Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Σπαθί»

567 bytes προστέθηκαν ,  15:06, 15 Φεβρουαρίου 2012
μ
μπορώ να δουλέψω κοιτάζοντας συνεχώς τις Πρόσφατες αλλαγές? ΟΧΙ δεν μπορώ / interwiki / κατ
μ (κομσι κομσα...στερουμε εμπνευσης)
μ (μπορώ να δουλέψω κοιτάζοντας συνεχώς τις Πρόσφατες αλλαγές? ΟΧΙ δεν μπορώ / interwiki / κατ)
Το '''σπαθί''' είναι όπλο παραδοσιακά πειρατικό, που σου επιτρέπει να μπουκάρεις σε ένα οποιοδήποτε όχημα ή ακίνητο και να πάρεις ό,τι γουστάρεις χωρίς πολλές αντιρρήσεις. Στη σύγχρονη εποχή δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου, αφού τη θέση του έχει πάρει το [[μνί]] (σπαθί version 2) που χρησιμοποιείται με την ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα για τους ίδιους ακριβώς σκοπούς.
 
==Συσχετισμοί==
Η σχέση μνιού και σπαθιού παρέμεινε για πολλά χρόνια στο [[Η μεγάλη αλήθεια|σκοτάδι]], χάριν σε συνωμοσίες αιώνων. [[Δημοσθένης Λιακόπουλος|Γενεές ολόκληρες]] είχαν την εντύπωση πως το μνί και το σπαθί δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σχέση, μέχρι το 1991, όταν η ταινία "Mediterraneo" βραβεύτηκε με [[Βραβεια|Όσκαρ]]. Κατόπιν τούτου, η γνωστή ηθοποιός [[Βάνα Μπάρμπα]], που έπαιζε στην προαναφερθείσα ταινία, μέσα στον ενθουσιασμό της είχε δηλώσει "Εγώ το [[Υποχρεώσεις|Όσκαρ]] το πήρα με το σπαθί μου", καταστρέφοντας σε κλάσματα δευτερολέπτου τους κόπους (αιώνων, όπως είπαμε) που είχαν συσκοτίσει τη σχέση των δύο υπερόπλων.
 
==Μεγάλοι σπαθιστές==
*Βιρτουόζος στο σπαθί ήταν ο [[Ζορρό]] (γνωστός και ως [[Ζούπερμαν]]), αλλά δυστυχώς ήταν και αυτός [[μουνείλωτας|θύμα των περιστάσεων]] όπως θα ξέρετε όσοι διαβάζατε μικροί τις περιπέτειές του.
*[[Ανακίνιος Ουρανολάτης]]
*[[Γιόντα]]
*[[Λεωνίδας]]
*[[Λόρδος Αργύριος Ά]]
*[[Η αδελφότητα του Κάμελοτ]]
*[[Λαυρέντιος Μαχαιρίτσας]]
*[[Μαγκάιβερ]]
*[[Κουταλιανός]]
 
[[fi:Miekka]]
[[ja:剣]]
[[no:Sverd]]
[[pl:Miecz]]
[[pt:Espada]]
[[ru:Меч]]
{{Εφευρέσεις των Ελ}}
[[Κατηγορία:Όπλα μαζικής καταστροφής]]
[[Κατηγορία:Επικίνδυνο σε χώρους εργασίας]]
18.506

επεξεργασίες