Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τ.Ε.Ι»

1.469 bytes προστέθηκαν ,  18:36, 12 Δεκεμβρίου 2018
Αναίρεση αναθεώρησης 128443 υπό τον/την 2A02:214D:8044:7A00:6DB9:54E5:330C:2F84 (Συζήτηση)
Ετικέτα: visualeditor
(Αναίρεση αναθεώρησης 128443 υπό τον/την 2A02:214D:8044:7A00:6DB9:54E5:330C:2F84 (Συζήτηση))
 
Όλα τα παιδάκια των [[Λοιπός|υπολοίπων]] οικογενειών του χωριού, σπούδαζαν και [[Φοιτητές|εισάγονταν]] σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός την Αννούλα και το αδερφάκι της. Τότε, η Μητέρα, μη αντέχοντας το καθημερινό δράμα που περνούσε, λόγω αυτής της [[κατάρα]]ς, έκανε τάμα στην τοπική εκκλησία και παρακάλεσε συνάμα και τον Παπά, ώστε να εισαχθούν και τα παιδιά της. Ο Παπάς, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες έως σήμερα, της υποσχέθηκε ότι ετοιμάζει κάτι καλύτερο για το χωριό, και τώρα που βρέθηκαν οι ενδιαφερόμενοι, θα το κάνει [[πραγματικότητα]]. Την ίδια μέρα, μίλησε με τον Δήμαρχο του χωριού, θέτοντάς του το ζήτημα της λειψής οικονομίας στο χωριό. Υποσχέθηκε,πως με το ΤΕΙ, θα έρχονταν η τοπική ανάπτυξη. Ο αρχικός και τιμητικός, από τον Παπά, τίτλος που δόθηκε στο νεοδημιούργητο Ίδρυμα, ήταν Τετραπληγικόν Ελληνικόν [[Ινστιτούτο]]ν, που αποσκοπούσε την ίαση των 4 πληγών του χωριού. Γραπτές πηγές δεν μας έχουν δώσει ακόμη ολοκληρωμένη λίστα των Πληγών, αλλά μια γνωστή εξ αυτών ήταν η Οικονομία.
Αργότερα ακολούθησαν πολλαπλές μετονομασίες από τους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες.
 
== ΤΕΙ και ΠΑΣΟΚ ==
Τα ΤΕΙ υπήρξαν λαμπρό δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου:
# Να κατευνάσει την οργή των οικογενειων ΠΑΣΟΚων που ήθελαν να σπουδάσουν σε ΑΕΙ ακόμα και αν δεν μπορούσαν να μετρήσουν πέραν του 20 (και με τα δάχτυλα των ποδιών).
# Να δώσει το δικαίωμα στα ίδια άτομα εφόσον καταστούν πτυχιούχοι (ή με αντίστοιχη πλαστογραφία αν δεν ήταν δυνατόν να αποφοιτήσουν) για διορισμό στο ιερό Δημόσιο.
# Να απορροφήσει κονδύλια ΕΠΕΑΕΚ προκειμένου να δημιουργήσει νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να τοποθετήσει ΠΑΣΟΚους καθηγητές (απόφοιτους ΑΕΙ) χωρίς όμως να δημιουργεί ανταγωνισμό στα Πανεπιστήμια αφού τα ΤΕΙ δεν είχαν επαγγελματικά δικαιώματα.
# Να δώσει την δυνατότητα στους τοπικούς άρχοντες και στους καθηγητές των ΤΕΙ να διορίσουν την οικογενειά τους (αν όχι όλο το σοι τους) στην διοίκηση των ΤΕΙ
 
== Τι απαιτείται για την Εισαγωγή στα Τ.Ε.Ι ==
4.117

επεξεργασίες