“Ο κλασικός, ο αθάνατος, μαλ***ς ο Έλληνας! Και την πάει την μαλ***α σκυταλοδρομία.”

- Γιώργος Γεωργίου για τον Ελληνάρα, Σύγχρονο Νεο-ελληναρα-ρικό Λεξικό


Ο Ελληνάρας (Homo Ellinarus Cafrus Frapedius) αποτελεί μια τομή στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. Ο Ελληνάρας εμφανίστηκε στον πλανήτη που σήμερα λέμε Γη το έτος 4 δις π.Χ. Ο Ελληνάρας πρώτα ρεύτηκε αργότερα έκλασε και στη συνέχεια μίλησε. Λέγεται από κάποιους απογόνους του είδους όπως ο Λιακόπουλος και ο Μπουμπούκος-Τσιρίδας ότι ήταν ο πρώτος και τέλειος άνθρωπος. Δίπλα σ' αυτό το κείμενο κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και μια φωτογραφία, προκειμένου ο αναγνώστης να καταλάβει (οπτικώς) τι είναι ο Ελληνάρας. Όμως υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες ανησυχίες ότι υπάρχει κίνδυνος να καεί μέρος των εγκεφαλικών σας κυττάρων και να μετατραπείτε κι εσείς σε Ελληνάρα. Και όχι, δε βαριόταν αυτός που νομίζει ότι είναι και συντάκτης άρθρων που γράφει παρακάτω ν' ανεβάσει και να προσθέσει φωτογραφία...

Η Αρχή...Επεξεργασία

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δεινόσαυροι - άθελά τους - ανακάλυψαν στο υπέδαφος της Κάτω Μπανανίας (ναι, υπάρχει και Άνω!) τεράστιες ποσότητες φραπέ. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, απλά να ξέρετε ότι η Κάτω Μπανανία τοποθετείται από τους ιστορικούς στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Τυχαίο; Δε νομίζω... Πίσω στο θέμα μας, όλοι γνωρίζουν ασφαλώς το λόγο που τελικά εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι: Μαζί με την ανακάλυψη του φραπέ, τσουπ! Με τρόπο ανεξήγητο έως και σήμερα, ο Ελληνάρας έκανε τα πρώτα βήματα του στον πλανήτη. Και οι δεινόσαυροι δεν τα κατάφεραν. Κυρίως λόγω του ότι ο Ελληνάρας είναι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ οδηγός. Ο νοών... νοείτω.

Η συνέχεια...Επεξεργασία

Μετά την εισαγωγή, η οποία ειλικρινά δεν διαβάζεται, γίνεται παρακάτω μια προσπάθεια μήπως και σώσουμε κάτι.

Ο Ελληνάρας χαρακτηρίζεται πλήρως από το τρίπτυχο χέσιμο (κυριολεκτικά και μεταφορικά), το καθησιό (άμα δε βαριέμαι θα πάω για δουλειά... τον άλλο μήνα) και φυσικά τον φραπέ.

Στην πρωτόγονη αλλά και παράλληλα μετασύγχρονη κοινωνία ο Ελληνάρας έφτιαξε διάφορους κοινωνικούς τύπους:

 • Homo Cagourous: Αυτή η μορφή εμφανίζεται στις ηλικίες 12-100 κι είναι άκρως μεταδοτική, σαν τη σύφιλη των κροκοδείλων ένα πράγμα. Ο κάγκουρας έχει την εντύπωση πως είναι απλά το επίκεντρο του κόσμου. Κάνει ό,τι θέλει, αλλά άμα θέλει (και δε βαριέται). Πάνω απ' όλα, ο κάγκουρας είναι εξαίρετος οδηγός. Ενώ τρέχει με 180-200 στο δρόμο, κρατά κινητό στο ένα χέρι, τσιγάρο και σάντουιτς στο άλλο και μπινελικώνει όποιον έχει το θράσος να πηγαίνει πιο σιγά απ' αυτόν στη λωρίδα του. Επίσης είναι και γλεντζές, καθώς το ράδιο στο αμάξι παίζει στη διαπασών από Lady Gaga μέχρι και Έφη Θώδη.
 • Homo Μalakas: Αυτός ο τύπος είναι συνδυασμένος με τους παραπάνω και προσπαθεί να πει όσες περισσότερες φορές μπορεί την λέξη "μαλάκας". Θεωρεί εθνική υπερηφάνια το τζατζίκι, το μουσακά, το "μαλάκας" και το καμάκι. Μιλάει για μια αφηρημένη έννοια, τον Παρθενώνα, που ούτε έχει δει, ούτε ξέρει τι είναι, αλλά έχει το προσόν ότι ακούει κι από τα δυό του αυτιά (στέρεο-φονικά).

Σχετικές Πληροφορίες:

 1. Διατροφικές συνήθειες: Delivery, καλαμάκια και τηλεόραση.
 2. Διασκέδαση: Ό,τι είναι πιο ακριβό και περιλαμβάνει κύνεια (δηλαδή σκυλάδικα, καμία σχέση με τους κύκνους, αυτά είναι κύκνεια) άσματα και θραύση πορσελάνινων πιάτων.
 3. Ελεύθερες ώρες: Δηλαδή ολόκληρη τη μέρα να φιλοσοφεί με τη βοήθεια μιας χορταστικής φραπεδιάς για τα φασόλια της αρχαίας Σπάρτης που έδιωξαν τους Πέρσες και για το πώς είναι πιο βολικό να αποπατήσεις.
 4. Ώρες εργασίας: Καταπολέμηση της διαδικτυακής πορνογραφίας με περιήγηση τουλάχιστον 6-8 ωρών σε αντίστοιχα sites προς συλλογή πληροφοριών που θα σταλθούν στις διωκτικές αρχές.
 5. Αγαπημένο βιβλίο: Ομήρου Λιακόπουλειάδα - Μετάφραση: Μπουμπούκος-Τσιρίδας, Επιμέλεια κειμένου: Πλεύρης.
 6. Ένδυμα: Παντελόνι που να εμφανίζει το εσώρουχο (με το χέρι σταθερά μέσα σ' αυτό).
 7. Ιδανικά: Πατρίς, Οικογένεια, και Άγιος ο Θεός. Που και που και καμιά μιζούλα...
 8. Αγαπημένο χόμπι: Κυνήγι μυγών, ύπνος και ξεκούραση.
 9. Θρησκεία: χριστιανισμός - δωδεκαθεϊσμός - χρυσαυγητισμός και Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός/ΠΑΟΚ/ΑΕΚ/Άρης (ανάλογα)
 10. Καταγωγή: Απώτερο σύμπαν, απόγονος των Ελοχίμ που συνευρέθηκαν με τις Spice Girls.

Σημείωση: Αν διάβασατε μέχρι τέλους το άρθρο αυτό, τότε όλα δείχνουν ότι είσαστε έτοιμοι να δεθείτε με τα δεσμά του γάμου (δηλαδή την μαμά του/της).

Δείτε κι αυτάΕπεξεργασία