Ο Κουφός είναι επαγγελματίας λουφαδόρος, ο οποίος κάθε μέρα κατεβάζει τον άμπακο και μετά δεν ακούει από τους στομαχικούς ήχους. Γεννήθηκε στην Πράγα, από επίσης επαγγελματία κουφό και λουφαδόρο και μάνα ζητιάνα. Ο Μπάμπης είναι ο καλύτερος φίλος του και δεν τον βλέπει ποτέ γιατί δεν τον ακούει που του βαράει την πόρτα. Είναι άσσος στο μπαστούνι, στον ύπνο και στο τάβλι, ενώ έχει και ένα σκύλο που τον λένε Ρούλη.

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες ξοδεύει όλα του τα λεφτά για πόρτες καθώς κάποιος έξυπνος του τις παίρνει και φεύγει. Έτσι δεν έχει λεφτά να πάρει φραπέδες και τσιγάρα. Ακόμα αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για τη χαμένη μύγα του, τη Λιλίκα και προστάζει όποιον την έχει, να του τη φέρει πίσω και να μη μυγιαστεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία κουτσομπολιά της κυρα-Κώσταινας, αυτός και ο Μήτσος ο Περιπτεράς τσακώθηκαν για τη μεταγραφή του Σαβιόλα στον ΠΑΟ και διέψευσαν τις φήμες για την απόκτηση του Μπέκαμ από τον Αλμωπό Αριδαίας. Ακούστηκε μάλιστα, ότι ο Εθνικός Σιδηροκάστρου του πρόσφερε περισσότερα...