Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Σπαθί»

17 bytes προστέθηκαν ,  20:05, 18 Σεπτεμβρίου 2008
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Εισαγωγή άρθρου για περαιτέρω συσχετίσεις.)
 
Το '''σπαθί''' είναι όπλο παραδοσιακά πειρατικό, που σου επιτρέπει να μπουκάρεις σε ένα οποιοδήποτε όχημα ή ακίνητο και να πάρεις ό,τι γουστάρεις χωρίς πολλές αντιρρήσεις. Στη σύγχρονη εποχή δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου, αφού τη θέση του έχει πάρει το [[μνί]] (σπαθί version 2) που χρησιμοποιείται με την ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα για τους ίδιους ακριβώς σκοπούς.
 
Η σχέση μνιού και σπαθιού παρέμεινε για πολλά χρόνια στο σκοτάδι, χάριν σε συνωμοσίες αιώνων. Γενεές ολόκληρες είχαν την εντύπωση πως το μνί και το σπαθί δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σχέση, μέχρι το 1991, όταν η ταινία "Mediterraneo" βραβεύτηκε με [[Όσκαρ]]. Κατόπιν τούτου, η γνωστή ηθοποιός [[Βάνα Μπάρμπα]], που έπαιζε στην προαναφερθείσα ταινία, μέσα στον ενθουσιασμό της είχε δηλώσει "Εγώ το [[Όσκαρ]] το πήρα με το σπαθί μου", καταστρέφοντας σε κλάσματα δευτερολέπτου τους κόπους (αιώνων, όπως είπαμε) που είχαν συσκοτίσει τη σχέση των δύο υπερόπλων.
 
Βιρτουόζος στο σπαθί ήταν ο [[Ζορρό]] (γνωστός και ως [[Ζούπερμαν]]), αλλά δυστυχώς ήταν και αυτός [[μουνείλωτας|θύμα των περιστάσεων]] όπως θα ξέρετε όσοι διαβάζατε μικροί τις περιπέτειές του.
Ανώνυμος χρήστης