“Δώστε μου μια οποιαδήποτε λέξη και θα σας αποδείξω ότι η ρίζα αυτής της λέξης είναι ελληνική”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για την ελληνική γλώσσα

Η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία είναι μια ανθελληνική θεωρία που υποστηρίζουν ψευδοεπιστημονικοί κύκλοι παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Απώτερος σκοπός της θεωρίας και των υποστηρικτών της είναι η απόκρυψη της αλήθειας για την καταγωγή της ελληνικής γλώσσας, η οποία, ως γνωστόν, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι ψευδοεπιστήμονες, δεν προήλθε από καμία άλλη, αλλά αντιθέτως είναι η μητέρα όλων των γλωσσών. Η ινδοευρωπαϊκή "θεωρία" συγγενεύει με την επίσης ανθελληνική θεωρία περί της προέλευσης του ελληνικού αλφαβήτου από το φοινικικό, η οποία όμως έχει καταρριφθεί χάρη στην σπουδαία ανακάλυψη της Πινακίδας του Δισπηλιού.

Τα ψεύδη της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίαςΕπεξεργασία

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κάποιων (αυτοαποκαλούμενων) επιστημόνων, οι σχέσεις ομοιότητας που παρατηρούνται μεταξύ γλωσσών όπως η ελληνική, η λατινική, ή σανσκριτική κλπ, δεν οφείλονται σε σχέση δανεισμού (από την ελληνική φυσικά), αλλά σε σχέση "κοινής καταγωγής" από την "ινδοευρωπαϊκή γλώσσα", την οποία ομιλούσε η ινδοευρωπαϊκή φυλή. Οι Ινδοευρωπαίοι, σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, ήταν λαός με μελαμψό δέρμα, γαλάζια μάτια, ξανθά μαλλιά και μια κόκκινη βούλα στο μέτωπο. Όταν διασπάστηκαν και εγκαταστάθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας άρχισε και η διάσπαση της πρωτόγλωσσας σε ανατολικές και δυτικές "ινδοευρωπαϊκές" γλώσσες. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία όταν οι Ινδοευρωπαίοι διασπάστηκαν και εγκαταστάθηκαν άλλοι στην Ευρώπη και άλλοι στην Ασία, ερχόμενοι σε επιμειξία με τα φύλα που ήδη κατοικούσαν στις περιοχές αυτές, έχασαν βαθμηδόν τα φυλετικά χαρακτηριστικά τους, γι' αυτό οι περισσότεροι βορειοευρωπαίοι είναι ξανθοί με άσπρο δέρμα, στην νότια Ευρώποι είναι καστανοί-μελαχρινοί και στην Ασία είναι μελαμψοί. Ιερό ζώο των Ινδοευρωπαίων λέγεται ότι ήταν η αγελάδα, την οποία οι Ινδοί συνεχίζουν να λατρεύουν, οι Ευρωπαίοι όμως διέκοψαν την λατρεία και γι΄ αυτό οι αγελάδες στην Ευρώπη τρελαίνονται και αρρωσταίνουν.

Η ανατροπή της θεωρίαςΕπεξεργασία

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, αυτή η θεωρία δεν έχει καμία επιστημονική βάση εφ' όσον δεν υπάρχει κανένα γραπτό μνημείο της "ινδοευρωπαϊκής γλώσσας", ούτε κάποιο ίχνος αυτής της δήθεν "φυλής". Οι επιστήμονες που την υποστηρίζουν, επειδή αναγνωρίζουν την εμφανή κατωτερότητα των δικών τους γλωσσών, νιώθουν κόμπλεξ που μια άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα, η ελληνική, ήταν τόσο ανεπτυγμένη από την αρχαιότητα και δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι έχουν δανειστεί όλες τις δομές και τις λέξεις από αυτήν, εφηύραν την "ινδοευρωπαϊκή θεωρία". Επειδή όμως οι "επιστήμονες" αυτοί προέρχονταν από αποικιακές χώρες, δεν μπορούσαν να αποδώσουν την καταγωγή της γλώσσας τους μόνο στους λαούς της Ασίας τους οποίους είχαν υποτελείς, γιατί θα σήκωναν κεφάλι και θα τους έδιωχναν από τις αποικίες τους. Επινόησαν λοιπόν την ψευτοθεωρία τους αφήνοντας διάφορα λογικά κενά σχετικά με τον ακριβή τόπο κατοικίας του "λαού" αυτού και τις χρονολογίες στις οποίες έγινε η εξάπλωση του φύλου και η διάσπαση της γλώσσας.

Οι υποστηρικτές της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας έχουν εφεύρει διάφορους πολύπλοκους νόμους που δήθεν εξηγούν τις ομοιότητες που παρατηρούνται μεταξύ των γλωσσών, ώστε να στηρίξουν την θεωρία τους. Για να αποδείξουν για παράδειγμα την υπόθεση ότι η ελληνική λέξη πατήρ, η αγγλική father και η σανσκριτική pita προέρχονται (υποτίθεται) από την υποτιθέμενη ινδοευρωπαϊκή λέξη pƏter επινόησαν τον λεγόμενο νόμο του Grimm (γνωστός παραμυθάς), σύμφωνα με τον οποίον το ψιλό p ετράπη σε δασύ f, καθώς και την αστήρικτη υπόθεση ότι στην «ινδοευρωπαϊκή γλώσσα» υπήρχε ένας ακαθόριστος φθόγγος Ə, που στις άλλες γλώσσες έγινε a, e, i, και ο,τι άλλο τους βολεύει.

Αυτές οι υποθέσεις αντικρούονται από πορίσματα της σύγχρονης έρευνας που αποδεικνύουν ότι οι λέξεις που μοιάζουν ήταν απλούστατα ελληνικές, τις οποίες οι ξένοι για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να προφέρουν σωστά (ενδεχομένως γιατί δεν διέθεταν τα ελληνικά γονίδια), και τις διέδωσαν με λάθος τρόπο στις χώρες τους. Σχετικά με την λέξη father υπάρχει ένα συγκλονιστικό τεκμήριο: το ημερολόγιο του μικρού Johnny που μάθαινε ελληνικά για να σπουδάσει φιλοσοφία στην Ακαδημία του Πλάτωνα (τότε ακόμα οι ξένοι έστελναν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για να σπουδάσουν, όχι όπως τώρα που όλοι σπουδάζουν μπίζνες αντμινιστρέσιον στην Αγγλία). Ο Johnny κατέγραφε το ημερολόγιό του σε λίθινες πλάκες (τα μπλογκ επινοήθηκαν αργότερα-φυσικά από τους Έλληνες), και εκεί αποκάλυψε το φοβερό δράμα του: επειδή είχε πεταχτά δόντια (η ορθοδοντική ήταν και αυτή επινόηση των Ελλήνων που ακόμα δεν είχε διάδοση στο εξωτερικό) δεν μπορούσε να προφέρει σωστά ούτε το p, ούτε το t: έτσι, όταν ήθελε να πει «πάτερ», έλεγε father. Φυσικά όταν επέστρεψε στην χώρα του δίδασκε τα ελληνικά όπως μπορούσε να τα προφέρει αυτός, και έτσι πολλές αγγλικές λέξεις που κατάγονται από ελληνικές χρησιμοποιούνται παρεφθαρμένες, γιατί ο Johnny είχε και μαθησιακές δυσκολίες και ποτέ δεν έμαθε σωστά τα ελληνικά. Το τμήμα του ημερολογίου του που αναφέρεται στην ιστορία της λέξης father έχει εκδοθεί από τον γνωστό επιγραφολόγο Würstchen von Frankfurt με τον τίτλο Das Wort “father”, oder die tragische Geschichte von Johnny, der kein “p” aussprechen konnte (Η λέξη father ή η τραγική ιστορία του Johnny που δεν μπορούσε να προφέρει το p). Σχετικά δε με το σανσκριτικό pita, ιστορικοσυγκριτικές ψυχοπαιδαγωγικές έρευνες χρηματοδοτούμενες από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν αποκαλύψει ότι οι Ινδοί μαθητές, επειδή δεν χρησιμοποιούσαν πολυτονικό, είχαν δυσλεξία, και γι΄ αυτό μπέρδευαν το πατήρ και το έγραφαν pita.

Περαιτέρω απόδειξη της σαθρότητας της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας είναι η απουσία αρχαιολογικών τεκμηρίων. Σε κανένα από τα αρχαία μνημεία δεν έχουν οι «Ινδοευρωπαίοι» αφήσει την υπογραφή τους (π.χ. hi, we are Indo-Europeans!) ούτε βρίσκουμε σε οποιοδήποτε κείμενο τον προσδιορισμό αυτόν. Ο κορυφαίος μελετητής της ιστορίας και εισηγητής του ελληνοπυρηνικού ρεύματος Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά από πολυετή ταξίδια του σε χώρες της Ευρώπης, διαβεβαίωσε με ακράδαντη πεποίθηση ότι δεν συνάντησε πουθενά «Ινδοευρωπαίους».

Κάποιοι Έλληνες δήθεν επιστήμονες υποστηρίζουν την "ινδοευρωπαϊκή "θεωρία", αλλά και την συγγενική και εξίσου αστήρικτη με αυτήν "Θεωρία του φοινικικού αλφαβήτου" στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτοί από τους ευρωπαϊους συναδέλφους τους, για να τους καλούν στα συνέδρια, να παραπέμπουν στα έργα τους και να τους ζητούν να διδάξουν στα πανεπιστήμιά τους. Η θεία δίκη όμως δεν αφήνει ατιμώρητη αυτή την εθνική προδοσία, γι' αυτό και κανένας τέτοιος "επιστήμονας" δεν έχει κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσηςΕπεξεργασία

Εναλλακτική Ινδοευρωπαϊκή θεωρίαΕπεξεργασία

Κατ'άλλους ερευνητές, η ινδοευρωπαϊκή θεωρία υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι είναι απόγονοι των Ινδών. Ως απόδειξη προσφέρουν τα εξής:

  • Πείραμα: Αν οποιοσδήποτε Ευρωπαίος τρίψει το κομμάτι ανάμεσα και λίγο πιο πάνω από τα φρύδια του για αρκετή ώρα, θα εμφανιστεί κόκκινο σημάδι, σαν κι αυτό που έχουν οι Ινδοί.
  • Γλωσσολογία: Από την έκφραση "άντε ρε βόδι", συμπεραίνουν οι ερευνητές συνάφεια των Ελλήνων οδηγών αυτοκινήτων με το ιερά ζώα τς Ινδίας.

Η θεωρία αυτή θεωρείται αντεθνική, αντιευρωπαϊκή και προϊόν του παγκόσμιου κινήματος για την επικράτηση του Βουδισμού (ΩΩΩΩΩΩΩΩΩμμμμμμμμμμ).