Η Ιατρική Σχολή Αθηνών είναι γραφικό μέρος συνάντησης ταλαντούχων νέων της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας που δημιουργήθηκε με σκοπό την ευγονική, την ταλαιπωρία γιαγιάδων που ψάχνουν το Λαϊκό Νοσοκομείο, την αύξηση της περιουσίας του Εκδοτικού Οίκου Πασχαλίτσα και την διάδοση της ιατρικής επιστήμης.

Φοιτητές και απόφοιτοι της σχολήςΕπεξεργασία

Οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών είναι η αφρόκρεμα των νέων της Ελλάδας. Τα πειθαρχημένα αυτά παιδιά μπαίνουν στην Ιατρική σχολή κατόπιν της εξαιρετικά ψυχοφθόρας διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων και ύστερα από 2 μήνες δίαιτα και γυμναστήριο οι ιδιοφυΐες αυτές γνωρίζονται κάνουν μεταξύ τους σχέσεις, δίκην Gray's Anatomy. Το 99,99999999% των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών παντρεύεται αποφοίτους Ιατρικής για να κάνει έξυπνους και ταλαντούχους απογόνους και κυρίως επειδή ύστερα από 6 χρόνια πλύσης εγκεφάλου κανένα φυσιολογικό άτομο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με απόφοιτο της ιατρικής Αθηνών. Έτσι εξυπηρετείται ο ευγονικός σκοπός της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ πλύσης εγκεφάλου από την ιατρική επιστήμη και πλύσης εγκεφάλου από τις φοιτητικές παρατάξεις. Στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι το IQ των φοιτητών ιατρικής μεταβάλλεται ανάλογα με την πλύση εγκεφάλου που επιλέγουν - ωστόσο, το τελικό IQ όλων των φοιτητών ιατρικής είναι ίδιο κατ' απόλυτη τιμή. Κάθε φοιτητής της Ιατρικής σχολής Αθηνών από το πρώτο ακόμη έτος θεωρείται Γιατρός - αυτός είναι εξ' άλλου και ο λόγος που οι φοιτητές της ιατρικής την έχουν ψωνίσει.

Οι παρατάξεις και πολιτικοί σχηματισμοίΕπεξεργασία

Πρόκειται για ομάδες ατόμων ανάλογες με τα fraternities των αμερικάνικών πανεπιστημίων. Οι παρατάξεις και οι πολιτικοί σχηματισμοί δραστηριοποιούνται κυρίως διοργανόνοντας ξέφρενα πάρτυ, ή εκδρομές, ή και τα δύο. Ορισμένες παρατάξεις μοιράζουν φυλλάδια σημειώσεων και παλιά θέματα, ενώ άλλες (και συνηθέστερα οι πολιτικοί σχηματισμοί) μοιράζουν φυλλάδια ενημερωτικού και πολιτικού περιεχομένου. Κάθε χρόνο, περίπου στις αρχες Μαϊου επικρατεί μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ παρατάξεων και πολιτικών σχηματισμών καθώς κάθε παράταξη ή σχηματισμός ξεχωριστά προσπαθεί να αναδειχθεί ώστε να κυβερνήσει την σχολή τον επόμενο χρόνο. Η περίοδος αυτή ονομάζεται "φοιτητικές εκλογές" και αποτελεί αίτιο ξυλοδαρμών, εκβιασμών, βιασμών, σεξουαλικών προσφορών, και ανανέωσης της διακόσμησης των εγκαταστάσεων στο Γουδή. Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου κάθε παράταξη και κάθε πολιτικός σχηματισμός παίζει βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των φοιτητών που τις στηρίζουν, ωστόσο καμία παράταξη και κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν παραδέχεται κάτι τέτοιο.

Διδακτικό ΠροσωπικόΕπεξεργασία

Η πλειοψηφία του διδακτικού προσωπικού είναι απόφοιτοι της Ιατρικής σχολής Αθηνών, ελάχιστοι μάλλιστα είχαν την τύχη να αποτελούν τους πρώτους πτυχιούχους της και διδάκτορές της (στα μέσα του 19ου αιώνα). Όλως τυχαίως μάλλιστα μέλη του διδακτικού προσωπικού ανακαλύπτουν σταδιακά ότι ανήκουν ακόμη και στις ίδιες οικογένειες με άλλα μέλη.

Λόγοι για να επιλέξετε την Ιατρική Σχολή ΑθηνώνΕπεξεργασία

 1. Η σχολή μας είναι πρωτοπόρος στην ελληνική ιατρική εκπαίδευση από το 1920. Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών μας αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένο ώστε ακόμη και έναν αιώνα μετά έχει διατηρηθεί χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή.
 2. Ανάμεσα στους αναρίθμητους αποφοίτους της σχολής μας καταλογίζονται ο Γεώργιος Παπανικολάου – εφευρέτης του PAP-τεστ, και η Αμαλία Φλέμινγκ (σύζυγος του Αλεξάνδρου Φλέμινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη), η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και ο Ανδρέας Φικιώρης. O Μάκης επίσης φοίτησε στη σχολή μας και η Κακαμούκαινα έκανε μεταπτυχιακό.
 3. Οι εγκαταστάσεις μας στο Γουδί διακρίνονται για την ασυναγώνιστη αισθητική τους και βρίσκονται πολύ κοντά τόσο στην ιστορική παλιά Αθήνα όσο και στο παρθένο άλσος της Καισαριανής.
 4. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα στηρίζεται στις ατομικές ικανότητες των φοιτητών μας. Οι φοιτητές δεν ταλαιπωρούνται με συχνά τεστ ούτε και επιβαρύνονται με εργασίες για εξάσκηση στο σπίτι. Αυτό το σύστημα αφήνει τον προγραμματισμό του διαβάσματος στους ίδιους τους φοιτητές.
 5. Η παρακολούθηση των μαθημάτων στην Ιατρική σχολή Αθηνών είναι προαιρετική.
 6. Είμαστε πάντα ανοικτά όταν δεν γίνεται κάποια πορεία στο κέντρο της Αθήνας
 7. Οι φοιτητές μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πραγματικά πολιτικά δρώμενα.
 8. Το πανεπιστήμιό μας συνεργάζεται άριστα με φοιτητικές παρατάξεις για να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες σχετικές την ιατρική εκπαίδευση και την διαχείριση των πόρων του πανεπιστημίου.
 9. Η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Ωστόσο ο φοιτητής υποχρεούται να πληρώνει 1 ευρώ το χρόνο για την εύρυθμη λειτουργία των συνδικαλιστικών φορέων που κινητοποιούνται στην ιατρική σχολή.
 10. Η Ιατρική σχολή Αθηνών παίρνει στα σοβαρά κάθε απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ).
 11. Επειδή είναι φυσικό οι φοιτητές να χρειάζονται διαλείμματα μέσα στο χειμερινό αλλά και στο εαρινό εξάμηνο, στην Ιατρική Αθήνας κατοχυρώνεται το δικαίωμα επέκτασης των καλοκαιρινών διακοπών, των διακοπών των Χριστουγέννων ή και των διακοπών του Πάσχα κατόπιν απόφασης του φοιτητικού συλλόγου για κατάληψη της σχολής.
 12. Παρόλο που η συνολική διάρκεια του ακαδημαϊκού μας προγράμματος ισούται με 12 ακαδημαϊκά εξάμηνα, επειδή ξέρουμε πως η ιατρική είναι δύσκολη σπουδή σε συνεννόηση με τις φοιτητικές παρατάξεις ενθαρρύνουμε τους φοιτητές μας να μην βιάζονται.
 13. Η κατάρτιση των διδασκόντων της σχολής μας είναι τέτοια ώστε ακόμη και αν οι φοιτητές λάβουν τα συγγράμματά τους δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής ακόμη θα είναι σε θέση να περάσουν τα μαθήματά τους και με βαθμό.
 14. Τα αμφιθέατρά μας είναι τεράστια και τα ηχητικά μας συστήματα ασύγκριτα.
 15. Τα συγγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν πρακτικά την εμπέδωση νεοαποκτηθείσας γνώσης. Οι φοιτητές μας εξασκούνται με αναρρίθμητες ασκήσεις του τύπου «διορθώστε την πρόταση». Αυτή η στρατηγική βελτιώνει την κριτική σκέψη των φοιτητών.
 16. Οι φοιτητές μας πήραν την πρωτοβουλία να φτιάξουν γκρουπ στο facebook για να ενημερώνονται. Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές μας πληροφορούνται για ζητήματα της σχολής ακόμη και όταν η γραμματεία δεν λειτουργεί, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο στο προσωπικό της γραμματείας μας. Φυσικά η διοίκηση της σχολής δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την ενημέρωση που λαμβάνει χώρα σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από το 2000 έχει γίνει αίτηση για κονδύλι αγοράς κουκουβαγιών για κάθε φοιτητή ώστε η ενημέρωσή του να μην εξερτάται από ηλεκτρονικά μέσα.
 17. Η γραμματεία μας κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ ηλεκτρονικής πασιέντζας.
 18. Όλες οι υπάλληλοι της γραμματείας είναι ειδήμονες στο World of Warcraft.
 19. Σε πολλά μαθήματα οι φοιτητές ομαδοποιούνται και τίθενται υπό την ευθύνη ειδικού επιστήμονα με μεγάλη διδακτική εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό του.
 20. Μπορείτε να επισκέπτεσθε το Ανατομείο κατά τις πρωϊνές ώρες του χειμερινού εξαμήνου. Εκεί σίγουρα θα βρείτε τους βοηθούς και πιθανότατα και τους καθηγητές του μαθήματος. Όλοι τους είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν νέες γνώσεις.
 21. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Ανατομείο τα μεσάνυχτα της Κυριακής των αποκριών και να απολαύσετε ένα μοναδικό πάρτυ ζωντανών νεκρών (η τουλάχιστον να σας απολαύσουν τα πεινασμένα ζομπι - a la formole)
 22. Από μικρά ακόμη έτη στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας οι φοιτητές εκπαιδεύονται να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ξεκινάει από τις 8 το πρωΐ και ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα, ενώ είναι πλήρες με εργαστήρια, κλινικές και επιλεγόμενα μαθήματα. Έτσι οι φοιτητές προετοιμάζονται για μεγάλης διάρκειας εφημερίες.
 23. Η Ιατρική σχολή της Αθήνας έχει συνάψει επιστημονική συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης με το Χόγκουαρτς
 24. H Ιστοσελίδα της Γραμματείας της Ιατρικής Ανανεώθηκε πρόσφατα

Διεθνής Συνεργασία με το ΧόγκουαρτςΕπεξεργασία

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών συνεργάζεται με το τμήμα επιστημών υγείας της σχολής Χόγκουαρτς. Στα μπουντρούμια και των 2 σχολών υπάρχει μόνιμη έκθεση εμβρυολογικού και νεκροτομικού υλικού, το οποίο οι σχολές αντάλλάσουν μεταξύ τους ανά 50 χρόνια. Η Ιατρική σχολή της Αθήνας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Χογκουαρτς όσον αφορά τις ηλεκτρονικές της υποδομές. Το γεγονός αυτό προβλημάτισε την διοικήση της σχολής όταν πριν από 13 χρόνια μια ομάδα φοιτητών τόλμησε να ζητήσει τον εκσυνχρονισμό της σχολής με δημιουργία σύγχρονου ιστότοπου ενημέρωσης για την κεντρική γραμματεία και παροχή προσωπικού email σε κάθε φοιτητή. Η διοίκηση υπενθύμισε στους φοιτητές πως ούτε καν στο Χόγκουαρτς δεν έχει συμβεί κάτι τόσο τραγικό και προκειμένου να τους κατευνάσει υποσχέθηκε σε κάθε φοιτητή μια δωρεάν κουκουβάγια. Φυσικά το υπουργείο παιδείας δεν ενέκρινε ποτέ το κονδύλι για την αγορά κουκουβαγιών. Για ακόμη μια φορά η συνεργασία με το Χόγκουαρτς ανταποδίδει καθώς οι φοιτητές της Ιατρικής έχουν πλέον την δυνατότητα, αντί να ενημερώνονται με κουκουβάγιες ή να οσφρύζονται τους όνυχές τους, να απευθύνονται στην καθηγήτρια μαντικής Σίβυλλα Τρελόνη, η οποία είναι πάντα πρόθυμη να ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε κατάσταση με μια προφητεία.

Το Χόγκουαρτς προσφέρθηκε να βοηθήσει την ιατρική σχολή να ανακτήσει το χαμένο της εξάμηνο. Προσέφερε πάνω από 1500 χρονογυριστές στην ιατρική σχολή. Ωστόσο, επειδή η γραμματεία θεώρησε πως δεν πρέπει να δίνει στον κάθε τυχάρπαστο τους πολύτιμους χρονογυριστές του Χόγκουαρτς, ζητάει από τους φοιτητές να συμπληρώσουν και να προσκομίσουν μια σειρά δημοσίων εγγράφων:

 • Πιστοποιητικό Σπουδών
 • Καθαρό Ποινικό Μητρώο (Ζητήται αυταπάγγελτα)
 • Πιστοποιητικό Σπουδών με αναλυτική βαθμολογία
 • Αντίγραφο Λογαριασμού της ΔΕΗ για να εξακριβωθεί η διεύθυνση κατοικίας του φοιτητή
 • Πιστοποιητικό οικογενιακής κατάστασης
 • Πιστοποιητικό Σπουδών με αναλυτική βαθμολογία που θα αναγράφεται ο μέσος όρος
 • Αντίγραφο Ε9 πιστοποιημένο σε ΚΕΠ και στην Αστυνομία (μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ)
 • Μια ακτινογραφία θώρακα (μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ)
 • Μια τρισδιάστατη μαγνητική του πτερυγοειδούς βόθρου (μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ)
 • Βεβαίωση Απώλειας του εξαμήνου λόγω απεργίας των Διοικητικών του ΕΚΠΑ βεβαιωμένη από τον Υπουργό Παιδείας, και τον Υπουργό Υγείας
 • Αντίγραφο Ε1
 • Αντίγραφο Ε9
 • Αντίγραφο Ε112
 • Δήλωση πολιτικών φρονημάτων βεβαιωμένη από τον Υπουργό Υγείας
 • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
 • Υπεύθυνη δήλωση ότι οι φοιτητές δεν έχουν λάβει άλλον χρονογυριστή (μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ)
 • Πιστοποιητικό Γέννησης
 • Συνταγή του ΕΟΠΠΥ όπου θα αναγράφεται η ανάγκη του φοιτητή για χρόνογυριστή
 • Πιστοποιητικό Σπουδών βεβαιωμένο από τον πρόεδρο της σχολής

Ανανέωση της ιστοσελίδας της γραμματείαςΕπεξεργασία

Πρόκειται για την εξαιρετικά ουσιώδη και πραγματικά απαραίτητη αλλαγή στην εμφάνιση της ιστοσελίδας της γραμματείας της ιατρικής χωρίς καμία αλλαγή στον τρόπο οργάνωσής της, για την οποία επενδύθηκαν δισεκατομύρια. Η Ιστοσελίδα της γραμματείας γεννήθηκε το 1510 (προ Χριστού, αλλά η ίδια λέει ότι έχει γίνει τυπογραφικό λάθος και ότι στην πραγματικότητα γεννήθηκε 15/1/00 (δηλαδή το 2000)). Τελευταία ένιωθε πολύ άσχημα, και είχε πέσει σε κατάθλιψη λόγω της εμφάνισής της - η ίδια ισχυριζόταν ότι έμοιαζε με windows 98. "Η νέα μου εμφάνιση είναι εκθαμβωτική" Δηλώνει χαρούμενη η Ιστοσελίδα. "Διατηρεί το αυστηρό και σοβαρό στυλ μου, αλλά με κάνει να μοιάζω περισσότερο με windows vista".

Η Ιστοσελίδα παραδέχτηκε πως παρ' όλες τις πιέσεις που δεχόταν από φοιτητές και μέλη ΔΕΠ, αρνήθηκε να αλλάξει τον τρόπο διοργάνωσης του περιεχομένου της

"Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει... Θέλουν να οργανώνω τις ανακοινώσεις με βάση το εξάμηνο το οποίο αφορούν - αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, άλλωστε θα γέμιζα υποσελίδες... είναι πράγματα αυτά; να μου παίρνει τη δόξα η κάθε υποσελίδα οποιουδήποτε τυχάρπαστου εξαμήνου?"

Η ιστοσελίδα ακόμη σχολίασε το αίτημα απόκτησης email των προπτυχιακών φοιτητών. "Μάθανε τώρα και το email... Τι θα το κάνουνε? Εδώ καθηγητές και καθηγητές δεν το χρησημοποιούνε, τι το θέλουν οι προπτυχιακοί, αφού μια χαρά τους ενημερώνω εγώ, ας έρθουν να με δούνε"

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δουν και να συγκρίνουν τη νέα εμφάνιση της Ιστοσελίδας με την παλιά στη διεύθυνση http://www.grammateia.med.uoa.gr/

Το άγαλμα του ΙπποκράτηΕπεξεργασία

Στο κέντρο των εγκαταστάσεών μας θα βρείτε το άγαλμα του θρυλικού Ιπποκράτη. Αυτό το αριστούργημα δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο κατά την αρχαιότητα από άγνωστο καλλιτέχνη. Οι φοιτητές μας τιμούν τον μεγάλο αυτό ιατρό της αρχαιότητας έχοντας στολίζει τον περιβάλλοντα χώρο με αφίσες ασυναγώνιστης ομορφιάς γεμάτες με βαθιά φιλοσοφικά νοήματα. Στο άγαλμα έχουν αποδοθεί θαυματουργές δυνάμεις, καθώς πιστεύεται πως τα βράδια χωρίς φεγγάρι το άγαλμα ζωντανεύει και περπατάει στους διαδρόμους του Λαϊκού Νοσοκομείου όπου θεραπεύει ετοιμοθάνατες υπερήλικες γυναίκες.

Η πολυεπιτυχημένη σειρά της HBOΕπεξεργασία

Η Ιατρική Αθήνας είναι η νέα πολυεπιτυχημένη σειρά της HBO η οποία παρουσιάζει τις ζωές ταλαντούχων νέων που συναντώνται στην εν λόγω σχολή με σκοπό να σπουδάσουν Ιατρική. Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς εξελίσσεται στο γραφικό Γουδή και στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ωστόσο πολλές σκηνές της σειράς διαδραμματίζονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές όπως το εξωτικό Αττικό Νοσοκομείο και το πολυσύχναστο χειμερινό θέρετρο ΚΑΤ. Η σειρά εξερευνεί την ψυχολογική εξέλιξη των νέων από την εισαγωγή τους στη σχολή μέχρι την αποφοίτησή τους καθώς και τα αποτελέσματα της παρακμάζουσας κοινωνικόπολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα στην νεανική συμπεριφορά και ψυχολογία. Η σειρά έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στην Ιατρική σχολή της Αθήνας

Αντιπαραθέσεις στο περιεχόμενο της σειράςΕπεξεργασία

Η σειρά έχει χαρακτηριστεί από την ελληνική κοινωνία εξαιρετικά εριστική ενώ ο διεθνής τύπος συμφωνεί πως το περιεχόμενο της είναι αρκετά "controversial". Θυμίζοντας αρκετά ένα ρεάλιτι show, η σειρά παρουσιάζει τις σπουδές στην Ιατρική σχολή μέσα από την οπτική γωνία ορισμένων φοιτητών και καθηγητών. Το show προκάλεσε μεγάλο σοκ λόγω των αναρίθμητων σκηνών σεξουαλικού περιεχομένου που περιέχει καθώς και της παρουσίασης gore σκηνών που θυμίζουν ταινία τρόμου. Οι περισσότεροι τηλεθεατές περίμεναν πως ο σκοπός της Ιατρικής σχολής θα ήταν η ακέραια ιατρική κατάρτιση νέων με αλτρουιστικές διαθέσεις, ωστόσο, μεγάλη έκπληξη προξένησε επίσης το γεγονός ότι το show παρουσιάζει ως βασικό σκοπό του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος την ευγονική, την ταλαιπωρία της τρίτης ηλικίας, την ικανοποιηση ανεκπλήρωτων σεξουαλικών φαντασιώσεων και την αύξηση της περιουσίας των πέρηξ εκδοτικών οίκων.