Ουπς! Μπας και εννοούσατε Πολιτικό Hip-hop;


Επιπλέον, μην ξεχάσετε να διαβάσετε το άρθρο για τα Windows 11, το νέο μαλακισμικό της διάσημης πατζουροεταιρείας!

“ΖΝ σχολή παλιομαλάκες”

- Κάρλ Μάρξ
Ακόμα και ο Έλβις Πρίσλεϊ έκανε Χιπ-χοπ πριν ασχοληθεί με το ροκ εν ρολ
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο santa ασχολήθηκε με το χιπ-χοπ και μπήκε στο crew terror squad

“Η φάση είναι ΖΝ”

- Π.Κροπότκιν
Aκόμα και ο πρόδρος Ομπάμα έχει βγάλει rap cd

“Η πραγματική σχολή είναι TXC”

- Όσκαρ Ουάιλντ
Ο Χριστός ευλόγησε το ραπ στην συναυλία του μυστικού δείπνου

“Όσκαρ,αύτο σηκώνει βεντέτα παλιο-καριόλη”

- Σχόλιο του Καρλ Μαρξ στο σχόλιο του Όσκαρ Ουάιλντ

“Είμαι παιδί των TXC”

- Μιχαήλ Μπακούνιν

“Το ξέρω, παντού έχει δικά μας παιδιά”

- Αρτέμης

“Καλώς ή κακώς, η φάση πήρε λάθος τροχιά”

- FFC για τη φάση

“Σε γαμάω ρυθμοδαμαστή”

- Υποχθόνιος

“Ο Όμηρος είναι Θεός”

- Ραψωδός Φιλόλογος

“Ο Τάκη Τσαν είναι Θεός”

- Ομάδα από πρεζάκια για τον Τάκη Τσαν

“Ο Θεός είμαι εγώ”

- Τάκη Τσαν

“Ο Τάκη Τσαν είναι μαλάκας, check out tha real hip-hop”

- Θεός

“Ο Θεός θα μου κλάσει”

- Τάκη Τσαν

“Ήρθαμε για να σας γαμήσουμε τις γκόμενες”

- Απόσπασμα από λόγο του Μηδενιστή σε συναυλία (πραγματικό γεγονός)

ΠροέλευσηΕπεξεργασία

Αρχείο:Aphex Twin - Window Licker
Με αυτό το βιντεο-κλιπ οι aphex twin κέρδισαν τον τίτλο των βασιλιάδων του παγκόσμιου Χιπ-χοπ, παρ'ότι δεν παίζουν χιπ χοπ μουσική. Ένα βίντεοκλιπ που συγκλόνισε όσους το παρακολούθησαν

Το χιπ-χοπ στην Ελλάδα είναι ένα κοινωνικοπολιτικό κίνημα. Φήμες θέλουν το χιπ-χοπ να υπάρχει από πάντα. Ιστορικοί ερευνώντας το θέμα ψάχνοντας στα βάθη των αιώνων κατέληξαν στη εξής θεωρία:

Οι χιπ-χοπάδες είναι μεταλλαγμένοι πίθηκοι με αυξημένη τεστοστερόνη και μεγάλα αρχίδια. Μια ιστορική πηγή μας έχει δείξει την πραγματική αιτία του γιατί μετεξελίχθηκαν στην τελική τους μορφή:


Ο Ηρόδοτος αναφέρει χαρακτηριστικά στο έργο του Ιστορίαι ότι υπήρχε ένας άνθρωπος πολύ δυνατός, με θεϊκή δύναμη και ατσάλινα μπράτσα ο οποίος δεν δίστασε να με την ασσύμετρη φιλεσπλαχνία να δώσει τέκνα σε στείρο πιθηκοειδή, λόγω της αυξημένης γαμιστερότητάς του. Οι ιστορικές αναφορές δεν μας αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος αυτός ήτο ο Τσακ Νόρρις, πρωτο-πατέρας και γενουσιεργή αιτία για την αρχή του κινήματος. Τα πρώτα τέκνα του Τσακ Νόρις ήτο μια πρωτογενής μορφή χιπχοπισμού. Ο Όμηρος ήταν ο πρώτος γιος του Τσακ και της πιθηκίνας. Στη συνέχεια της καριέρας του ο Όμηρος μετεξελίχθηκε σε μεγάλο ραψωδό, κάνοντας freestyle καθημερινά. Μεγάλη ήταν επίσης και η συμβολή στην εξέλιξη του Battle αφού υπήρξε ο ιδρυτής του και ο νικητής του για δεκαετίες. Μεγάλα έργα freestyle του ραψωδού αποτελούν η Ιλιάδα και η Οδύσεια, παρότι πολλοί ανεγκέφαλοι τα θεωρούν ως επικά ποιήματα. Οι σύγχρονοι χιπ-χοπάδες θυμούνται καθημερινά τον Όμηρο, εξού και ο Ραψωδός Φιλόλογος


Επίσης, ιστορικές πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια μέρα, στα προϊστορικά χρόνια οι πίθηκοι του Ουγκαμπούγκα crew χτυπούσαν ξύλα στα καφάλια τους και μιλούσαν στο ρυθμό. Αυτό το γεγονός έχει καταγραφεί ως το πρώτο rap festival. Επειδή, όμως, έκαναν πολύ φασαρία, κάποιοι πίθηκοι από ένα άλλο crew βγήκαν απ' τη σπηλιά κι άρχισαν να τους βρίζουν. Αυτό είναι το πρώτο rap battle.

Σύγχρονο Ηιp-HopΕπεξεργασία

Αρχείο:Megaloi filosofoi
Οι μεγάλοι διανοούμενοι του Χιπ-χοπ για το κίνημα, αφού πρωτα είχαν πιει δύο μπάφους ο καθένας

Οι συγχρονοι ράπερς ανήκουν στη μεγάλη κατηγορία των Homo-gamisterous. Ως γνήσια τέκνα του Τσακ, θυμούνται καθημερινά τα διδάγματά του με κλασικά τραγούδια όπως:είμαι απολίτιστος. Στο ελληνικό χιπ-χοπ είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσουμε την συμβολή μεγάλων καλλιτεχνών όπως των FF.C των Terror X Crew, των Active Member, των Razastarr, των ΝΕΒΜΑ, των Goin' Through, των Ημισκούμπρια, των Αποκάλυψις και φυσικά δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρουμε τους αξέχαστους Ζωντανούς Νεκρούς.

Σκοπός του κινήματοςΕπεξεργασία

Κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό λόγο ύπαρξης, φήμες όμως θέλουν το Χιπ-χοπ να σχετίζεται με οργανωμένο ...σχέδιο για την πτώση του νοητικού δέχτη των Ελλήνων. Ακόμα, το χιπ-χοπ θέλει να αναδείξει τις χαρές της ζωής στους νέους και αυτά που κάνουν τη ζωή να αξίζει να τη ζήσεις, όπως για παράδειγμα το να είσαι εθισμένος στα ναρκωτικά. Ένας

Αρχείο:Deigma ganksta tragoudiou
Ένα δείγμα αυθεντικού γκάνκστα τραγουδιού, βγαλμένο από το δρόμο και τα γκέτο

ακόμη λόγος ύπαρξης είναι η αύξηση της Γαμιστερότητας και του λεξιλόγιου των νέων, αφού αυτά τα πολυτάλαντα όντα καθημερινά φτάνουν σε οργασμό εκφράσεων και λέξεων όπως:Γαμώ το crew σου, το crew μου είναι καλύτερο από το δικό σου, έχω καλύτερα σκιλλς από τα δικά σου, το flow μου είναι καλύτερο από το δικό σου, είμαι πιο παλιός από σένα, σε γαμάω, γαμώ τη μάνα σου, γαμώ το σπίτι σου, γαμάω και δέρνω, είμαι από το δρόμο, είμαι πιο μαλάκας από σένα, όποιος το λέει είναι, το μικρόφωνο είναι το εργαλείο μου και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα και ισχυρά πολιτικοποιημένα συνθήματα.

ΣυνήθειεςΕπεξεργασία

Αρχείο:Δείγμα Χόμο Γκαμίστερους
Αυθεντικό δείγμα του Homo gamisterous

Οι βασικές συνήθειες ενός ατόμο homo-gamisterous είναι να γαμάει ασύστολα και χωρίς σταματημό.

 • Γαμάει στον καθημερινό του λόγο, αφού φτάνει σε οργασμό λέξεων τακτικά σε battle.
 • Γαμάει με τον τρόπο που περπατάει, αφού πηγαίνει με πολύ γαμιστερό τρόπο.
 • Γαμάει όταν δέρνει άλλους Mc.
 • Γαμάει όταν ραπάρει, αφού οι στίχοι είναι οι πιο γαμιστεροί που έχουν ποτέ δημιουργηθεί.
 • Γαμάει όταν γαμάει.
  Αρχείο:Μεγάλος διανοητικός
  Ο μεγάλος φιλόσοφος του Ραπισμού, αναλύντας τα βαθύτερα αίτια της αγάπης, χωρίς να έχει ξεχάσει να πάρει την πρέζα του φυσικά.
 • Γαμάει όταν σκίζει.
 • Γαμάει και δέρνει.
 • Γαμάει όταν δέρνει.
 • Γαμάει άρα υπάρχει.
 • Υπάρχει άρα γαμάει.
 • Γαμάει επειδή υπάρχει.
 • Τελικά όμως γαμάει την ύπαρξή του (γαμάει να υπάρχει).


Μια σχετική έρευνα του πανεπιστημίου Γαμιστερότητας Αθηνών έδειξε ότι αυτά τα άτομα δεν γαμάνε τόσο πολύ επειδή είναι κακοί ή δεν μας αγαπάνε, αλλά λόγω του είναι αναπόφευκτο καθώς Γαμάνε για ''''να υπάρχουν καθώς εάν δεν ολοκληρώσουν αυτήν την πράξη τουλάχιστον οκτώ φορές την ημέρα κινδυνεύουν να αποκληρωθούν από τον Τσακ και να φάνε κυκλο-στριφογυριστή κλωτσιά.

Άλλες συνήθειες αυτής της ράτσας από το δρόμο είναι να δείχνουν σεβασμό σε οποιονδήποτε ζει στο δρόμο και ξέρει ιστορίες του δρόμου. Έτσι όταν συναντούν ταξιτζή ή φορτηγατζή υποκλίνονται, καθώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν ζήσει και δει πολύ δρομο. Άκομα για να ανεβάσουν το κοινωνικό τους respect συνηθίζουν να κοιμούνται σε πάρκα, παγκάκια και πεζοδρόμια για να ζήσουν πραγματικά το δρόμο.

ΈνδυσηΕπεξεργασία

Η Ένδυση του Ραπισμού έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει την διανοητική πλευρά των ατόμων, καθώς είσαι αναγκασμένος να φοράς ρούχα 16 νούμερα πάνω από το δικό σου, το

Αρχείο:Ta dika mas paidia
Oι βασιλιάδες του Ελληνικού είδους homo gamisterous, καθώς γαμάνε τόσο πολύ που σε όλη την Ελλάδα έχει δικoύς τους απογόνους

παντελόνι να γίνεται σαν σακούλα σκουπιδιών στα πόδια σου και να φαίνεται ο κώλος σου. Έπίσης μια μπλούζα αμάνικη είναι απαραίτητη για να φαίνονται τα ατσάλινα μπράτσα σου, τα οποία όμως τονίζουν και τη δύναμη του μυαλού σου. Παπουτσάκι τρεντέ μάρκα 200 ευρώ είναι απαραίτητο, καθώς επίσης γάντια και σκουφί ακόμα και αν ειναι καλοκαίρι. Τα μενταγιόν είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς επίσης και οι αλυσίδες παντός είδους. Γενικά να δένεστε σαν σαλάμι με σιδερικά ανεβάζει το κοινωνικό στάτους και την εξυπνάδα γενικότερα. H τσάντα στον ώμου είναι χρήσιμη, καθώς είναι φιλική προς το περιβάλλον και σου επιτρέπει να αποθηκεύεις τα ναρκωτικά, τα σπρέυ, τα πιστόλια, τα πολυβόλα και τους όλμους σου. Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε το ιδανικό κούρεμα, το οποίο δεν υπάρχει καθώς τα κεφάλια αυτών των πλασμάτων είναι συνήθως ξυρισμένα, καθώς κάνουν αλλεπάλληλες προσπάθειες να ενταχθούν με ανθρώπους ίδιου διανοητικού επιπέδου, όπως της Χρυσής Αυγής.

Διάσημες επιτυχίεςΕπεξεργασία

Μέσα από το γενικό κλίμα δημιουργικότητας και ευφορίας, αξέχαστες κομματάρες με διαχρονικά πολιτικοκοινωνικά μυνήματα για όλες τις ηλικίες έχουν δημιουργηθεί. Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε όπως:


Καβατζόπουστας

 
Φόρος τιμής του Βαν Γκογκ στο μεγάλο κίνημα

Μωρό μου σε αφήνω

 
Ο αυτοκράτωρ του Ραπ

Πρώτος στο σχολείο

Άστο να γνωστοποιηθεί

Yolo

Σε πίνω λίγο λίγο

Υποβρύχιες καταστροφές

Κάνε ντου

Δεν κάνω διακοπές

Όταν δεν είσαι εδω

Να την προσέχεις

Φυσάει κόντρα

Χάλια χάλια

Colombiano

Άλλες ασχολίεςΕπεξεργασία

ΑθλητισμόςΕπεξεργασία

 
Ξεκάθαρο δείγμα του homo gamisterous που ασχολείται με το μπάσκετ

Άγνωστο γιατί, όμως για έναν ραπερά το μπάσκετ είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο. Έτσι οι χιπ-χόπερς, ασχολούνται

 
Το μπάσκετ όπως παιζόταν από τους προγόνους του Ραπισμού

καθημερινά με το μπάσκετ, καθώς κάνουν αναφορές σε αυτό και φορούν μπασκετικά ρούχα, ακόμα και αν δεν έχουν πιάσει μπάλα ποτέ στα χέρια τους. Ακόμα το θυμούνται στον καθημερινό τους λόγο, αφού είναι προφανες ότι η έκφραση πήρατε τα τρία σας αναφέρεται στο τρίποντο που μόλις έφαγε ο αντίπαλος του ραπερά.

ΓκράφιτιΕπεξεργασία

Το γκράφιτι ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη σε όλα τα είδη του homo gamisterous. Η καταγωγή του γκράφιτι τοποθετείται στα προϊστορικά χρόνια. Πίθηκος με φανερή καλλιτεχνική έξαψη μια μέρα έγραψε στην σπηλιά ενός άλλου πιθήκου: Ογκαμπούγκα crew. Βλέποντας το αυτό ο πίθηκος ένιωσε την ψυχή του να βράζει από θυμό. Ορμώντας επάνω στον άλλο πίθηκο, εμφανώς για να τον βλάψει ούρλιαξε Γκαμπώ ντο γκριού σου. Αυτή είναι η ιστορία του Γκράφιτι. Από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Η κυριότερη αλλαγή όμως είναι στο πολιτιστικό επίπεδο και στα βαθιά μυνήματα που θέλει να δώσει το γράφιτι σε όλους όσους τα βλέπουν. Έτσι οι σύγχρονοι γραφιτάδες δεν γράφουν πια φράσεις σαν το Ογκαμπούγκα κριού αλλά πράγματα που αφορούν τη ζωή μας σε γενικό πολιτικό και ηθικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα oups crew, buns crew, lifo crew, moup, soup, flup, mpoup και άλλες εκφράσεις σαν αυτές, βγαλμένες από τη ζωή και την καθημερινότητα.

ΕπιτυχίεςΕπεξεργασία