“Ο MΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο που μπορεί να χάνει νικώντας και να νικάει χάνοντας!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για MΠΑΟΚ

“Και βάλε μέσα τιμωρημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω!”

~ Ο Γιώργος για τον (μ)Π.Α.Ο.Κ

“..Ο ΜΠΑΟΚ είναι Θρησκεία και τα μυαλά στα μπλέντερ.”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον ΜΠΑΟΚ

“Και μυαλό να είχα πάλι ΜΠΑΟΚ θα 'μουνα.”

- Ο Τάκης για τον ΜΠΑΟΚ

“Και ΜΠΑΟΚ να μην υπήρχε, εγώ πάλι ΜΠΑΟΚ θα 'μουνα.”

- Ο προλαλήσας για τον ΜΠΑΟΚ

“ΜΠΑΟΚ κι ας μη γαμήσω ποτέ.”

- ΜΠΑΟΚτσής για τη μεγάλη του αγάπη

“ΜΠΑΟΚ κι ας μην τον παίξω ποτέ.”

- ΜΠΑΟΚτσής Μάρτυρας του Αυνάν για τη μεγάλη του αγάπη

“Για τον ΜΠΑΟΚ κόβω και τον πούτσο μου.”

- Ριψοκίνδυνος κασκαντέρ για τον ΜΠΑΟΚ

“Μπα, δεν αξίζει να αυτοκτονήσεις.”

- Ο Κώστας Γκουσγκούνης για τον ριψοκίνδυνο κασκαντέρ

“Και εμβόλιο να έκανα, πάλι ΜΠΑΟΚ θα πάθαινα”

- Άρρωστος ΜΠΑΟΚτσής για τη μεγάλη του αρρώστια

“Και format να έκανα, πάλι ΜΠΑΟΚ θα κόλλαγα”

- ΜΠΑΟΚτσήδικο κουμπιούτερ για τον ιό που κόλλησε

“Ο Μαρξ μας έδωσε μυαλό κι ο ΜΠΑΟΚ μας το πήρε”

- Σύντροφος ΜΠΑΟΚτσής για τις δυο μεγάλες του αγάπες

“Γιατί αλλαλάζουν αυτοί εκεί πάνω και ποιοι είναι τέλος πάντων;”

- Ο Δήμαρχος Αθηναίων για τους μπαοκτζήδες
Ο Δικέφαλος Μπεκρής το μυστικιστικό σήμα του ΜΠΑΟΚ.

Θρησκεία, ιδέα και ιδανικό το οποίο εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα των Ελ με σκοπό την αντίδραση των κατοίκων της Μακεδονίας στο Ψευδοκράτος των Αθηνών ενάντια στη Χαμουτζιακή αναλγησία. Το επίσημο όργανο έκφρασης της ΙΔΕΑΣ είναι το ομώνυμο ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα το ναό της Τούμπας. Έτσι ιδρύσανε τον (Μ) Π.Α.Ο.Κ. - Πάντα Άφραγκη Ομάδα Κατεστημένο (Η αρχική ερμηνεία του Κ ήταν "Κωνσταντινουπολιτών" ωστόσο αυτό άλλαξε με την απόφαση του Ανώτατου Παοκτσήδικου Συμβουλίου υπ' αριθμόν 4, η οποία επέβαλλε οποιαδήποτε αναφορά στα της ομάδας να περιλαμβάνει τουλάχιστον 1 φορά ανά 4 λέξεις τη λέξη Κατεστημένο, για να μην ξεχαστεί ποτέ ποιος είναι ο αληθινός εχθρός) a.k.a. Baokspor Kulübü στο νότιο Ελλαδιστάν.

Σύσταση και Λειτουργία

Στις αρχές του εικοστού αιώνα ορισμένοι επιφανείς Βορειοελλαδίτες όπως ο παρασκευαστής Ρετσίνας Κατούρογλλου, ο φαναρτζής Μπάμπης ο Σουγιάς και ο λατόμος Μπάλλογλλου, είδαν στο όνειρο τους τον Ψωμιάδη όπου τους αποκαλύφθηκε ως η φωνή των Ελ και αφού τους εμφύσησε την αντιδραστική ιδεολογία τους διέταξε να ιδρύσουν α(θ)λητικό σωματείο με εκπρόσωπο τον μέγιστο Γεώργιο Μίνο Μάτσα & Υιό.

Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι αθλητικός σύλλογος αρχαίων Ταϊλανδών παικτών του ράγκμπυ της Νέας Ορλεάνης, ιδρυμένος το 1926 π.Χ. στην Κωνσταντινούπολη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι οπαδοί της ομάδας, γνωστοί για την πολιτισμένη και σύμφωνα με τη "Σαβουάρ Βιβρρρρ" συμπεριφορά τους, στην εξέλιξη των αιώνων μεταλλάχθηκαν σε Τουμπαλιμπάν.

Ευθύς αμέσως υπεβλήθει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το καταστατικό σύστασης και δηλώθηκε ως έδρα της ομάδας η Τούμπα. Σύντομα μυριάδες αγνοί Μακεδόνες αλλά και λοιποί Έλληνες προσέτρεξαν να υπηρετήσουν με θέρμη τη νέα θρησκεία φέρνοντας ο καθένας μία πέτρα ή ένα μπάζο από το σπίτι του και έτσι εκτίσθει η Τούμπα. Μετά το πέρας της κατασκευής του γηπέδου έγινε μεγάλο τσιμπούσι και οι συνδαιτημόνες ήπιαν μπόλικη ρετσίνα και έφαγαν 14 Αθηναίους που εξέδραμαν σαν τουρίστες τότε. Από τότε και σε κάθε αγώνα της ομάδος πραγματοποιήται ένα παρόμοιο τελετουργικό όπου οι μύστες πίνουν από ένα καφάσι ρετσίνα Μαλαματίνα ο καθένας και τρώνε σουτζουκάκια, σάντουιτς με σουβλάκι, και μπουγάτσες με τυρί (όχι τυρόπιτες). Ακολούθως και βαστώντας μάρμαρα, πέτρες και καδρόνια τα εκσφενδονίζουν προς τον αγωνιστικό χώρο το γηπέδου, με έξτρα κίνητρο αν αγωνίζεται εκεί ο μισητός εκπρόσωπος του Αθηναϊκού Κατεστημένου η ομάδα του Ολυμπιακού. Ακολούθως και μετά το πέρας της κάθε αναμέτρησης οι Μπαοκτσήδες πάνε να βρούνε τα αδέλφια τους τους οπαδούς του Άρη Θεσσαλονίκης ώστε να σακατέψει ο ένας τον άλλο στα πλαίσια αυτής της φολκλορικής εκδήλωσης.

Στο μουσείο της ομάδας στο γήπεδο της Τούμπας, σε περίοπτη θέση στις αποθήκες του Super Market Αρβανιτίδη, βρίσκεται το καταστατικό της ομάδας με τις υπογραφές-σταυρούς των ιδρυτών και φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού νυχθημερόν.

Λαός

Ο λαός του Μπάοκ είναι ο μεγαλύτερος και πιο δυνατός σε όλη την Ευρώπη όπως λένε στην γειτονιά της Κλεάνθους (περιοχή της Θεσσαλονίκης που εδρεύει η Τούμπα, το γήπεδο του Μπάοκ). Ο λαός του Μπάοκ σύμφωνα με επίσημες έρευνες είναι ο λαός με τον υψηλότερα χαμηλωμένο δείκτη νοημοσύνης (μέσος όρος I.Q. 10-20 ενώ για έναν απλό άνθρωπο είναι 90-110). Ένας σωστός οπαδός του Μπάοκ πρέπει πρώτα να είναι αντί-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και μετά Μπάοκ. Οι οπαδοί του Μπάοκ έχουν υψηλό δείκτη μόρφωσης καθώς όπως λένε οι ίδιοι σημασία δεν έχει να μπορείς να ολοκληρώσεις μια πρόταση χωρίς εκφραστικά λάθη αλλά να ξέρεις να πίνεις ρετσίνες.

Ο σωστός οπαδός του Μπάοκ πρέπει να διαβάζει Σπορ του Βορρά, μια άκρως αντικειμενική εφημερίδα. Ένας οπαδός του Μπάοκ για να χαρακτηριστεί αλάνι και Χούλιγκαν θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 μολότοφ και 6 μαχαίρια στο σπίτι του (απαραίτητα πολεμοφόδια για να την πέσεις στους αντιπάλους). Κάθε σωστός Μπαοκτσής πρέπει να έχει μαλώσει έστω και μια φορά με κλειστά στόρια σε σύνδεσμο του Άρη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Επιτίθεται με αμφιβόλου κατασκευής και προελεύσεως βόμβες μολότωφ στα στόρια και στη συνέχεια αν δεν έχει τραυματιστεί μυείται στα της ομάδας με λουτρό σε βαρέλι με ρετσίνα. Τραυματισμός μπορεί να προέλθει από λάθος χειρισμό της μολότωφ καθώς πολλοί Μπαοκτσήδες πιστεύουν ότι πρώτα την πετάνε και μετά την ανάβουν (εξού και το IQ).

Οι οπαδοί του Μπάοκ ειδικεύονται σε στήσιμο ενεδρών για να την πέφτουν δυσανάλογα σε παιδάκια κάποιας άλλης ομάδας (για να πάρουν τις μπλούζες τους και να τις κουνάνε περήφανα στην Τούμπα, δείχνοντας την δυναμική τους ως λαός, αφού νομίζουν πως τους πήραν ολόκληρα πανιά). Έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με μια άλλη παρόμοια φυλή υπανθρώπων στην Σερβία, τους οπαδούς της Παρτιζάν και μαζί τους μπορούν να σπάσουν κάθε ρεκόρ οπαδικής βίας. Οι φίλοι του Μπάοκ διστάζουν να μοιραστούν λίγο παραπάνω από τα λεφτά που διαθέτουν για να αγοράσουν μια αυθεντική φανέλα του Μπάοκ και να ενισχύσουν την Μπαοκάρα, με αποτέλεσμα να πλουτίζουν τους εμπόρους φανελών-monkey της Γιουβέντους (κατά προτίμηση του Del Piero) από τις λαϊκές αγορές, αξίας 5 με το πολύ 8 ευρώ, με αποτέλεσμα να νομίζεις πως διακτινίστηκες στο Dele Alpi (σ.σ. η έδρα της Γιουβέντους). Οι φανέλες Φρατζέσκος 10, Βρύζας ή Βρίζας είναι οι πολυτιμότερες στη συλλογή κάθε σωστού Μπαοκτσή.

Γήπεδο

Η Τούμπα είναι το ιστορικό γήπεδο του Μπάοκ και χωράει 28.703 θεατές. Βέβαια όταν παίζει η μεγάλη Μπαοκάρα το γήπεδο-λάστιχο με έναν παράξενο τρόπο ξεπερνά τους 40.000 Μπαοκτσήδες. Το γήπεδο γεμίζει ΠΑΝΤΑ ενώ μετά το τέλος οποιουδήποτε αγώνα ακόμα κι από ήττα 4,5,6 -0, οι θεατές αυνανίζονται ομαδικά στις θέσεις τους από συγκίνηση, αισθησιασμό και πάθος. Οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται στον Λευκό Πύργο εξού και η Λευκότητα του.

Μάλιστα, λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου της Τούμπας το καλοκαίρι του 2010, ο Μπάοκ υποτίθεται θα έπαιζε στο ΟΑΚΑ τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Οι μισοί ήταν κατά της απόφασης αυτής (καθώς δε θέλανε να παίξουν ένα "εντός" στην μισητή Αθήνα), αλλά οι άλλοι μισοί ήταν υπέρ, ισχυριζόμενοι ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουν ότι λόγω του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ θα γινόταν μεγαλύτερη κάθοδος οπαδών και νέο ρεκόρ (το προηγούμενο είχε γίνει λίγο καιρό πριν με την κάθοδο των οπαδών του Άρη για τον τελικό του κυπέλου με τον Παναθηναϊκό). Μάλιστα κάποιοι ήσαν απολύτως βέβαιοι για την εξής άποψη: "Θα σε πω φιλλαράκι και να με θυμηθείς ότι ούτε το ΟΑΚΑ θα χωρέσει τον λλαό του Μπάοκ. Να με ακούσεις που σε λλέω για!".

Νομοθεσία

Οι νόμοι της Τούμπας:

 1. Καμία άλλη ομάδα σε αυτόν τον κόσμο δεν έχει τον λαό που έχει ο Μπάοκ.
 2. Οι παίκτες της ομαδάρας μας είναι πονηρούληδες και κερδίζουν έξυπνα φάουλ. Οι αντίπαλοι είναι λουλούδες που κάνουν θέατρο.
 3. Οι παίκτες της ομαδάρας μας είναι τσαμπουκαλήδες σε αντίθεση με τους αντιπάλους που είναι τσογλάνια.
 4. Οι έγχρωμοι παίκτες του Μπάοκ είναι ταλεντάρες από την Αφρική που αρπάξαμε από τα χέρια της "Μεγάλης Αδελφής" Juventus, ενώ των αντίπαλων είναι αραπάδες.
 5. Ποτέ μπαίκτης του Μπάοκ δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει σε θέση οφσάιντ. Οι αντίπαλοι είναι πάντα οφσάιντ.
 6. Ο Μπάοκ ποτέ δεν κερδίζει πέναλτι. Κερδίζει μπέναλντι.
 7. Κάθε οπαδός του Μπάοκ οφείλει να βρίσει τη μάνα κάθε Ολυμπιακού και διαιτητή (εν ολίγοις του κατεστημένου) τουλάχιστον 5 φορές την ώρα του παιχνιδιού.
 8. Όνειρο κάθε οπαδού του Μπάοκ είναι να δει τον Ogunsoto με πλατινέ μαλλί στα κάγκελα της G4.
 9. Κανένας οπαδός του Μπάοκ δεν επιτρέπεται να μπει στη G4 χωρίς ρετσίνα.
 10. Κάθε οπαδός του Μπάοκ οφείλει να αποδίδει φόρο τιμής στον Pablo Garcia (γνωστό και ως Παυλάρα), όπως επίσης και στους Bizera και Conseicao οι οποίοι χτύπησαν εκτός φάσης τον Djordjevic καθώς και σε κάθε άλλο "παλίκαρο" που έχει κάνει παρόμοιες πράξεις.
 11. Δεν επιτρέπεται δημοσιογράφος να γράψει σε άρθρο του πόσος κόσμος ήταν στην Τούμπα αν δεν μάθει πρώτα πόσος κόσμος ήταν στο Χαριλάου (στην άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Άρη) για να βάλουν +1 άτομο παραπάνω (π.χ. στο Χαριλάου ήταν 22.000 Αρειανοί, στην Τούμπα τότε θα είναι 22.001).
 12. Η Τούμπα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στον κόσμο με το πιο φανατικό λαό σε όλη την γη.
 13. Ποτέ μέσα στο γήπεδο χωρίς το γνωστό αφέψημα Τούμπα Λίμπρε,γνωστό και ώς ρετσίνα με κοκα-κόλα.Ειδική μεταχείρηση στους Μαστούριδες.Όποιος μικρός [κάτω των 14]δεν φέρει ρετσίνα,θα τρώει ΝΤΟΥ ο μπαμπάς του,γιατί δεν διαπαιδαγωγεί τα παιδιά του με τον ΜΠΑΟΚισμο.
 14. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΦΟΡΑ αμπαλαέα.Είναι κουλτούρα και πρέπει να δίνουμε φόρο τιμής.Σε περίπτωση νεκρού,θα τον τρώμε.
 15. Ο Μπάοκ δεν ευνοείται από τη διαιτησία ποτέ,τα αλάνια του κερδίζουν τα σφυρίγματα.
 16. Πάντα μαθαίνουμε πρώτοι τα νέα του Άρη και μετά πηγαίνουμε και μαζεύουμε περισσότερα άτομα.Πάντα καλούμε Ηρακληδείς και Απολλωνίτες για να συμπληρώσουν το λαό του Μπάοκ

Ιδεολογία

Έμβλημα και Σημειολογία

 
Ο ζωμός δύναμης

Τα αρχικά του ΜΠΑΟΚ σημαίνουν "Μ%$*πανα Π$#@^αράδες Αθηναίοι Όλοι Κ^%$όληδες" και είναι οι πρώτες λέξεις που αναφέρονται στη Βίβλο του ΜΠΑΟΚ. Σύμφωνα με άλλη ερμηνεία σημαίνουν Μέγας Πανκαψουριάκος Αθλητικός Όμιλος Κλεάνθους. Η δεύτερη ερμηνεία προέρχεται από τα βάθη της Ανατολής, αφού ως γνωστόν όλοι οι Κινέζοι Μπαοκ είναι, όμως δεν έχει αποδειχτεί ακόμη ιστορικά (παρόλο που αποδεικνύεται με μαθηματικά του λυκείου). Λέγεται πάντως ότι τα ιστορικά στοιχεία που θα το αποδεικνύουν βρίσκονται θαμένα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος είναι γνωστός Μπαοκτσής. Το σήμα του ΜΠΑΟΚ είναι ο ασπρόμαυρος δικέφαλος αετός αλλά το πραγματικό μυστικιστικό σήμα που αναφέρεται για πρώτη φορά εδώ είναι ο Κλειδοπρώκτορ Δικέφαλος Μπεκρής. Το σήμα συμβολίζει την απόλυτη αφοσίωση των οπαδών της Θρησκείας στα ιδανικά της. Η χρήση του ουρόχρωμου ποτού της ρετσίνας Μαλαματίνας είναι ότι ο Μελάς Ζωμός για τους Σπαρτιάτες. Απαραίτητο συστατικό του Toumba Libre

Προδοσία

Ο ΜΠΑΟΚ ιδεολογικά βρίσκεται σε χρόνια αντιπαράθεση με Αυτούς-Που-Τρώνε-Καλαμάκια.

Ανέκαθεν στην ιστορία του ΜΠΑΟΚ υπήρχαν οι Προδότες, μυθικοί κατάσκοποι Αυτών-Που-Τρώνε-Καλαμάκια. Αυτοί λοιπόν οι Προδότες πλασάρονταν ως ΠΑΟΚτσήδες και διείσδυαν στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ με σκοπό να ανακαλύψουν την συνταγή του Θρυλικού Σουβλακίου, για να μάθουν τι είναι αυτό το συστατικό που τα κάνει τόσο άνοστα όταν τρώγονται εκτός Θεσσαλονίκης. Η όλη φάση θυμίζει κάτι από την μυθική αντιπαράθεση του Κύριου Καβούρη και του Πλαγκτόν από τα έπη του Μπομπ Του Σφουγγαράκη.
Πρόσφατα ανεγέρθει το μνημείο του "Αγνώστου Προδότη" από πυρίμαχο υλικό, στο οποίο καταλήγουν όλες οι πορείες διαμαρτυρίας που κάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες (ελλείψει Αμερικάνικης Πρεσβείας). Η πορεία καταλήγει με ρίψη των παραδοσιακών μολότωφ στο μνημείο, το οποίο όμως δεν καταστρέφουνε γιατί το θέλουνε και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Κυριότερος προδότης και μέγας εχθρός των ΜΠΑΟΚτσήδων είναι ο Μπάτμαν, ο οποίος τους συστήθηκε σαν Μπατατούδης (το όνομα είναι απόδειξη ότι ο Μπάτμαν είναι Έλληνας) και τους υποσχέθηκε να πάρει ο ΜΠΑΟΚ το Gotham City League, το Zambon's League, καθώς και ένα δωρεάν PlayStation (θύρα) 4, που θα το χρησιμοποιούσαν όλοι οι ΜΠΑΟΚτσήδες, και στο οποίο όλες οι άλλες ομάδες θα χάνουν μόλις περνάνε τα Τέμπη.

Κατά μεγάλη πλειοψηφία των ΜΠΑΟΚτσήδων (στη Σαλλλονίκη αν συμφωνήσουν δύο άτομα είναι πλειοψηφία) θεωρείται μέγας προδότης και @&#*##^ ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος αυτομόλησε σε Αυτούς-Που-Τρώνε-Καλαμάκια. Με το που ξαναγύρισε όμως στην Μπαοκάρα, πήρε τον τίτλο του ποδοσφαιριστή με το πιο τραγικό όνομα σε φανέλλα (σαλπι) και οι οπαδοί τον εμψυχώνουν σε κάθε του προσπάθεια βρίζοντας του από μάνα μέχρι κομμουνίστρια προ-γιαγιά. Παρόλα αυτά, θεοποιείται σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Μπάοκ όταν κάποτε βάζει γκολ. Αντίθετα είναι Θεός ο Ζαγόρ (ο οποίος εξαναγκάστηκε με βασανιστήρια και απειλές του τύπου "να του [email protected]!3e ότι έχει αbeepμbeepτο" (είναι γνωστό ότι ο Ζαγόρ δεν έχει αφήσει τίποτα αbeepμbeepτο) να υπογράψει στην Αλβανική Εταιρία Κρεάτων, όπως επίσης και ο Άγγελλλος, ο οποίος όμως δεν αποδέχεται να τον ονομάζουν Θεό από σεβασμό στο αφεντικό.

Μεγάλοι Απόστολοι

Εκτός από το Γιώργο Μίνω Μάτσα και Υιό ο μεγαλύτερος Απόστολος αλλά και παίκτης της ομάδος είναι ο Κούδας ο οποίος έχει πενταπλή ιδιότητα είναι πότε Βούδας, πότε Κούδας πότε Ιησούς και Ιούδας και πότε Μεγαλέξανδρος. Επίσης είναι τόσο φανατικός ΜΠΑΟΚτσής, που πήγε και έπαιξε στο μισητό ΟΣΦΠ και δήλωνε "γαύρος" από μικρό παιδί.

Η Ιεραρχία ανωτάτου Μπαοκισμού συνεχίζεται με τον Ναούμ (γνωστός σε κλειστούς κύκλους ζαμπονοκασεροτυροπιτοφάγων με το κωδικό όνομα "Ναούμε, a man of honor" ο οποίος χρησιμοποιεί τον όρο "να-ούμε" για να αναφερθεί σε 999.666.333 διαφορετικά πράγματα, θεσπίζοντας τη σύσταση Ελληνοναουμικού-Ναουμοελληνικού λεξικού, για να προσδιορίσει όλες τις έννοιες που μπορεί να έχει η λέξη "να-ούμε" όταν βγαίνει από το στόμα Σαλλλονικιού. Ο συγκεκριμένος αρχιερέας του Μπαοκισμού δηλώνει ότι πάει μόνο με Ρωσίδες, γιατί απλά ο ΜΠΑΟΚ δεν έχει σύνορα.

Πολιτιστικά στοιχεία

Οι Μπαοκτσήδες ξεχωρίζουν πολύ εύκολα από τις άναρθρες κραυγές τους και την έμφυτη δυσκολία να λένε πολυσύλλαβες λέξεις. Κύρια τροφή τους το πιτόγυρο και η ρετσίνα στις γειτονιές της Τούμπας, προαστίου του Σάο Πάολο όπως και άλλα υποκατάστατα του νέκταρ και της αμβροσίας που σπανίζουν στις μέρες μας ύστερα από τις εξαγωγές τους στην φυλη των Μάο-Μάο, συγγενική των αρχαίων Μακεδόνων του ηγέτη Ερνέστο Τσε Ζαγοράκης. Επιπλέον, όπως περήφανα δηλώνουν οι ίδιοι προτιμούν να είναι "Μπάοκ και ας μην γ@#ήσουν ποτέ" που πιθανότατα είναι και ο λόγος για τον οποίο συμπεριφέρονται έτσι όπως συμπεριφέρονται. Η επίσημη θρησκεία των οπαδών του Μπάοκ είναι ο Μπαοκισμός.

Θανάσιμοι εχθροί

-Ατιτλέτικο Μαντρί, ομάδα Γ' κατηγορίας του Παναμοιβαδικού Πρωταθλήματος, αποτελούμενοι μόνο από αμοιβάδες και γενικότερα μονοκύτταρους οργανισμούς. Οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας συχνάζουν σε ένα παλιό οικοδόμημα, που σήμερα χρησιμοποιείται σαν μπακάλικο-παντοπωλείο, με την ονομασόα "Super (Market) 3". Γνωστή είναι επίσης η φράση "σαράντα χρόνια άτιτλος, έχω ψήσει..." που φέρεται να είπε ο ιδιοκτήτης του διπλανού φούρνου, επίσημο μέλος της ομάδας.

Νεβερκούπεν, βλέπε Ατιτλέτικο Μαντρί

-Η προαιώνια κόκκινη μάστιγα. Εξωγήινα όντα που καταρρίπτουν τη θεωρία του σπανακίου (ότι δηλαδή οι εξωγήινοι δημιουργήθηκαν από τα σκατά του Ποπάι και γι' αυτό είναι πράσινοι). Η συγκεκριμένη εξωγήινη φυλή ήρθε από τον πλανήτη Νιμπιρού το 1453 μ.Χ. και μέχρι σήμερα είναι κυρίαρχοι του σύμπαντος. Αρχηγός τους είναι ο πολιτογραφημένος Ιταλός (αλλά στην πραγματικότητα εξωγήινος) Εβάντζελο ντε Μαρινάκι, απόγονος ενός Νεφελίμ του γένους Βουβαλώθ, ο οποίος χρησιμοποιεί για κοιλιά ένα κομμάτι του Σινικού τείχους, το οποίο ξεκόλλησε κατά την επιδρομή της κόκκινης φυλής (κάποιοι λένε ότι με τον ίδιο τρόπο έφτιαξε την κοιλιά του και ο Πάγκαλος).

-Η προαναφερθείσα Αλβανική Εταιρία Κρεάτων

-Και γενικά όσοι τρώνε καλαμάκια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τις ομάδες αυτές, που ονομάζονται "θανάσιμοι εχθροί της μεγάλλλης Μπαοκάρας μας", ο αυθεντικός γνήσιος Μπαοκτσής πρέπει να τις μισεί χωρίς να ξέρει για πιο λόγο. Φήμες λένε ότι το μίσος του Μπαοκτσή εναντίον του Ολυμπιακού πηγάζει από το αναρχικό πνεύμα του Μπαοκισμού (κύριο δόγμα είναι "Είμαστε ΜΠΑΟΚ γιατί και μικροί ήμασταν με τους Ινδιάνους") και αφού ο Ολυμπιακός συμβολίζει τον εξωγήινο κατακτητή με τη μεγάλη κοιλιά, που ζει στην Αθήνα, έχει λεφτά και μπορεί να χρησιμοποιήσει το μετρό, είναι λογικό ο μέσος Μπαοκτσής να επαναστατεί κόντρα σε αυτό το κατεστημένο, και να ζητά μετρό (γιατί μετρώ-ει η κίνηση στην Τσιμισκή) και πρωτάθλημα στον Μπάοκ (κάτι που η προφητεία του Λιακόπουλου λέει ότι θα γίνει την ίδια μέρα που οι ΕΛληνες θα πάρουν την Πόλη, για να πανηγυρίσει έτσι ο Μπάοκ το πρωτάθλημα στα άγια χώματα. Παραδόξως, η ίδια προφητεία ισχύει και για την ΑΕΚ, και γι' αυτό οι Μπαοκτζήδες προσπαθούν να την βγάλουν από τη μέση (γη) και να την εξορίσουν στην Αθήνα (κάτι που πέτυχαν) για να μολυνθεί από τις επιμιξίες με τους καλαμακοφάγους πράκτορες των Νεφελίμ και του ντε Μαρινάκι, και να ξεχάσει έτσι τον ιερό σκοπό του επαναπατρισμού. Αυτό έχει πετύχει σε ένα βαθμό, αφού οι ΑΕΚτζήδες δεν ζητούν πια πρωτάθλημα, αλλά γήπεδο.

Βέβαια αυτά είναι μόνο θεωρίες. Ο Μπαοκτζής μισεί αυτές τις ομάδες χωρίς να ξέρει το λόγο. Κλασική απάντηση Μπαοκτζή σε ερώτηση γιατί μισεί τον Ολυμπιακό, είναι "γιατί με το είπαν οι άλλλοι".