Καψούρα (η)

Ή αλλιώς έρωτας, ή αλλιώς μαυρίλα στο κεφάλι σου ή αλλιώς τσιγάρα στα τασάκια σου. Έχει βρεθεί σε διάφορα δοκίμια και Αιγυπτιακούς παπύρους και ως "ο Θεός της χαράς της πεθεράς". Ως επεξήγηση έχουμε την πασίγνωστη μανία των μανάδων να παντρέψουν τα βλαστάρια τους. Είτε είναι παλίκαροι είτε βουτυρομπεμπέκες. Κι αν δεν υπάρχει καψούρα, την εφευρίσκουν.

Στη σημερινή εποχή η καψούρα βρίσκεται σε διάφορους τόπους και περιοχές, με έντονη βλάστηση και υγρό κλίμα. Για να ευδοκιμήσει χρειάζεται συνεχώς πότισμα, κατά προτίμηση μέσω του σάλιου. Μπορεί να αναπτυχθεί ταχύτατα, μέσα σε δευτερόλεπτα και το μέγεθός της κυμαίνεται ανάμεσα σε 50 χτύπους καρδιάς το λεπτό εώς 4000 χτύπους καρδιάς το λεπτό.

Σημασιολογικοί συσχετισμοίΕπεξεργασία

 
Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν υποφέρουν από καψούρα;

Ανέκαθεν μπέρδευαν την καψούρα με την αγάπη, θεωρώντας τες συνώνυμες λέξεις. Ας διευκρινιστεί λοιπόν, ότι πρόκειται για δύο εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία του πλανήτη μας. Η καψούρα περιέχει παραπανίσιο ιδρώτα, παραπανίσια νικοτίνη, βλάβη στο συκώτι από το ποτό, σαχλά τραγούδια κατά προτίμηση του Ρέμου και του Πλούταρχου αλλά κυρίως του Οικονομόπουλου και αν πρόκειται για τους πιο κουλτουριάδηδες, φτάνουμε ως και Coldplay (π.χ. Fix you).
Αν ψάχνετε τον ορισμό της αγάπης, παρακαλώ πληκτρολογήστε τον στην Αναζήτηση.

Η καψούρα βρίσκεται στο ύψιστο στάδιο ανάπτυξης, ειδικά όταν ανάμεσα σε δύο και καλά ερωτευμένα τζουτζούκια, ο ένας εκ των δύο γυρνάει την πλατάρα του και πάει σε άλλη παραλία. Παίρνοντας μαζί και το αντιηλιακό του άλλου. Οπότε ο άλλος μένει μπουκάλα, χωρίς το ταίρι του και κυρίως χωρίς αντιηλιακό. Αποτέλεσμα το κάψιμο. Σώματος και ψυχής. Έχει παρατηρηθεί ότι το πυρπόλημα της ψυχής κρατά κατά 2,4 χρόνια περισσότερο απ' ότι το κάψιμο στα μπράτσα, για παράδειγμα.

ΑντιμετώπισηΕπεξεργασία

Για να ξεπεράσει κανείς την καψούρα, συστήνονται από τους ειδικούς και τους διάφορους καρδιολόγους καθώς και οδοντιάτρους (βλέπεις μας πονάει το δοντάκι μας συνήθως), τα εξής:

 • ο συνεχής και ασταμάτητος ύπνος (ώστε να περνά γρήγορα ο καιρός),
 • η αποχή από φράουλες και σαμπάνια (καθώς ανεβάζουν τη λίμπιντο),
 • οι συζητήσεις με τους φίλους σου που κοντεύουν να σε λιντσάρουν (τους έχεις πρήξει),
 • η γυμναστική (πάντα στα γυμναστήρια συχνάζουν μανάρια που σε κάνουν να ξεχάσεις την μπυροκοιλιά του γκόμενου/ γκόμενας που είχες),
 • η κατανάλωση άπειρης κόκα κόλας (για να πονάει το στομάχι και να ξεχνάς τον άλλο πόνο),
 • η κατάποση αλμυρού νερού στη θάλασσα (η μύτη αρχίζει να τσούζει οπότε παρακαλάς να τελειώσει το μαρτύριο κι ας μη γυρίσει ποτέ ο άλλος),
 • το κάπνισμα στριφτών τσιγάρων (μέχρι να το στρίψεις έχεις βαρεθεί τη ζωή σου και βγαίνεις βόλτα να πάρεις αέρα),
 • οι επισκέψεις σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες (ώστε τα νεύρα σου να φτάσουν στα ύψη και να ξεχάσεις το θυμό σου για την αποτυχημένη απόπειρα να αποκτήσεις κι εσύ το παντοτινό σου ταίρι),
 • η παρακολούθηση της ταινίας Fight Club (για κάποιον λόγο σε κάνει να αποκόβεσαι από το περιβάλλον σου),
 • οι συνομιλίες με τους ταξιτζήδες (μιλάνε τόσο πολύ που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τίποτα) και άλλα παρόμοια.

ΠαρενέργειεςΕπεξεργασία

Όταν η καψούρα κρατήσει πάνω από 2 μήνες και κανένας εκ των δύο τζουτζουκακίων δεν γίνει Λούις, η καψούρα εξαφανίζεται. Μένει η βαρεμάρα, η γκρίνια και η οδοντόβουρτσά του/ της, στο μπάνιο σου.

Το πώς θα ξεφύγει κανείς από αυτό είναι δικό του θέμα. Υπάρχουν τρεις λύσεις:

 1. αναζήτηση νέας καψούρας.
 2. η κρεμάλα (όπως την εννοεί ο Κωνσταντάρας στην ταινία η Αλίκη στο ναυτικό)
 3. η αμνησία (οπότε ξεχνάς ότι ήδη τον/ την έχεις καψουρευτεί, οπότε πάλι απ' την αρχή)

Εσωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

  Το άρθρο αυτό αφορά ένα ιατρικό θέμα. Αν είστε τόσο ηλίθιοι ώστε να εμπιστευτείτε την Φρικηπαίδεια για να σας δώσει πληροφορίες για μια ασθένεια ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό με την Ιατρική Επιστήμη θέμα, τότε εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Αιωνία η μνήμη σας.