Τηλεοπτική μάστιγα των μέσων της δεκαετίας του '90. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως, μαζί με τη Φωσκολιάδα, ευθύνεται για το 96% των κρουσμάτων Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένες νοικοκυρές.

Το ΈποςΕπεξεργασία

δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει και η Βικιπαίδεια για' τα χάλια της. Διαβάζετε με δική σας ευθύνη!

Η Οδύσσεια τη Μαρίας της γειτονιάς διαρκεί γύρω στα 30 χρόνια, κατά τα οποία η μοίρα τη χτυπάει αλύπητα- σα χταπόδι. Λέγεται, επίσης πως ο Ξέρεις-Ποιός της έριξε ροχάλα, όταν ήταν ακόμη βρέφος. Να σημειωθεί πως όλες αυτές τις περιπέτειες, η Μαρία τις περνάει αλλάζοντας μορφές και ονόματα και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ξεγελάει κάποιες γιαγιάκες με προχωρημένη άνοια αλλά όχι και τον δόκτωρα Δημοσθένη Λιακόπουλο ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει ανακαλύψει την πραγματική της φύση (είναι ένα μαζοχιστικό διαγαλαξιακό Βριλ που παίρνει διάφορες ανθρώπινες μορφές)

Προειδοποίηση για σπόιλερς, αεροτομές, ζάντες αλουμινίου.
Με τα σπόιλερς το άρθρο γίνεται πιο αεροδυναμικό και πιο καγκουρεμένο. Ακόμα μπορεί να σας γλιτώσει από την ανάγνωση ενός βιβλίου ή την παρακολούθηση μιας ταινίας αφού θα γνωρίζετε το δήθεν αναπάντεχο τέλος.
Συνεχίζετε με δική σας ευθύνη.

ΥπόθεσηΕπεξεργασία

Η Μαρία είναι ένα φτωχό-πλην τίμιο-κορίτσι που μεγαλώνει σε μια φτωχογειτονιά πουλώντας σπίρτα για να ζήσει, μαζί με το μικρό της αδερφό, το Βασιλάκη Καΐλα. Μια μέρα τη χτυπάει ένα αυτοκίνητο και μένει τυφλή, αλλά δεν το βάζει κάτω, συνεχίζει να πουλάει σπίρτα, σκουντουφλώντας στις γωνιές και στις κολώνες ενώ ο αδερφός της γυαλίζει τα παπούτσια των πλουσίων.
Μια μέρα, ο κακός δον Ροντρίγκο, πιάνει τη Μαρία και την οδηγεί στη φάρμα του όπου και τη βιάζει. Μετά το βιασμό, η Μαρία ξαναβρίσκει το φως της (λόγω του σοκ) αλλά χάνει ό,τι πολυτιμότερο έχει: μία μαϊμού τσάντα "πράντα" που είναι ό,τι της έχει απομείνει από τη μανούλα της. Όσο για το δεύτερο πολυτιμότερο, αυτό ως εκ θαύματος δεν το χάνει και έτσι στο χωριό τη φωνάζουν "Μαρία-Χουάνα η παρθένα". Στο μεταξύ, τρέχοντας να ξεφύγει από το Δον Ροντρίγκο, η Μαρία-Χουάνα συγκρούεται μετωπικά με μία βόσκουσα γελάδα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Εκεί γνωρίζει τον γοητευτικό γιατρό Χοσέ Φερνάντο, ο οποίος την ερωτεύεται σφόδρα. Τον ερωτεύεται και αυτή αλλά δεν μπορεί να χαρεί τον έρωτά της γιατί η σύγκρουση με τη γελάδα την έχει αφήσει ανάπηρη. Ο Χοσέ Φερνάντο τη γνωρίζει στην οικογένειά του, ο πατέρας του όμως και η μητριά του, η Πεπίτα, δεν την θέλουν γιατί είναι φτωχή και ανάπηρη και τη φωνάζουν "η παρακατιανή". Έτσι, η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα, που δεν δέχεται τις προσβολές, σέρνει το σακατεμένο της κορμί και φεύγει από το σπίτι του Χοσέ Φερνάντο.
Ξαναγυρνάει στην παλιά της γειτονιά και επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες πουλώντας, εκτός από σπίρτα και χαρτομάντηλα. Αυτό που δεν ξέρει όμως, είναι πως, αν και εξακολουθεί να είναι παρθένα, είναι πια έγκυος από το Χοσέ Φερνάντο. Μια νύχτα με καταιγίδα λοιπόν, η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα, φέρνει στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά του Χοσέ Φερνάντο, τα οποία ονομάζει Χοσέ και Φερνάντο. Επειδή όμως δεν μπορεί να τα ζήσει τα δίνει για υιοθεσία σε μια πλούσια οικογένεια. Στο μεταξύ, ο αδερφός της ο Καΐλας, που έχει μπαρκάρει στα καράβια, πνίγεται σε ένα τραγικό ναυάγιο. Το καλό είναι ότι είχε ασφάλεια ζωής και έτσι με τα λεφτά της ασφάλειας, η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος πηγαίνει στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε μια εγχείρηση που θα την κάνει να ξαναπερπατήσει. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι ο γιατρός που την εγχειρίζει είναι ο Χοσέ Φερνάντο.

Έτσι, όταν ξυπνάει από την εγχείρηση, η ευτυχία είναι έτοιμη να της χτυπήσει την πόρτα, αφού πια έχει λεφτά, μπορεί να περπατάει και έχει ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής της. Αλλά όοοοοχι, αν νομίζετε πως οι σαδομαζοχιστικές τάσεις των απανταχού γιαγιάδων θα άφηναν την ιστορία να τελειώσει εδώ είστε πολύ γελασμένοι! Δε βλέπετε που ακόμα έχει τρύπες το σενάριο??

Δώσε πόνο στο λάο!Επεξεργασία

Συνεχίζουμε λοιπόν: πάνω που η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος-Εσμεράλδα είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τον αγαπημένο της, ακούει έναν άλλο γιατρό να τον φωνάζει με το πραγματικό του επώνυμο (το οποίο αυτή αγνοούσε) και συνειδητοποιεί πως ο αγαπημένος της είναι γόνος της οικογενείας στην οποία άνηκε το καράβι που σκυλόπνιξε τον αδερφό της. Την κάνει λοιπόν με ελαφρά πηδηματάκια (τώρα που μπορεί) από το νοσοκομείο και γυρνάει στο Μεξικό για να κλάψει τη μοίρα της.
Επειδή όμως τώρα πια είναι πλούσια, πέφτει θύμα αδίστακτων απαγωγέων οι οποίοι όμως δεν έχουν υπολογίσει πως η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος- Εσμεράλδα είναι μόνη κι έρημη σαν την καλαμιά στον κάμπο και δεν έχει κανέναν συγγενή να πληρώσει τα λύτρα. Έτσι, οι απαγωγείς τη βιάζουν, της δίνουν και μία στο κεφάλι και την αφήνουν ξερή.
Όταν συνέρχεται, έχει πάθει αμνησία και δε θυμάται τίποτα. Περιπλανιέται στους δρόμους σαν χαμένη, μέχρι που την περιμαζεύουν οι υπηρέτες ενός πλούσιου κυρίου. Ο κύριος αυτός δεν είναι άλλος από το δον Ροντρίγκο, τον άντρα που είχε βιάσει την Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος-Εσμεράλδα-Ροζαλίντα πάνω στο άνθος της νιότης της. Ο δον Ροντρίγκο είναι πια στα τελευταία του, αλλά όταν την βλέπει, την κοιτάει καλά καλά και παρατηρεί μια κρεατοελιά που έχει στο πηγούνι. Την ίδια κρεατοελιά έχει και ο ίδιος γι αυτό τον ζώνουν τα φίδια. Να μην τα πολυλογώ, ανακαλύπτει πως η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος-Εσμεράλδα-Ροζαλίντα είναι η χαμένη του κόρη και μόλις συνειδητοποιεί το κακό που της έκανε δεν αντέχει το σοκ και πεθαίνει, αφού πρώτα της αφήσει όλη του την περιουσία στη διαθήκη του. Η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος-Εσμεράλδα-Ροζαλίντα βέβαια, παρακολουθεί όλα αυτά με το βλέμμα του βοδιού καθόσον, όπως είπαμε, έχει υποστεί πλήρη αμνησία και έχει μετατραπεί σε παντελώς ηλίθια (πράγμα όχι δύσκολο).
Στην κατάσταση αυτή, αποφασίζει να κόψει το όνομα-σιδηρόδρομο με το οποίο τη βάφτισαν και να το κάνει Πάρις, όπως η αγαπημένη της πόλη. Έτσι περνάει μερικά χρόμια αφασίας και κραιπάλης, σπαταλώντας την κληρονομιά που της άφησε ο Δον Ροντριγκο Χίλτον, γυρίζοντας πορνοταινίες και πληρώνοντας μουσικούς παραγωγούς να της βγάλουν δίσκο αν και εντελώς παράφωνη. Διάσημη πια, η φωτογραφία της κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Χοσέ-Φερνάντο την βλέπει στις ειδήσεις του Σταρ και την αναγνωρίζει και, έχοντας μείνει με την απορία γιατί τον παράτησε, τρέχει κοντά της. Αυτή, τον περνάει για ενοχλητικό θαυμαστή και τρέχει για να τον αποφύγει. Κυνηγιούνται στους δρόμους του Μεξικού, μέχρι που της πέφτει στο κεφάλι μια στάμνα και πέφτει ξερή. Ο Χοσέ-Φερνάντο τρέχει κοντά της και όταν αυτή συνέρχεται τα θυμάται όλα.
Την ώρα που σηκώνονται να φύγουν βλέπουν δύο ζητιανάκια στη γωνία και η Πάρις-πρώην-Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος-Εσμεράλδα-Ροζαλίντα πάει να τα βοηθήσει, θυμούμενη τα νιάτα της. Ρωτάει τα παιδάκια πώς τα λένε και εκείνα απαντούν Φερνάντο και Χοσέ και τότε συνειδητοποιεί πώς είναι τα χαμένα παιδιά της. Ο Χοσέ Φερνάντο, σε έξαλλη χαρά που έγινε πατέρας, παίρνει την οικογένειά του και την πηγαίνει στο σπίτι του. Εκεί η μητριά του η Πεπίτα είναι έτοιμη να φέρει νέες αντιρρήσεις, όταν γίνεται ένα ακόμη θαύμα: η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος-Εσμεράλδα-Ροζαλίντα τη βλέπει να κρατάει μια μαϊμού τσάντα "πράντα" και αναφωνεί "μα αυτή είναι η τσάντα που μου είχε αφήσει ενθύμιο η μανούλα μου"!

Είναι περιττό να περιγράψω τις χαρές και τα πανηγύρια που ακολούθησαν (εξάλλου αυτά διήρκεσαν 15' σε αντίθεση με τις 7865875645876584 ώρες δυστυχίας και καταφρόνιας που προηγήθηκαν), η Μαρία-Χουάνα-Κονσουέλα-Πακίτα-Μιλάγκρος-Εσμεράλδα-Ροζαλίντα παντρεύτηκε το Χοσέ-Φερνάντο, κουμπάρος ήταν ο αδερφός της ο οποίος τελικά είχε επιζήσει από το ναυάγιο... ..και ζήσαν αυτοί καλά και οι γιαγιάδες μας με χάπια.

Τα σπόιλερς τελειώνουν εδώ. Δεν έχουμε να σας χαλάσουμε κάτι άλλο.
Τώρα μπορείτε να σβήσετε τον υπολογιστή σας με ασφάλεια.
Προειδοποίηση για Φόιλερς
Γιατί δεν πήγε στον γάμο η Σοράγια; Συνεχίζετε με δική σας ευθύνη.