Ο ΥπερΚαραγκιόζης ή Καργαγκιόζης είναι συνήθης ήρωας στα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Πορτραίτο του Καραγκιόζη

Διάσημο σελέμπριτι της προπολεμικής, μεσοπολεμικής, πολεμικής αλλά και μεταπολεμικής εποχής της Ελλάδας. Έγραψε τη δική του ιστορία από τις θεότρελες κωμωδίες του και τις απίστευτες γκάφες του. Βέβαια, κανείς δεν διαβάζει την ιστορία του γιατι είναι θεότρελη και γεμάτη με απίστευτες γκάφες.

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Άρτα την περίοδο της Ντουρκοκρατίας. Από μικρός του άρεσε να σκαλίζει τη μύτη του με μπλακεντέκερ και να μην ξυρίζει τα πόδια του γιατί αυτό το κάνουν μόνο οι φλώροι που δεν έχουν μπυροκοιλιές.

Στα 14 χρόνια του παντρέυτηκε την ωραιότατη Αγλαία, κόρη του βασιλέως Όθωνος. Η Αγλαία γεννήθηκε στην Άρτα και από μικρή της άρεσε το καράτε και το πατινάζ. Ο Καραγκιόζης έκανε με την γυναίκα του πολλά πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία συνήθως κατέληγαν σε γέννηση ενός από τους πολυάριθμους ταλαντούχους γιους της οικογένειας, αν και μερικά απλά κατέληγαν σε διάρροια για την Αγλαία, η οποία στο μεταξύ άρχιζε να σουρώνει και να κατσιάζει. Σύντομα είχε καταντήσει σαν την Άννα Βίσση, στο λίγο πιο όμορφο, οπότε και από την ντροπή της παράτησε άντρα και παιδιά και πήγε στη Γερμανία όπου και έκανε καριέρα στην Μουσική και το μπέλι ντάνσιγκ.

 
Δύο από τους γιους του Καραγκιόζη. Εμφανή είναι τα ελληνικά γονίδια της μάνας τους

Ο Καραγκιόζης, πολύτεκνος και μικροαστός πλέον, φορτώθηκε όλα τα οικογενειακά βάρη. Οι γιοί του ο Κολλητήρης ο Κοπρίτης κ ο Μυρικόγκος έγιναν παλληκάρια και ήταν εργατικοί και μετριόφρονες που πασχίζουν για να κάνουν τον πατέρα τους ευτυχισμένο. Πιστός φίλος και σύντροφος στην μιζέρια του υπήρξε ο Χατζηαβάτης, όπου και τον ξέμπλεκε κάθε φορά που οι γκάφες του τον έφερναν σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα μια φορά που έφαγε ένα σάπιο φιρίκι. Αλλοι φίλοι του ηταν ο Νιόνιος,ο Σωλομός,ο Στάυρακας και ο Μορφονιός.

Μοναδικό πρόσωπο στην ζωή του υπήρξε και ο αγαπημένος Μπάρμπα-Γιώργος, βλάχος και θείος στην καταγωγή από τα γνωστά Θειοχώρια της Βάρης, που είχε βαρεθεί να ξυλοφορτώνει τον ανιψιό του. Σε μετέπειτα χρόνια, ο μπάρμπας ματσώθηκε καλά από επιδοτήσεις της ΕΟΚ και αγόρασε Τσερόκι.

Ο Καραγκιόζης ανέπτυξε δεσμούς φιλίας με τον Κώστα Τσάκωνα καθώς και οι δύο υπέφεραν από Μυτοχονδρία και από Εφορία.

ΒιβλιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Καραγκιόζης έγραψε πολύ λίγα βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία κατά λάθος αποδίδονται σε άλλους συγγραφείς. Μεταξύ άλλων ο Καραγκιόζης συνέγραψε:

Προσοχή: Η λίστα αυτή δεν είναι εξαντλητική.

Οικογενειακές ΑσθένειεςΕπεξεργασία

Ο Καραγκιόζης καθώς και τα τέκνα του Καραγκιόζη πάσχουν από Αυτιαγγουρισμό

Κληρονομιά (Legacy)Επεξεργασία

ΚληρονόμοιΕπεξεργασία

Μετά και την κηδεία του αείμνηστου, οι 35 γιοι του και τα κολλητήρια τους επιδόθηκαν σε έναν ατελείωτο δικαστικό αγώνα για το ποιος θα πάρει την πατρική παράγκα, αφού κανείς δεν την ήθελε. Αυτό προκάλεσε μεγάλη έχθρα μεταξύ των παιδιών, αλλά τελικά ευτυχώς η παράγκα κατέρρευσε από μόνη της και στη θέση της οι κληρονόμοι έχτισαν εμπορικό κέντρο με εργολάβο τον Babis Vovos.

Karangiozis FoundationΕπεξεργασία

 
Ένας παλιός κάτοχος βραβείου από το Karangiozis Foundation

Το ίδρυμα Καραγκιόζη (Karangiozis Foundation) έχει αναλάβει να διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία (σε τσίχλες) που άφησε πεθαίνοντας ο αείμνηστος. Κάθε βδομάδα απονέμει τον τιμητικό τίτλο Karangiozis of the Week σε άτομα που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την προώθηση της μαλακίας.

Λίστα σημαντικών παλαιών Karangiozis of the WeekΕπεξεργασία

Προσοχή: Η λίστα αυτή δεν είναι εξαντλητική.

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία


Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Κarangiozis FoundationΕπεξεργασία

ΣυνεχιστέςΕπεξεργασία