Οι Επιτήδειοι είναι κάτι σαν φυλή, σαν κάστα, που κάνει guest εμφανίσεις στα Δελτία Ειδήσεων κάθε φορά που υπάρχει σοβαρός λόγος, δηλαδή σε κάθε δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, που ο Συγγραφέας θα προτιμούσε να αποθάνει παρά να αποκαλύψει, υπάρχουν πλέον και μάθηματα στις Σχολές Δημοσιογραφίας με τις ονομασίες:

 1. Επιτήδειοι και Δελτίο Ειδήσεων (20 Διδακτικές μονάδες-θεωρία)
 2. Επιτήδειοι και Δημοσιογραφικό Μαρκούτσι (35 Δ.Μ. - εργαστήριο)
 3. Επιτήδειοι και Τιμές Προϊόντων (19 Δ.Μ. - θεωρία και εργαστήριο. Προαπαιτούμενα: Αριθμητική Για Δημοσιογράφους, Ψυχολογία Επιτηδείου ΙΙ, και Πειραματική Κοσμολογία (έχει να κάνει με το concept 'κοσμάκης').


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ;

Σύμφωνα με τα Δελτία Ειδήσεων, ο σωστός Επιτήδειος θα θυσιάσει τη βολή του, δεν θα σκεφτεί Κυριακές και αργίες, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εξής:

 1. Να αυξήσει τις τιμές των λαχανικών το χειμώνα
 2. Να αυξήσει τις τιμές των λαχανικών το καλοκαίρι
 3. Να χρεώσει παραπάνω το πετρέλαιο ('πετρόλαδο', το έλεγε ο μακαρίτης ο Ψυχάρης).
 4. Να χρεώσει παραπάνω τη βενζίνη. Ή οτιδήποτε.
 5. Να χρεώσει 17 ευρώ μια χωριάτικη στη Νάξο. Ή οπουδήποτε.
 6. Να χρεώσει 869 ευρώ τη διαδρομή Πλατεία Συντάγματος - Μακ Ντόναλντς Συντάγματος (αν είναι ταξιτζής)
 7. Και γενικώς να κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει σε απελπισία τους 'οικογενειάρχες', αφού ο 'οικογενειακός προϋπολογισμός' θα έχει υποστεί 'άλλη μια αφαίμαξη'.

ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 1. Νούμερο ένα ύποπτο το ΠΕΠΟΝΙ!


ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το μυαλό μου λέει φύγε, η καρδιά μου λέει μείνε. Έτσι το έθεσε ο Λαϊκός Στιχουργός. Και είχε δίκιο, ο μπαγάσας. Ενώ ο μέσος Δημοσιογράφος παρουσιάζει τους Επιτήδειους ως κάτι αβυσσαλέα κακό, από την άλλη πώς θα γέμιζαν μία (και βάλε) ώρα δελτίο χωρίς αυτούς και τις αυξήσεις στην τιμή της ντομάτας, της βενζίνης, του χαρτιού υγείας, κλπ;

Ίσως -λέμε, ίσως- οι Επιτήδειοι να κάμνουν κακό στην τσέπη μας. Από την άλλη όμως κάμνουν καλό στην δουλειά (και άρα στην τσέπη) των δημοσιογράφων μας. Που άλλωστε και αυτοί είναι λαϊκά παιδιά. Ειλικρινά, λοιπόν, ποιος μπορεί να κρατάει κακία στους κάθε είδους Επιτήδειους; Ποιος; Ε;


ΠΡΟΣΟΧΗ! Με την ανάγνωση του παρόντος λήμματος συμφωνείτε να καταβάλετε στον Συγγραφέα το ποσόν των 388,41 ευρώ. Όσων δε το επίθετο αρχίζει από Ξ, Ψ, Υ, Ω και W, εκείνοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις, και ως εκ τούτου επιβαρύνονται επιπλέον με το ποσόν των 301 ευρώ που ο Συγγραφεύς θα δωρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της αρεσκείας Του (και βασικά στο πλησιέστερο κατάστημα αρμεχτικών). Η ανάγνωση του λήμματος τούτου από ανηλίκους απαγορεύεται δια παντός, ροπάλου, πυρός και σιδήρου. Κάθε προσπάθεια δωροδοκίας του Συγγραφέως θα γίνει (α) αντικείμενο χλευασμού, και (β) αποδεκτή. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου ήταν ένας επιτήδειος και γι αυτό απολύθηκε από συντάκτης της Φρικιπέδειας. Επίσης σας ενημερώνουμε οτι είστε ο 10000000ός επισκέπτης αυτής της σελίδας και κερδίζετε μια κρουαζιέρα στις Μπαχάμες ΠΡΟΣΟΧΗ!'ΠΡΟΣΟΧΗ!'ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτοί που απέλυσαν το συγγραφέα αυτού του άρθρου ήταν και αυτοί επιτήδειοι και απολύθηκαν επίσης