Θάνατος.png Το άρθρον αυτόν εστί θανατηφόρον!!!,
συνεχίστε με δικιά σας ευθύνη
Κώνειο Plus+. Με 50% περισσότερο δηλητήριο και έξτρα φυσαλίδες!

Το κώνειο είναι ένα αρχέγονο αφροδισιακό αναψυκτικό, το οποίο προσέφεραν οι Ινδιάνοι στους Πέρσες μετά τη μάχη του Μαραθώνα. Οι Ελ της Σπάρτης το διέθεσαν στους απογόνους τους λόγω έλλειψης Viagra και πατέ φουά-γκρα. Ένας από αυτούς που το δοκίμασαν ήταν ο Σωκράτης.

ΣυστατικάΕπεξεργασία

Βασικό του συστατικό αποτελεί η κωκ-ακώλα. Βασικές του ιδιότητες ήταν το ρίγος, η εμμηνόπαυση, η πλήξη, η παχυσαρκία και ο πριαπισμός, ο οποίος κατά την εξέλιξη του γίνεται ανεξέλεγκτος, επιφέροντας αυτο-τύφλωση, σπασμούς, και τελικά το θάνατο.

Το Κώνειο Plus+ διαθέτει 50% περισσότερο δηλητήριο και διατίθεται από τις WizPublications, Inc. Το κώνειο (αγγλ. poison hemlock) είναι φυτικό δηλητήριο. Οφείλει την ονομασία του στο ρήμα "κωνάω", που σημαίνει "περιστρέφω" (αρχ. ελλ. παράγωγο "κώνος" = σβούρα). Παράγεται από το φυτό κώνειον το στικτόν (Conium maculatum). Το φυτό είναι πολύ κοινό στην Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Στην Αρχαία Αθήνα χρησιμοποιούνταν για τις ναρκωτικές του ιδιότητες από τους ιεροφάντες (ως αναφροδισιακό).

Η δραστική ουσία του κωνείου είναι το αλκαλοειδές κωνειΐνη. Θεωρείται, μαζί με την νικοτίνη, το ισχυρότερο των φυτικών δηλητηρίων. Το βασικό της μειονέκτημα είναι ότι είναι ισχυρά πτητική ένωση και, κατά συνέπεια, μη πρόσφατα παρασκευάσματα χάνουν σταδιακά την δηλητηριώδη ισχύ τους.

Η κατάποση εκχυλίσματος (κυρίως φύλλων και βλαστών) κωνείου προκαλεί ανώδυνο θάνατο. Στην αρχή τα αισθητήρια νεύρα νεκρώνονται από την περιφέρεια προς το κέντρο. Υπάρχει απώλεια των μυικών δυνάμεων, αμβλύνονται οι περιφερειακές αισθήσεις, το ανακλαστικό τόξο του νωτιαίου μυελού προκαλεί τρόμο και σπασμούς. Τέλος, επέρχεται ύπνος, εγκεφαλική νάρκη και, τελικά, θάνατος.

Από πού μας ήρθε;Επεξεργασία

Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα πιθανότατα μέσω του τυφλού Σπαρτιάτη που γλύτωσε από τους 300 στις Hot Gates, ο οποίος το έκλεψε από τον Ξέρξη για να εκδικηθεί για το χαμένο μάτι του. Ο Σπαρτιάτης αυτός μισούσε τους Μεσσήνιους είλωτες και όσους υποστήριζαν στον ποδόσφαιρο την Καλαμάτα και ιδιαίτερα τον Γεωργάτο (ο οποίος όμως έπαιζε στην Παναχαϊκή, σύμφωνα με πληροφορίες).

Προσπαθώντας να ανατρέψει τα σχέδια του καραφλού, θέλησε να σκοτώσει τον πρόεδρο της ομάδας της οποίας γυάλιζε τον πάγκο, τον Σωκράτη Κόκκαλη, γράφοντας πάνω στο μπουκαλάκι με το κώνειο το όνομα "Σωκράτης" και βάζοντας το στα ξυριστικά του προέδρου. Από κάποια τραγική ειρωνία της τύχης, το μπουκάλι κατέληξε στο ράφι του γνωστού φιλόσοφου, ο οποίος ήταν στη στενή για φοροδιαφυγή και ο οποίος (γνωστός τζαμπατζής) το ήπιε και τα τίναξε.

Τη σημερινή εποχή το κώνειο υπάρχει ακόμα και σερβίρεται ζεστό-ζεστό στο κωλόμπαρο-πάμπ gay-club Hot Gates (Θερμοπύλες) που κατασκευάστηκε στην περιοχή και πήρε το όνομά της, αλλά με την αρνητική σημασία του. Η ονομασία σήμερα είναι διφορούμενη (ωχ, είπα σοβαρή λέξη) και παραπέμπει σε "καυτά αγόρια" που είναι άλλωστε η γνωστότερη ατραξιόν του κωλόμπαρου, αλλά και σε "καυτές πύλες" (μάλλον της κολάσεως, αφού όσοι εισέρχονται στο κωλόμπαρο δεν ζουν για πολύ). Συχνάζουν κυρίως φιλόσοφοι που θέλουν να αυτοκτονήσουν (πιθανόν ο Λιαντίνης από εδώ προμηθεύτηκε το κώνειο του, πριν το ταξίδι αναψυχής που έκανε στον Ταΰγετο). Επίσης συχνάζουν πάρα πολλά ΕΜΟ και γκοθάδες, μιας που και αυτοί θέλουν συνέχεια να αυτοκτονούν.