Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τζων Τίκης»

2.758 bytes αφαιρέθηκαν ,  08:12, 11 Αυγούστου 2011
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Ο '''Τζων Τίκης''' υπήρξε μία από τις κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Με την αγγελική φωνή του γαλούχησε τις προηγούμενες από τη δική μας γενεές (τι νομίζατε, πως είμαστε [[τίποτα]] γερόντια?) Είναι βέβαια γεγονός πως η παρακαταθήκη του στην πολιτισμική μας κληρονομιά διαθέτει ειδικό βάρος και δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ποτέ.
 
Ο ύμνος "[[Τακα Τακα Τακα Τακα Τακα Τα]]!' υπήρξε η έκφραση της καταπιεσμένης σεξουαλικότητας που υπήρχε στην Ελλάδα την εποχή της ακμής του καλλιτέχνη. Μέσα από τους μεστούς αυτούς στίχους, η εργατική τάξη πήρε την εκδίκησή της από τους εστέτ αστούς του κοινωνικού ιστού.
 
Στη διάρκεια της υπέρλαμπρης καριέρας του απέκτησε τρεις χρυσούς δίσκους, μια μεζονέττα στις Κουκουβάουνες με πισίνα, ένα καναρίνι και 37,5 βραβεία από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
 
Η εμφάνισή του ξεσήκωνε θύελλα τόσο ανάμεσα στις γυναίκες (που πάντα τον ήθελαν για pool boy), όσο και στους άντρες (λίγο το'χεις να γίνεται επιτυχία ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μαλακία μου?)
 
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην πάντοτε καλοχτενισμένη και στην τρίχα κόμη του, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα για σωστή περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής. Ο αστικός μύθος λέει πως όταν είδε τη φωτογραφία του Τζων Τίκη ο Vidal Sasoon προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας τρία λίτρα σαμπουάν. Τον έσωσε την τελευταία στιγμή η Ρουμάνα παραδουλεύτρα του.
 
Αν και μεγαλούργησε κυρίως στον [[ελλάδα|ελλαδικό]] χώρο, η επίδραση του υπήρξε [[Διεθνής καριέρα|διεθνής]], σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμα και οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας να τον εντάξουν στη [[μυθολογία]] τους, ως τον πρώτο Άνθρωπο (''Tiki''). Σε ορισμένες χώρες του πλανήτη λατρεύεται επίσης ως [[Θεός]].
 
 
Ο ίδιος παραμένει μετριόφρων και σε κάθε ευκαιρία τονίζει: ''"Είμαι ένας ταπεινός μαθητής της [[Άννα Βίσση|Άννας Βίσση]]"''.
 
υ.γ. Το "Τάκα τάκα " μάλλον το έλεγε ο έτερος τρισμέγιστος Τέρης Χρυσός και Άρης Σαν αλλά ποιός νοιάζεται???
 
== Δείτε επίσης: ==
Ανώνυμος χρήστης