Το μήλο είναι τροφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί (εκσφενδονιζόμενο με μεγάλη ταχύτητα και μοχθηρό ύφος) και ως όπλο προς απόκρουσιν ιατρών. Ο αρεσκόμενος εις την βρώσιν μήλων ονομάζεται "βρω-μήλος" (κατ' άλλους βρω-μύλος, περίπτωσις προφανούς παρετυμολογίας).

Πρόσωπα συσχετισθέντα με μήλα:

 • Μίλων ο Κροτωνιάτης, αρχαίος παλαιστής
 • Μίλων Φιρίκης, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επί Μυκηναϊκής εποχής
 • Καθηγητής Μύλλερ (προφέρεται Μύλααααα), διάσημος ψυχίατρος
 • Λόλα, κορασίς υπεραγαπώσα τα μήλα
 • Άννα, αδελφή της προαναφερθείσης
 • Έλλη, φίλη των προαναφερθεισών, μυστηριώδους προελεύσεως
 • Αιμίλιος το μήλο
 • Εύα

Το μήλο και η σύγχρονη ΦυσικήΕπεξεργασία

 • Τα μήλα είναι υπεύθυνα για την γένεση και διατήρηση των λεγομένων "Νευτωνείων δυνάμεων".
 • Το σχήμα του μήλου έχει χρησιμοποιηθεί από τους Ελ για την δημιουργία του μαγνητικού πεδίου της Γης.

Το μήλο και τα σύγχρονα ΜαθηματικάΕπεξεργασία

 • Τα μήλα κατέχουν κεντρικήν θέσιν εις το αποκαλούμενον "Αίτημα του Venn", επί του οποίου θεμελιούται η αριθμοθεωρία. Συγκεκριμένως η Άννα λέγει "Λόλα, να ένα μήλο" και η Λόλα απαντά "Άννα, να ένα άλλο". Ο Venn ισχυρίζεται ότι και η Λόλα εξυπονοεί ένα άλλο μήλο. Βάσει της Αρχής της Απροσδιοριστίας των Φρούτων όμως, όπως διατυπώθηκε από τον Αλτσχάιμερ (Βραβείο Νόμπελ 2009), δεν είναι διόλου αναγκαίον η Λόλα να αναφέρεται υποχρεωτικώς σε μήλο, πράγμα το οποίο εξοργίζει τους ακολουθούντας τον Venn. H διάστασις αυτή των απόψεων έχει χωρίσει τους μαθηματικούς εις δύο λυσσωδώς αντιμαχομένας φατρίας, τους "'Μηλολάτρας" και τους Μηλομάχους".

Το μήλο και η σύγχρονη ΠολεοδομίαΕπεξεργασία

Νέα Υόρκη = Μεγάλο Μήλο

Το μήλο και η σύγχρονη ΠληροφορικήΕπεξεργασία

Δεν υπάρχουν παραδείγματα. Doh! Apple...

Το μήλο και το σύγχρονο ντιζάινΕπεξεργασία

Apple

Το μήλο και η παραδοσιακή μουσική της πατρίδας μαςΕπεξεργασία

Μήλο μου κόκκινο
ρόιδο βαμμένο
(Δημώδες Μακεδονίας)


Έσυρα το μήλον, εσύρα το μήλον
Πάνω στη μηλία ... (Δημώδες Κύπρου)

Το μήλο και οι αγώνες της εργατιάς για ένα καλύτερο αύριοΕπεξεργασία

Στην Αθήνα μες στο κέντρο
φύτρωσε καινούργιο δέντρο
έχει κόκκινα τα φύλλα
και ολόγλυκα τα μήλα
(όπερ έδει δείξαι)

Το μήλο και η πτώση του ανθρώπουΕπεξεργασία

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, η Εύα ανησυχούσε γιατί έβλεπε τον Αδάμ πολύ φιλάσθενο και τον έβαζε να τρώει μήλα. Πάντως ο Αδάμ δεν ήτανε βρωμήλος, γιατί δεν του άρεσε να τα τρώει, αλλά το έκανε για να γλυτώνει την κρεβατομουρμούρα. Επίσης στην πραγματικότητα δεν ήτανε ούτε φιλάσθενος, αλλά είχε πάθει μια ψιλοκατάθλιψη όταν ο Αχιλλέας την έκανε από τον Παράδεισο και έφυγε για διακοπές στη Σκύρο, ενώ αυτός είχε ξεμείνει με την Εύα. Τελικά φύγανε και ο Αδάμ με την Εύα από τον Παράδεισο, αλλά για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με μήλα αλλά με κάτι καινούριες συνήθειες της γυναίκας. Τις βρωμιές για τα μήλα αρχίσανε να τις διαδίδουνε κάτι συκιές για αντιπερισπασμό, ειδικά μετά από όσα έγιναν με τους πρώτους πρωτόπλαστους.

Το μήλο και οι Νόμοι του ΝεύτωναΕπεξεργασία

 • Το μήλο δεν πρέπει ποτέ να πέσει στο κεφάλι σου(ιδίως αν έχει ποτιστεί με εντομοκτόνα)! Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μολύνσεως(η λεγόμενη μηλίτιδα) ενώ παράλληλα δημιουργείται το σύνδρομο του καρούμπαλου(μία εξαιρετικά επώδυνη κατάσταση διάρκειας 3-4 ημερών κατά την οποίαν από το κεφάλι μας βγαίνουν συνέχεια καρούμπαλα στο μέγεθος καρυδιού ή και φιρικιού σε ακραίες περιπτώσεις)!
 • Τα μήλα δεν πέφτουν ποτέ προς τα επάνω (θεμελιώδης πρακτικός κανόνας της γεωπολιτικής)!
 • Τα μήλα προέρχονται από τις μηλιές!!!
 • Όταν ένας γιατρός τρώει ένα μήλο την ημέρα θεωρείται μαζοχιστής!

ΜηλίτιδαΕπεξεργασία

Μηλίτιδα ονομάζεται μία σχετικά πρόσφατη πάθηση που έχει να κάνει με την φλεγμονή που προκαλείται στον άνθρωπο λόγω της πτώσης κάποιου μήλου επάνω του! Εμφανίζεται αμέσως με το που θα πέσει το μήλο στο κεφάλι του ατόμου και ο μόνος τρόπος θεραπείας είναι με τον αποκεφαλισμό του ατόμου! Άλλη απλούστερη θεραπεία δεν ενδεικνύεται.

Φρούτα και λαχανικά

ΑγριόμηλοΜήλοΜανταρίνοςΜπανάνεςΣαγκουίνοςΒελανίδιαΑγγουράκιαΛεμόνιαΦασολάκιαΠατάταΜαϊντανόςΜπάμιαΝτομάταΕλιάΣτρουμφόμουραΣταφύλιΤσακώνικη μελιτζάναΧόρταΛαχανάκια Βρυξελλών