Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Deja vu»

254 bytes προστέθηκαν ,  14:53, 7 Απριλίου 2011
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (HAVE WE MET BEFORE MONSIEUR? με μπέρδεψαν, έβαλα άλλα d'άλλων, κάτι.. θα έπιασα)
μ
 
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει. Το συγκεκριμένο φαινόμενο μας προκαλεί μια παράξενη αίσθηση, ένα [[Επανάληψη|περίεργο συναίσθημα]].
 
==Παθολογική φυσιολογία==
 
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει. Το συγκεκριμένο φαινόμενο μας προκαλεί μια παράξενη αίσθηση, ένα περίεργο συναίσθημα. Γι αυτό έχει τραγουδήσει άλλωστε και η [[Beyonce]]!
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και [[Δαίμονας των Επαναλήψεων|νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει]]. Συχνά όταν βιώνουμε ''deja vu'' καταστάσεις προσπαθούμε να βεβαιωθούμε πως όντως αυτό δεν το έχουμε ξαναζήσει καθώς επίσης και να βεβαιώσουμε και τους γύρω μας οι οποίοι απορούν με το ''psycho'' βλέμμα μας, ότι δεν είμαστε ψυχοπαθείς.
 
==Κλινική εικόνα==
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει. Συχνά όταν βιώνουμε ''deja vu'' καταστάσεις προσπαθούμε να βεβαιωθούμε πως όντως αυτό δεν το έχουμε ξαναζήσει καθώς επίσης και να βεβαιώσουμε και τους γύρω μας οι οποίοι απορούν με το ''psycho'' βλέμμα μας, ότι δεν είμαστε ψυχοπαθείς. Το είπε και ο Neo όταν είδε εκείνη την παλιόγατα στην σκάλα, στο πολυβραβευμένο Χολυγουντιανό masterpiece "Μatrix", "''deja vu'', δεν είμαι ψυχοπαθής".
 
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει. Όταν ένα άτομο μας πει "''Θεέ μου! Νομίζω αυτό το πράγμα το' χω ξαναζήσει!''" μπορείτε να του δώσετε λίγη σημασία παραπάνω. Ίσως σε κάποιο παράλληλο σύμπαν αυτό να έχει όντως ξανασυμβεί!
 
==Παρακλινικές εξετάσεις==
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει. Τέλος, ''deja vu'' είναι μια αλυσίδα [[μαγαζιά|Τρεντοκαφετεριών]] και ένα κωλόμπαρο στην Αργυρούπολη.
 
Deja mu ή Deja moo είναι το αίσθημα κατά το οποίο νομίζουμε ότι [[αγελάδα|έχουμε ξανακούσει]] αυτή τη [[παπαριά]] ξανά.
 
==Deja vu επίσης==
 
*[[Επανάληψη]]
[[Κατηγορία:Επιστήμη]]
*[[Δαίμονας των Επαναλήψεων]]
[[Κατηγορία:Φυσική]]
 
 
[[en:Deja-vu]]
[[He:דז'ה וו]]
[[ja:既視感]]
[[Κατηγορία:ΕπιστήμηΨευδοεπιστήμη]]
[[Κατηγορία:ΦυσικήΓια το τρελάδικο]]
18.506

επεξεργασίες