Αυτό που φυλάσσεται στην κρατική τράπεζα της Ελλάδας.

“Αν ο χρόνος είναι χρήμα, τότε η καμπύλωση του χωροχρόνου θα προκαλέσει τη συστολή του χρήματος.”

- Άλμπερτ Αϊνστάιν για τη δημιουργία της μαύρης τρύπας της οικονομίας.

Πρόκειται για μια αφηρημένη οικονομική έννοια που δημιουργήθηκε την ίδια στιγμή που δημιουργήθηκε η έννοια Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Υλικά μπορεί να περιγραφεί ως ένα πηγάδι των ευχών χωρίς πάτο, όπου ο φορολογούμενος πολίτης ρίχνει το μισό μηνιάτικο του μέσα και εύχεται το υπόλοιπο της ζωής του να μην ξαναπληρώσει φόρο. Ορισμένοι το πετυχαίνουν αυτό μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης, του φαληρίσματος και είναι οι συμπαθείς ρακένδυτοι εκείνοι τύποι που μας πλησιάζουν ,με την βρώμικη παλάμη απλωμένη, και μας ζητούν ελεημοσύνη. Αυτό το τελευταίο είναι μια ήπια μορφή φόρου την οποία ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την εφαρμόζει μόνο στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στις πολυεθνικές εταιρείες, αν είναι αρκετά θρασύς. Μερικοί παρομοιάζουν την Μαύρη Τρύπα της Οικονομίας με την Τρύπα του Καραμανλή αναφερόμενοι βέβαια στο τούνελ που υπάρχει στο βράχο στην διαδρομή από την Αθήνα στο Λαγονήσι και όχι σε βιολογικό σημείο του σώματός του.

Πώς δημιουργήθηκεΕπεξεργασία

Ο πρώτος Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από ξένους και ντόπιους οικονομικούς κολοσσούς για να μπορεί να καλύψει τα έξοδα των άλλων υπουργών και βουλευτών καθώς τα έσοδα από τους φόρους τα είχαν ήδη φάει. Μέσω του μαγειρέματος των λογιστικών βιβλίων δημιουργήθηκε η εντύπωση πως υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του κράτους ενώ ήταν απλά αύλες λογιστικές μονάδες. Το μαγείρεμα αυτό ονομάστηκε Επιταχυντής Διασπάθισης Δημοσίου Χρήματος. Αυτό δημιούργησε μια μαύρη τρύπα η οποία κατατρώει αχόρταγα όλους τους φόρους και τις οικονομίες που παράγει ο μέσος πολίτης χωρίς να βουλώνει ποτέ.

Το μέλλονΕπεξεργασία

Τα μελλοντικά σχέδια για τη διαχείριση της Μαύρης Τρύπας της Οικονομίας προβλέπουν να ρίχνεται ο ίδιος ο φορολογούμενος μέσα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου η τρύπα θα βουλώσει αφού καταπιεί 124.255.322 φορολογούμενους ή σε ακριβώς 2.544 έτη από σήμερα. Την κατοχυρωμένη πατέντα της τρύπας το Υπουργείο την έχει ενοικιάσει στο CERN Institute όπου θα χρησιμεύσει ως θεωρητική βάση για τα πειράματα που διεξάγονται εκεί.

Με το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2009, ακολούθησε οικονομική ύφεση, με αποτέλεσμα να πεινάσουμε πολλοί φουκαράδες ενώ οι διαχειριστές της Μαύρης Τρύπας μας είχαν γραμμένους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διευρυνθεί η διάμετρος της μελανής οπής, και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιβάλει ειδικά έκτακτα μέτρα στα έκτακτα μέτρα που είχε επιβάλλει μία εβδομάδα πριν τη κρίση. Αν τελικά, τα μέτρα αποτύχουν, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία θα εφαρμόσει ένα βαρύ σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με κωδικό 666 και την ονομασία "ΕΙΛΩΤΑΣ", όπου 2.000.000 Έλληνες, από τα χαμηλότερα στρώματα, θα προσφέρουν εθελοντική εργασία 6 ώρων πέραν του ωραρίου της κανονικής τους εργασίας, αν έχουν τέτοια, Οι άνεργοι θα κληθούν να δουλεύουν δωρεάν για 20 ώρες το 24'ωρο, για να μάθουν να μην είναι τόσο καιρό παράσιτα. Οι συνταξιούχοι θα αποδίδουν το 70% των συντάξεών τους στο κράτος ως προνομιούχοι. Οι μη δυνάμενοι και όσοι εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα με μηδενικό κατά κεφαλήν εισόδημα θα εκτελούνται δια εκτελεστικού αποσπάσματος.

Με το ιδιοφυιές αυτό σχέδιο, μπορεί να μην κλείσει η τρύπα της οικονομίας, αλλά, τουλάχιστον, οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις δεν θα χάσουν τα προνόμια τους, και αυτό από μόνο του είναι τεράστια κυβερνητική επιτυχία..

ΣχετικάΕπεξεργασία