Μεγάλη Δούκισσα των Βαλκανίων με ιδιαίτερο ταλέντο στην παρασκευή ντολμάδων. Λένε πως πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα αν και στη περίπτωση της Μαρίκας ψιλοφαινότανε πάντα γιατί λόγω του μεγέθους της δε μπορούσε να κρυφτεί τελείως. Η ιστορία θα της καταλογίσει την γνωριμία της με το πλάσμα Μ. που εκ των υστέρων αποδείχθηκε καταστροφική.

Ο μύθος λέει ότι το πλάσμα Μ. μεταμφιεσμένο σε ταύρος παραπλάνησε την όμορφη Μαρίκα προσκαλώντας την για μια ήσυχη βόλτα στη πλάτη του. Έκτοτε ζουν μαζί και καταστρώνουν τα εφιαλτικά σχέδια τους από ένα σκοτεινό υπόγειο θαμμένο 1000 μέτρα κάτω από τη γη. Σ' αυτό το σκοτεινό υπόγειο συνέλλαβε και καθένα από τα τέσσερα παιδιά τους, εκ των οποίων τα δύο ήδη εκπληρώνουν μέρος του καταστροφικού σχεδίου. Θέλοντας δε να εξασφαλίσουν ένα μελλοντικό στρατό έχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 7000 βαφτιστήρια.

Μοναδικό μελανό σημείο του γάμου τους η παράνομη εξωσυζυγική σχέση του πλάσματος Μ. με τον Αρνολντ Σβατζενεϊγκερ (νυν κυβερνήτη Καλιφόρνιας) τον οποίο και άφησε έγκυο κατά τα γυρίσματα της ταινίας “Ο Κυνηγός” όπου το πλάσμα Μ. έπαιζε τον εαυτό του. Ο γόνος αυτής της σχέσης αγνοείται αν και πολλές αιρέσεις πιστεύουν ότι θα είναι ο μελλοντικός άρχων του Κάκου, κάτι που το επιβεβαιώνει εμμέσως και ο Πατέρας Μαξιμος στο τελευταίο πόνημά του “O Αντίχριστος Ηλθεν”. Η Μαρίκα δεν το αποδέχτηκε ποτέ και πολλάκις προσπάθησε να βρει και να εξοντώσει το εξώγαμο, στέλνοντας στην Αμερική έμπιστους κατασκόπους όπως ο Κώστας Σόμμερ και ο Π. Ψωμιάδης (ο οποίος και κατάφερε να συναντηθεί με το Κυβερνήτη), αλλά μάταια.

Θα ‘ταν αμέλεια βέβαια να μην αναφερθεί η πολύτιμη συμβολή της στο κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων (βέβαια πάντα έπι πληρωμή), αν και η ίδια δε το προέβαλε ποτέ. Ποζάροντας για το Leonardo Nta Vinci οδήγησε το τελευταίο στη καταξίωση με το καταπληκτικό πορτρέτο “Μάνα της Λίζας”, ενώ οι Κύρριλος και Μεθόδιος συχνά τη συμβουλεύονταν στη δημιουργία του σλάβικου αλφαβήτου. Γνωστή είναι δε και η αγάπη της για τα αρχαία ενώ το σπίτι της κοσμούν άπειρα ευρήματα.
Τέλος η μαγειρική της είναι διάσημη ανά το κόσμο και έχει πολλάκις επηρεάσει τις παγκόσμιες εξελίξεις. Στο μενού της συγκαταλέγονται σχεδόν τα πάντα εκτός βεβαίως του σκόρδου το οποίο και αποτελεί το θανάσιμο εχθρό του αντρός της.
Πάντα σέμνη και μετρημένη δε προέβαλε τον εαυτό της ποτέ και αν το πλάσμα Μ. είχε σκιά θα έμενε πάντα υπό αυτή.

Το πιάτο που άλλαξε το ρου των Βαλκανίων

Οι Ντολμάδες που άλλαξαν τα ΒαλκάνιαΕπεξεργασία

Λέγεται ότι το πλάσμα Μ. είχε τέτοια αδυναμία σε αυτό το πιάτο, που για να προλάβει να καταναλώσει ολόκληρη την κατσαρόλα, καθυστέρησε την πορεία του προς την Πόλη, με αποτέλεσμα να την καταλάβει ο Μωάμεθ ο Εμπαμέσα. (βλ. Η Πτώση της Πόλης)

Η μεγάλη καταστροφήΕπεξεργασία

Το μεγαλύτερο κακό που έκανε η Μαρίκα, ήταν ότι επέτρεψε στο πλάσμα Μ. να τεκνοποιήσει. Η ένωση αυτή μεταξύ της μεγάλης κυρίας του ντολμά με το πλάσμα Μ., είχε σαν αποτέλεσμα τη γέννηση της Ντόρας, ενός νέου τύπου πλάσματος, με μοναδικό σκοπό να γίνει από Δήμαρχος, Υπουργός και τελικά κάποια μέρα Πρωθυπουργός. (οποιαδήποτε θεωρία για σχέση της με τον Ιζνογκούντ, ελέγχεται ως αβάσιμη)

Οι δύο άνθρωποι που θέλουν να δουν αυτό το σενάριο, είναι το πλάσμα Μ. και η Μαρίκα. Πάλι καλά για εμάς το πλάσμα Μ. ευχήθηκε στην κόρη του όταν έγινε υπουργός "άιντε και πρόεδρος της Δημοκρατίας", οπότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα φτάσει τόσο ψηλά.

Οι περιπέτειες με τον ΜητσοτάκηΕπεξεργασία

Η Μαρίκα έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα επιτεύγματα του Γκαντέμη συζύγου της. Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία να δείτε τις επιτυχίες του Μητσοδράκουλα.

 
Η έκφραση της Μαρίκας όταν την ρώτησαν αν συνταξιδεύει στο αεροπλάνο με το Πλάσμα Μ.
  • Τον Αύγουστο του 2007, ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα δάση του Ν. Ηλείας, μαζί με την Μαρίκα όπου και της είπε: «Ωραία δάση έχουν οι Ηλείοι, Μαρίκα». Δυστυχώς, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, τα δάση έγιναν στάχτη.
  • Τον Ιούνιο του 2008, πέρασε από το Γυμνάσιο-Λύκειο Kαράτουλα και έκανε την εξής δήλωση: «Αυτό είναι σχολείο με γερά θεμέλια!» και έγινε σεισμός 6,5 της κλίμακας ρίχτερ με αποτέλεσμα το σχολείο να κριθεί ακατάλληλο, έπειτα από έλεγχο και να χρειάζεται κατεδάφιση.
  • Το Φεβρουάριο του 2008, συνάντησε τον γνωστό επιχειρηματία και νονό της νύχτας, Αποστόλη Κουτρουμπά και τον συμβούλεψε να προσέχει όταν μπαίνει στο αυτοκίνητό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα –την τελευταία φορά που ο επιχειρηματίας μπήκε στο όχημά του- το αυτοκίνητό του να εκραγεί και να μετατραπεί σε καμμένα παλιοσίδερα. Όσο για τον επιχειρηματία, αιωνία του η μνήμη.
  • Σε επίσκεψή του, στο χωριό Μαγούλα, κατά το μεγάλο Σάββατο, είπε: «Να έχουμε φέτος καλή Ανάσταση» και μόλις τελείωσε τα λόγια του, το χωριό έπαθε μπλακ άουτ.
  • Σε αγώνα του Παναθηναϊκού για την διοργάνωση του Europa League την σεζόν 2009-2010, σε αγώνα του Παναθηναϊκού με την Γαλατασαράι (3-1 ήττα Παναθηναϊκού) και ενώ ο Πετρόπουλος ήταν τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Λέο Φράνκο, ο Μητσοτάκης φώναξε από τις εξέδρες: «Βάλ' το αγόρι μου» και η μπάλα έφυγε έξω.
  • Τον χειμώνα του 2009 πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ισλανδία και συγκεκριμένα στο ηφαίστειο όπου είπε: «Φανταστείτε να εκραγεί το ηφαίστειο» και ξαφνικά σύννεφα τέφρας κάλυψαν τον ουρανό της Ευρώπης.
  • Τον Ιανουάριο του 2010, είναι τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που πραγματοποιεί ο Α.Ο.Μ στην Μαγούλα και εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα, για τον αγώνα της ομάδας για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο. Εκείνη την νύχτα έριξε «κατακλυσμό».
  • Την επόμενη μέρα, μέρα του αγώνα, το γήπεδο θυμίζει γουρνόλασπη. Ο Α.Ο.Μ φέρνει ισοπαλία με 2-2. Προς το τέλος του αγώνα, ξεσπά ανεμοθύελλα και αρχίζει να πέφτει χαλάζι, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Όταν τελείωσε ο αγώνας εύχεται η ομάδα να τα καταφέρει στους επόμενους αγώνες.
  • Στον αγώνα της Ζαχάρως αγωνίστηκε στα πρώτα 46 λεπτά, και ενώ ένας παίκτης ήταν σε κενή εστία, στην γραμμή του τέρματος, έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, είπε την φράση «Βάλ’ το αγόρι μου» και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.