-Benz|Mercedes]] που φυσικά αλλάζονται κάθε δύο χρόνια. Ο Αγρινιώτης μπορεί να πεινάσει, να ζητιανέψει ή να σκοτώσει για να αποκτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Άλλο βέβαια αν χρησιμοποιεί τη ρόδα του για [[στούκι|να στουκάρει]] όπου βρει...
Κλασσικότατο θέαμα αποτελεί ο κάγκουρας, μια φυλή ανθρωποειδούς που για κάποιο περιέργο λόγο ευδοκιμεί στη περιοχή. Ο ντόπιος κάγκουρας δεν είναι απαραίτη να έχει κωλοφτιαγμένο αμάξι, μπόρει να έχει παπί 50αρι στρογγυλοφάναρο με "πειραγμένη εξάτμιση" ικανό για εντάσεις πάνω από 160 dB και άνω οπού το τύμπανο μπορεί να υποστεί διάτρηση.
Σύχνο και το φαινόμενο πιστής αντιγραφής εξαρχειώτικων μπάχαλων στο κέντρο (και οχι μόνο) της πόλης όπου ή αναρχομηδενιστική punk κοινότητα της πόλης κλέβει τη βενζίνη από τα μηχανάκια που έχουν οι "τρέντυ πόρνες του καπιταλισμουκαπιταλισμού" (δηλαδή οι κάγκουρες) και με τα εκκατομύρια μπουκάλια μπύρας που ήπιαν από το απόγευμα κατασκευάζουν μολότοφ για να επιτεθούν στο καπιταλισμό, δηλαδή Αστυνόμοι, Τράπεζες, Ταχυδρομεία, ενεχυροδανειστήρια, σεκιουριτάδες, κάδους - μπάτσους - κάδους - μπάτσους - κάδους...
 
Οι Αγρινιώτες ξεχωρίζουν από την [[Ginger kids|κόκκινη μούρη]], την [[Μυτοχονδρία|πρησμένη μύτη]] (αποτέλεσμα της συνεχούς οινοποσίας) και τα σάπια δόντια καθώς η λέξη 'οδοντίατρος' είναι τελείως άγνωστη στην περιοχή. Οι Αγρινιώτισσες είναι συνήθως σκυλούδες ανορεξικές με 15 πόντους τακούνι και πάνω ή χοντρές με βαμμένο μαλλί και αισθητική δαπέδου.
* Εθνικός Ύμνος : Λιωμένο παγωτό
* Έθνικό Σύνθημα: Τι κανς φούλη μ?? (ελληνικά = Πώς είσαι αδερφούλη μου;)
* Έθνικό Φαγητό : μακαρόνια με κμά (κιμά)
* Έθνικό άθλημα : Δηλωτή
* Εθνική Ομάδα : [[Παναιτωλικός]]
Ανώνυμος χρήστης