Δείγμα πρωτόγονης αφηρημένης τέχνης. Μια μαλακία και μισή...
Δείγμα σύγχρονης αφηρημένης τέχνης. Πάμε από το κακό στο χειρότερο...

Κανελώματα: Η Πρώτη ΤέχνηΕπεξεργασία

 
Δειγμα πρωτογονης κανελωγραφιας (Μαδριτη 150.000π.Χ.)

Το πρώτο είδος τέχνης που εμφανίστηκε στον πλανήτη Γη ήταν η "Κανελωγραφία". Την πρωτοχρησιμοποίησαν οι άνθρωποι των σπηλαίων (Homo erectus και sapiens) για να αποδείξουν πως έτρεχε στο αίμα τους η τεχνη. Υπάρχουν (ή μάλλον υπήρχαν) αρκετοί τρόποι να κανελωγραφήσει κανείς. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πρωτόγονοι χρησιμοποιούσαν χρώμα από φυτά (το Vivecream δεν ήταν καλής ποιότητας τότε) και φυσούσαν το χρώμα μέσα από καλάμια (εξ' ου και τα σημερινά καλαμάκια) ώστε να σχεδιάσουν κάτι καρικατούρες στους τοίχους που σήμερα είναι σημαντικής αξίας (Τι, δηλαδή άμα σχεδιάσω ένα ανθρωπάκι, σε κάτι εκατομμύρια χρόνια θα είναι ιστορικό έκθεμα; Μην τρελαθούμε!). Τέλος πάντων, για να το ξεκαθαρίσω στους επιστήμονες, δεν είναι χρώμα φυτών τα κανελωγραφήματα! Μου τα είπε όλα ο Μητσοτακης, που ούτως ή άλλως τότε κατοικούσε τις σπηλιές και γνωρίζει πολλά.

Μέθοδοι κανελωγράφησηςΕπεξεργασία

Κανελωγραφία με ξυλαράκιΕπεξεργασία

Όπως ξέρετε, τότε όλοι κυκλοφορούσαν ξυπόλυτοι με αποτέλεσμα να πουντιάζουν εύκολα. Το αποτέλεσμα, όπως και στα σημερινά χρόνια, ήταν η διαρροια. Επειδή είχαν ήδη μια πείρα από την φυσικη (Γ' Λυκειου) ήξεραν πολλά για τις πιέσεις. (π.χ., όταν πατάω το χιόνι τότε αυτό βουλιάζει). Λιγότερα ήξεραν όμως για τις υδροστατικές πιέσεις και έτσι έκαναν πειράματα. Αφού ήταν άρρωστοι και είχαν διάρροια (που είναι ρευστή) μπορούσαν να κάνουν πειράματα μόνο μέσα στην σπηλιά και όχι κοντά σε λίμνες που φοβόντουσαν πως θα τους φάει κανένα αγρίμι. Μια μέρα έκαναν το πείραμα να μικρήνουν την τρύπα των κωλοβάρδουλων, για να μελετήσουν ποια θα είναι τότε η πίεση. Έτσι, με μια ρώσικη ρουλέτα διάλεξαν έναν "εθελοντή" και του έχωσαν στην κωλάθρα ένα ξυλαράκι. Όταν πήγε να χεσει, ένας μεγάλος πήδακας (σκατόζουμο) εμφανίστηκε και άρχισε να ψεκάζει τους τοίχους της σπηλιάς. Οι πρωτόγονοι πανεπιστήμονες παρατήρησαν πως η πίεση ήταν καμιά εκατοστή PSI!!! Μετά από πολλά σιχαμένα πειράματα χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο για να ζωγραφίσουν. Τα αποτελέσματα: βλέπε φωτό πάνω (και αριστερά, μην χαθείτε κιόλας). Έτσι γεννήθηκε η κανελωγραφία. Ο πήδακας ονομάστηκε κανέλωμα. (Το πράσινο κανέλωμα στην εικόνα είναι από τον δεύτερο τρόπο κανελωγράφισης)

 
Kανελωγράφος που πειραματίζεται: δεν έχει βρει ακόμα την σωστή πίεση.
 
Ελάφι, κανελωγραφημένο στην Άνω Μουσουνίτσα, εμφανές είναι το σηκωμένο του $^#$^&#!^&$*.

Κανελωγραφία με φυσοκάλαμοΕπεξεργασία

Αφού μπορούσαν να ζωγραφίσουν μόνο όταν ήταν άρρωστοι, ήταν βλακεία. Άλλο γεγονός που τους έκανε να ξανασκεφτούν τα πειράματα ήταν το ότι τα κανελωγραφήματα είχαν το μονότονο χρώμα της ευκοίλιας, δεν υπήρχε ποικιλοία, που να πάρει! Τότε δημιουργήθηκε ένας νέος τρόπος κανελωγράφισης ώστε να μπορεί ο καθένας να ζωγραφίζει όποτε θέλει με μια διαφορετική ποικιλία χρώματος κάθε φορά. Έτσι χρησιμοποίησαν τα φυσοκάλαμα. (Με τα ζαχαροκάλαμα έπαιρναν οι τοιχογραφίες και χρυσόσκονη) Η διαδικασία ήταν η ίδια μόνο που από την μία τρύπα του φυσοκάλαμου έμπαινε μια σφήνα με τρυπίτσες ώστε να μπορεί να επιτυγχάνεται ο ψεκασμός (shit injection).

Μέρη που εμφανίζονται κανελώματα (ακόμα και σήμερα)Επεξεργασία

Η Κανελωγραφία πιστευόταν ότι είχε εξαφανιστεί, μέχρι που μια μέρα ενώ ο Τσακ Νόρις έδερνε ψευτοκάγκουρες, ανακάλυψε ένα μικρό παιδί να γράφει με μπογιά στα χέρια του πάνω στους τοίχους Μισώ τη ζωή μου και άλλες ψευτολεπτομέρειες όπως Ο μπαμπάς μου με βιάζει και Η μάνα μου πάει με όποιον βρει. Τίποτα βρε, που είναι το σοβαρό; Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, αφού ο Τσακ έδειρε και αυτό το παιδί έδειξε στον κόσμο αυτήν την εικόνα και αργότερα τους έδειρε και αυτούς επειδή έβλεπαν αυτά που μόνο ο Τσακ βλέπει. Μετά από 2 χρόνια ένας Τακης είδε τον τοίχο με την Κανελωγραφία και τον έδειξε σε όλο τον κόσμο. Από τότε τα τρέντουλα γράφουν στους τοίχους, στα θρανία και σε όποιο άλλο μέρος σκεφτείτε. Να φανταστείτε, γράφουν εκφοβιστικά μηνύματα στις τουαλέτες σχολείων με αποτέλεσμα να τρομοκρατείτε ο κόσμος και να μην κατουράει (για χέσιμο ούτε λόγος), λες και τους έκαναν τίποτα. Πιο συγκεκριμένα η Κανελωγραφία εμφανίζεται:

 
Canel Draw, κανελωγραφήστε στον υπολογιστή σας και όχι στην τουαλέτα του σχολείου σας! (έκδοση X3)

Εθισμένοι κανελωγράφοιΕπεξεργασία

 
Εθισμένος κανελωγράφος τιμωρείται παραδειγματικά.

Η κανελωγραφία στην σύγχρονη εκδοχή της έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα εθιστική. Συχνά θα έχετε δει κανελωγράφους να ζητάνε λεφτά στα φανάρια ή στον ηλεκτρικό, δήθεν για τυρόπιτα, ναρκωτικά ή ακόμα και για να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι εθισμένοι κανελωγράφοι που θέλουν να αγοράσουν μπλε, μωβ ή κίτρινες μπογιές (για να κανελωγραφήσουν με φυσοκάλαμο ή με πινέλο) και δήθεν φαγητό από τα Goody's, ώστε να τους πιάσει διάρροια και να κανελωγραφήσουν παραδοσιακά με το ξυλάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην τους δώσετε λεφτά! Μετά μάλλον θα σας κλέψουν τα κλειδιά και θα κανελωγραφήσουν το σπίτι σας! Σύμφωνα με τον νέο κανελωνονόμο η κανελωγραφία σε ξένες περιουσίες και στην βικιπαίδεια διώκεται ποινικά και ο κανελωγράφος τιμωρείται παραδειγματικά.

Τι πρέπει να κάνετε αν εντοπίσετε κανελωγράφο στο σπίτι σαςΕπεξεργασία

 
Κανελωγράφος στο σπίτι σας; Την κάτσατε!!

Αν δείτε κανελωγράφο στο σπίτι σας, τότε έχετε πρόβλημα. Όμως η Φρικηπαίδεια δεν θα σας αφήσει έτσι! Ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω, μπας και σώσετε τίποτα!

  1. Τηλεφωνήστε την αστυνομία.
  2. Φωνάξτε δυνατά, για να ακούσουν όλοι οι γείτονες.
  3. Ρίξτε άλλο ένα τηλέφωνο στην αστυνομία, μπας και το σηκώσουν αυτή τη φορά.
  4. Πανικοβληθείτε.
  5. Ξαναπάρτε την αστυνομία.
  6. Αρχίστε το τρέξιμο όσο πιο γρήγορα γίνεται, προς άγνωστη κατεύθυνση.
  7. Τηλεφωνήστε την αστυνομία από το κινητό (αφού τώρα πια είστε μακριά από το σταθερό).
  8. Ξεχάστε το σπίτι σας, είναι πλέον αργά, κανελίστηκε...
  9. Μην ξαναπάρετε την αστυνομία, μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα.

Τελικά δεν σας βοηθήσαμε, ε; Μα καλά τι περιμένατε;