Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Σπαθί»

121 bytes προστέθηκαν ,  09:14, 27 Φεβρουαρίου 2010
μ
κομσι κομσα...στερουμε εμπνευσης
μ (κομσι κομσα...στερουμε εμπνευσης)
Το '''σπαθί''' είναι όπλο παραδοσιακά πειρατικό, που σου επιτρέπει να μπουκάρεις σε ένα οποιοδήποτε όχημα ή ακίνητο και να πάρεις ό,τι γουστάρεις χωρίς πολλές αντιρρήσεις. Στη σύγχρονη εποχή δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου, αφού τη θέση του έχει πάρει το [[μνί]] (σπαθί version 2) που χρησιμοποιείται με την ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα για τους ίδιους ακριβώς σκοπούς.
 
Η σχέση μνιού και σπαθιού παρέμεινε για πολλά χρόνια στο [[Η μεγάλη αλήθεια|σκοτάδι]], χάριν σε συνωμοσίες αιώνων. [[Δημοσθένης Λιακόπουλος|Γενεές ολόκληρες]] είχαν την εντύπωση πως το μνί και το σπαθί δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σχέση, μέχρι το 1991, όταν η ταινία "Mediterraneo" βραβεύτηκε με [[Βραβεια|Όσκαρ]]. Κατόπιν τούτου, η γνωστή ηθοποιός [[Βάνα Μπάρμπα]], που έπαιζε στην προαναφερθείσα ταινία, μέσα στον ενθουσιασμό της είχε δηλώσει "Εγώ το [[Υποχρεώσεις|Όσκαρ]] το πήρα με το σπαθί μου", καταστρέφοντας σε κλάσματα δευτερολέπτου τους κόπους (αιώνων, όπως είπαμε) που είχαν συσκοτίσει τη σχέση των δύο υπερόπλων.
 
Βιρτουόζος στο σπαθί ήταν ο [[Ζορρό]] (γνωστός και ως [[Ζούπερμαν]]), αλλά δυστυχώς ήταν και αυτός [[μουνείλωτας|θύμα των περιστάσεων]] όπως θα ξέρετε όσοι διαβάζατε μικροί τις περιπέτειές του.
18.506

επεξεργασίες