ΓενικάΕπεξεργασία

Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Η Καυλιθέα ή Αλητέα είναι σπουδαίος (τρανόσπουδος) Δήμος στο λεκανοπέδιο (ορθότερα: βλακαμαπέδιο) της Αττικής, και ιδρύθηκε από τον Αλητέα. Είναι ο Δήμος με το μεγαλύτερο δείκτη κατοικησιμότητας. Σε σχετική δημοσκόπηση σε κατοίκους άλλων δήμων η υπεροχή της Καλλιθέας ήταν συντριπτική. Στην ερώτηση "Σε ποιο Δήμο θα θέλατε να ζείτε αν δεν ζούσατε σε αυτόν που ζείτε τώρα;" το 80% των ερωτηθέντων απάντησε "Καλλιθέα", το 5% "Κηφισιά", το 5% "Γλυφάδα", το 5% "Πολιτεία", το 3% "Καστέλλα" και το 2% "Εδώ που μένω τώρα".

Η Καυλιθέα δεν θεωρείται βεβαίως τυχαία ο καλύτερος Δήμος. Είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι "The place to born, to live, to die". "Α place to be" θα λέγαμε εμείς.

 
Κολακευτική άποψη του λόφου Σικελίας. Στο βάθος διακρίνεται με ευκρίνεια ο Πειραιάς, Ιλισσός και ο Αργοσαρωνικός, ενώ στο προσκήνιο ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" έναν χολιγουντιανό προβοκάτορα να αντιγράφει την πρωτότυπη αυτή επιγραφή.

Έχει τα πάντα, και ξεκινάμε να απαριθμούμε: Έχει θάλασσα (Αργοσαρωνικός ή αργώ πολύ να πάρω μπρος, ειδικά τις Δευτέρες), έχει ποτάμι (Ιλισσός), έχει λόφους (λόφος Σικελίας), έχει λεωφόρους με φοίνικες (Συγγρού, Θησέως), έχει την καλύτερη αγορά της Ελλάδας και την δεύτερη καλύτερη του κόσμου (το Μιλάνο την περνάει για λίγο), έχει δύο πανεπιστήμια (Πάντειο, Χαροκόπειο), έχει άπειρες καφετέριες, έχει ηλεκτρικό σταθμό, έχει πολλά λεωφορεία, είναι στο μέσον Αθήνας και Πειραιά (Δύο μικρά προάστια της Καλλιθέας, για όσους δεν τα ξέρουν. Στο ένα έχει φτιάξει το λιμάνι της για να αποφύγει τη μόλυνση, ενώ στο άλλο έχει μεταφέρει τα αξιοθέατά της για να γλιτώσει τους λετσοτουρίστες). Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει κάποιος να ξέρει για την Καλλιθέα. Μια απλή επίσκεψη στην φιλόξενη Καλλιθέα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη για την ακρίβεια και την αλήθεια των παραπάνω.

Ιστορία της ΚαυλιθέαςΕπεξεργασία

Τα πολύ παλιά χρόνια, πολυ πρίν οι Καλ κυριαρχήσουν στην Καλλιθέα, η περιοχή μαστιζόταν από την κυριαρχία και τον πόλεμο δύο φυλών. Των Καλ-όγερων με αρχηγό τους τον φοβερό και τρομερό ηγούμενο Καλ-ατράβα και των Καλ-ικάντζαρων με αρχηγό τον δαιμόνιο Καλ-ατζαφέρη (ναι, σώστα σας θυμίζει κάτι). Μια τρίτη δύναμη της περιοχής ήταν οι Καλ-οθελητές, που απλά υποστήριζαν οικονομικά και αποτελούσαν την πνευματική δύναμη του τόπου. Ο πόλεμος μαινόταν για πολλά-πολλά χρόνια (του μπι κοντίνιουντ).


Χρήσιμες ΠληροφορίεςΕπεξεργασία

 • Η Καλλιθέα αποτελεί το ορμητήριο των Καλ.
 • Στην Καλλιθέα φτιάχτηκε το πρώτο Καλ-άθι.
 • Τα Χριστούγεννα του 2ου αιώνα προ Χριστού (για τόσο παλιά μιλάμε) εδώ παίξανε τα πρώτα Κάλ-αντα.
 • Όλοι θα γνωρίζετε το ντόπιο Καλλιθιώτικο θαλασσινό Καλ-αμαράκι.
 • Από την Καλλιθέα ειναι ο Σούπερμαν (Καλ-Ελ) ο οποίος αποτελεί τον πρώτο απόγονο των δύο φυλών Καλ και Ελ, με συνταρακτικά αποτελέσματα.
 • Φημίζεται για το νοστιμότατο καλ-αμπόκι της.
 • Στην Καλλιθέα γεννήθηκε και ο Καλ ο Κατακτητής, ο οποίος αργότερα αποπειράθηκε να ενσαρκωθεί σε ταινία από αυτόνανε που παίζει τον Ηρακλή στη σειρά στην τηλεόραση.
 • Αξίζει επίσης να αναφερθεί και ως το μέρος που μεγάλωσε ο ΚΑΛιντορ ο Μονομάχος γεγονός που εξηγεί γιατί:
  • η ταινία λεγόταν "Red Sonja", αλλά στην Ελλάδα ο Κάλιντορ πήρε τον τίτλο,
  • εξελίχθηκε από Μονομάχος σε Εξολοθρευτής
  • και από Εξολοθρευτής σε Κυβερνήτης.
 • Η Καλλιθέα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολυπολιτισμικής πόλης, ενώ εκεί ευδοκιμούν οι Ρωσσοπόντιοι και τα Lada.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία