“Tα MAC είναι ο εφιάλτης των πατζουριών”

- iOscarWild για τα MAC

“Από τότε που η Απλ έβγαλε το ΜΑΚ 10 δεν κλείνω μάτι!”

- Ο Βασίλειος Πύλας για το νέο ΜΑΚ ΟΣ ΕΞ

“Το mac ως λειτουργικό αναφέρεται σε 3ο πρόσωπο ενικού. Ουδέτερο. ΤΑ σημαίνει οι υπολογιστές mac. Καλά, και με το Λίνουξ έτσι δεν γίνεται;;; -.-”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τους πάνω, τους κάτω, αριστερά δεξιά διαγώνια ευθεία κατακόρυφα παράλληλα...


“ναι... και με ΤΟ Λίνουκς έτσι γίνεται...αναφέρεται στο τρίτο ενικό... ”

- το φρικτό Λίνουκς για τον Όσκαρ Ουάιλντ και το Λίνουκς

“Τo ΜacOSX είναι ένα τραβεστί BSD. Τους είχα πετύχει στο Love Parade του Βερολίνου πέρσι.”

- O Όσκαρ Ουάιλντ για το ΟΕ-ΣΕΞ

Τι διάολο είπαμε ότι είναι;Επεξεργασία

  • Το Mac είναι ο χειρότερος εφιάλτης του Λειτουργικού Ξυσίματος Windows. Όλοι νομίζουν ότι το έφτιαξε ο Στηβ ο Δουλευταράς (βλ. Στηβ Τζομπς), αλλά στην πραγματικότητα το προωθούσε ένας άτυχος μαλλιαρός που έγινε δάσκαλος στο Στρουμφοχωριό, και κανείς δεν θυμάται το όνομά του πια.
  • Ο σατανικός πιγκουίνος ήταν ο πρώτος που έγινε έξαλος με το Mac OS X, και έκανε απεργία πείνας και μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, επειδή μοιράζονταν τον ίδιο πυρήνα (περίπου ας πούμε). Φυσικά δεν κατάφερε τίποτα αφού δεν είχε δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πού πα ρε Καραμήτρο;
  • Παρόλο που η μάνα μηλοεταιρία το αποκρύπτει, οι προγραμματιστές για τις πιο καινουργιοτερότερες εκδόσεις είχαν προσληφθεί από τα Βριλ.
  • Ο Τσακ Νόρις πάλι, πρέπει να ήταν ο designer μιας και το Mac πλημμυρίζει Γαμιστερότητα στην εμφάνιση.
  • Επίσης όποιος χρησιμοποιεί αυτό το λειτουργικό σύστημα έχει αποκλειστικό δικαίωμα να αποκαλεί το πουλί του οποιουδήποτε πατζουρατζή μικρό. Καλά, ίσως είναι αποκλειστικό μόνο γι' αυτόν και τον σατανικό πιγκουίνο.

Ιστορική εξέλιξηΕπεξεργασία

Την Εποχή του ΛίθουΕπεξεργασία

 
Mac λίθινης εποχής με το διάσημο μηλαράκι

Οι υπολογιστές Μac (Μακ) δημιουργήθηκαν από φοιτητές της Μάκειους Σχολής και φτάσανε μεχρι την έκδοση 3 όπου η Μηλοεταιρία αγόρασε τα κόπυράιτς και εξέλιξε το λειτουργικό σύστημα. Έχει περάσει από στάδια 4,5,6,7,8,9 και 10 ή αλλιώς Χ.

Απ' το MAK βγήκε και η γνωστοτατότατη φράση "Once you MAK, you can't go ΜΠΑΚ" που σημαίνει κατά λέξη ότι τα παντζούρια είναι μια μαλακία και μισή.

Η μηλοεταιρία είναι επίσης πασίγνωστη για την συνήθειά της να αγοράζει άκυρα domain name, π.χ. iSchool.com, iGamame.edu κτλ.

Επίσης είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατασκευάστρια λαπτοπίων που για να μπουν σε αναμονή και να ξανανοίξουν οι συσκευές της δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβάζεις το καπάκι μέχρι να καταλάβει τι γίνεται και να χαλάσουν οι βίδες.

Ο Βασίλης Πυλάς έκανε κάποτε μια συμφωνία με τον Στηβ Δουλευταρά για να βάζουν τον φυλλοκτ... φυλομερτ... browser της Μικρομάλακης (γνωστός και ως Ίντερνετς Εξερευνητής) σε όλα τα mac. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξέργερση των Apple fanboys, την δυσφορία των Apple fanboys και παράπονα απ' τα Αpple fanboys. Α, και τη δυσφορία των Αpple fanboys. Την εξέργερση τη ξέχασα;;; Επίσης υπήρχαν έντονα παράπονα. Από Αpple fanboys πάντα... Υπήρχε και μεγάλη δυσφορία...

Την Εποχή του ΧαλκούΕπεξεργασία

Τον 372ο αιώνα WJA (With Jobbs Again) εφευρέθηκε από καθηγητές του Καμένη Γέφυρα (βλ. Κέιμε-μπριτζ) υπό την καθοδήγηση φοιτητών της Μάκειου Σχολής φυσικά, το πακέτο εφαρμογών iLife και iWork. Το iLife περιλαμβάνει τις εφαρμογές iTunes, Garage Band, iPhoto, iVideo, iStodiaolo, iGamhsou, iParata mas iPare-mas-mia-pipa κλπ. Το iWork περιλαμβάνει τις εφαρμογές iTunes FW (for work), Grafeio Band, iPhoto FW, iVideo FW, iStodiaolo afentiko, iGamhsou afentiko, iParata mas afentiko, iPare-mas-mia-pipa afentiko κλπ. Οι μισές βέβαια εφαρμογές ήταν σχεδιασμένες ειδικά για τους Έλληνες, πιο πολύ τους υπαλλήλους. Οι σουίτες αυτές είναι τσάμπα με κάθε υπολογιστή Apple, μέχρι να βγει η καινούρια έκδοση και να σου πρήξουν τα αρχίδια μέχρι να σου πιάσουν το κώλο για να το αγοράσεις.

Βέβαια υπάρχουν και premium εφαρμογές, τις οποίες αγοράζει ο κάθε χρήστης με κάνα δυο εκατομμύρια bitcoin παραπάνω (μιας και του περισσεύουν), όπως iOf-the-tiger, iLiner και φυσικά η πιο x-treme application, η i... i-i-i-iPouerto Riko!

Την Εποχή του ΣιδήρουΕπεξεργασία

Πρόσφατα απέκτησαν την ειδικότητα να τρέχουν Πατζούρια. Βέβαια το να τρέχουν Πατζούρια μέσα σε οποιοδήποτε λειτουργικό μπορεί να εμφανίσει το μήνυμα "Τα πατζούρια πήραν μυρωδιά ότι κουνήσατε το ποντίκι. Θέλετε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές;" και όταν ξαναανοίξει ο υπολογιστής να λένε "Τα πορτοπαράθυρα ανίχνευσαν ξεκίνημα του υπολογιστή αλλά ή περιοχή σας δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες για να τρέξετε πορτοπαράθυρα.Θέλετε να κάνετε επανεκίνηση;"

Για τους σοβαροφανείς, υπάρχει σχετικό άρθρο στη Βικιπαίδεια για τα Mac.

Μία καινούρια εφεύρεση των Βριλ που πάλι αγόρασε τα κόπυ ράιτς ο Στηβ Δουλευταράς ήταν η XoP TV (Χionia or Parasita TV) που πήρε το καινούριο όνομα Apple TV. Βέβαια το παλιό της όνομα δεν ξεχάστηκε μιας και κάνει τους πάντες να χορεύουν στο ρυθμό του τραγουδιού του Σάκη, τραγουδώντας...: "ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ, ΧΙΟΝΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣΜΕΝΩ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΕΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑ... ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ" (βλ. Χρόνια Πολλά). Βέβαια αν ο Βασίλης Πυλάς φτιάξει ποτέ Μικρομάλακη TV, τότε δυστυχώς δεν θα το τραγουδάει πια κανείς για τη ΧoP...

iTodayΕπεξεργασία

Ρίχτε μια ματιά καλύτερα στα παρακάτω: